Un fost fotbalist gălățean și-a găsit succesul în Anglia

Un fost fotbalist gălățean și-a găsit succesul în Anglia
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Auraș, așa cum era cunoscut de colegii săi de la fotbal, a ales o altă cale în viață, fiind dezamăgit de mediul fotbalistic din România.

Unul dintre cei mai promițători juniori ai Oțelului din urmă cu aproape un deceniu, Aurelian Gohoreanu (27 de ani), a decis să o ia de la zero, după ce a fost dezamăgit de mediul din sportul pe care l-a iubit cel mai mult – fotbalul.

Astfel, a plecat în Anglia, unde, pe lângă practicarea fotbalului, a început o nouă carieră – antrenor de fitness. A reușit, după patru ani de la acel pas, să ajungă să devină chiar manager la una dintre sălile de fitness de succes din Londra.

”Nu aveam o stabilitate financiară prea bună în România, simțeam că nu există un viitor în țară pentru mine și pentru familia mea. În plus, în fotbal salariile deveneau din ce în ce mai mici și nu se plăteau niciodată la timp. Am făcut acest pas, am riscat și pot spune acum că sunt bucuros că am ales această cale”, ne-a spus Aurelian, cel care a jucat la liga a II-a pentru Dunărea Galați și Unirea Slobozia, iar la Liga I a făcut parte din lotul Oțelului.

”Pasiunea a venit atunci când am stat singur o perioadă și mă gândeam ce pot să fac să rămân în sport. Mă tot întrebam ce pot face, am avut ocazia să încep cursurile pentru fitness și am îmbrățișat această oportunitate. N-a fost deloc simplu, mai ales în primul an. Am început de jos și m-am ambiționat pentru că mi-am dat seama că, dacă nu fac eu ceva pentru mine, nu are cine altcineva să o facă. Am studiat foarte mult și sunt fericit cu ceea ce fac”.

Cu toate că a avansat într-o altă carieră decât în cea în care a investit toată copilăria, Aurelian n-a renunțat complet nici la fotbal, mai ales că se află în țara fotbalului, așa cum este supranumită Anglia.

”Mai joc fotbal, nu la nivel profesionist, dar am meciuri într-un campionat în zilele de vineri și duminică. Fotbalul m-a educat și prin fotbal am întâlnit mulți oameni care mi-au fost alături în momentele grele”.

Se va înscrie la cursurile de antrenor de fotbal

Planurile sale de viitor nu conțin o revenire definitivă în România, ci să se înscrie la cursurile de antrenor de fotbal chiar în Marea Britanie, pentru ca apoi să-și încerce șansa și în această nouă carieră dacă i se va ivi oportunitatea.

”Mă gândesc pentru viitor să devin și antrenor de fotbal, voi studia, voi începe și cursurile, chiar am luat legătura cu cei de la Federația engleză de fotbal și voi porni de aici din anul următor”.

Referitor la ce consideră că ar trebui făcut ca nivelul fotbalului din România să crească, Aurelian consideră că fenomenul va merge și mai jos de atât dacă nu se intervine la nivel înalt. ”Dacă nu se va da o lege  competentă a sponsorizării în sport în România, atunci fotbalul nostru va ajunge și mai jos decât atât”.

Aurelian Gohoreanu este căsătorit cu o româncă, Gabriela, iar singurele dispute dintre cei doi apar doar când Auraș exagerează cu timpul liber petrecut la fotbal.

Citit 6112 ori Ultima modificare Luni, 09 August 2021 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.