Numărul gălățenilor diagnosticați cu COVID-19 crește de la o zi la alta

Numărul gălățenilor diagnosticați cu COVID-19 crește de la o zi la alta
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

26 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2 au fost confirmate în județul Galați, pe parcursul unei singure zile, potrivit raportării făcute joi de Instituția Prefectului Galați. A fost înregistrat și un deces al unei persoane diagnosticate cu o formă severă de COVID-19. În jur de 1.500 de gălățeni se aflau, ieri, în carantină sau în izolare la domiciliu.

Din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19 sunt diagnosticate zilnic în județul Galați, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică. Pe parcursul zilei de miercuri, 26 de pacienți au fost confirmați cu infecție cu noul coronavirus, dintr-un total de 679 de teste efectuate. Din păcate, un gălățean a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, ducând astfel bilanțul deceselor de la începutul pandemiei la 957. Trei pacienți au fost declarați vindecați.

De la începutul pandemiei și până ieri, în județul Galați au fost confirmate 27.920 de îmbolnăviri de COVID-19, din 187.755 de teste efectuate. 26.810 persoane s-au vindecat. Ieri, 1.343 de gălățeni se aflau în carantină la domiciliu, 118 în izolare la domiciliu, iar 35 în izolare instituționalizată, potrivit Prefecturii Galați.

La nivel național, ultima raportare făcută ieri de autorități arată că cele mai multe cazuri noi de COVID-19 au fost diagnosticate în municipiul București - 169, în Cluj - 47, în Timiș - 46, în Dolj - 38 și în Constanța - 34.

De ce este varianta Delta mai contagioasă

În timp ce numărul pacienților infectați crește de la o zi la alta, vești nu tocmai bune vin și din partea cercetătorilor. Astfel, persoanele infectate cu varianta Delta (indiană) a virusului SARS-CoV-2 au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele infectate cu varianta originală, atunci când apar primele simptome, arată datele unui studiu sud-coreean.

Încărcătura virală scade apoi treptat, ajungând să fie până la de 30 de ori mai mare după patru zile şi de peste zece ori mai mare după nouă zile, pentru ca, după zece zile, nivelul ei să fie comparabil cu cel al altor variante ale coronavirusului, relevă studiul citat de Agerpres. O încărcătură virală mai mare înseamnă că virusul se transmite mult mai uşor de la o persoană la alta, crescând astfel numărul îmbolnăvirilor şi pe cel al spitalizărilor, explică un responsabil sanitar sud-coreean, Lee Sang-won. "Dar aceasta nu înseamnă că varianta Delta este de 300 de ori mai contagioasă. Credem că rata ei de transmitere este de 1,6 ori mai mare faţă de varianta Alfa şi aproximativ două ori mai mare faţă de varianta originală", a mai precizat Lee Sang-won.

În judeţul Galaţi, au fost diagnosticate până acum patru cazuri de infectare cu varianta Delta.

Citit 2698 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 August 2021 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.