După trei zile de meciuri, "Cupa Arcada" a luat drumul Capitalei

După trei zile de meciuri, "Cupa Arcada" a luat drumul Capitalei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cea de-a XV-a ediție a "Cupei Arcada" s-a bucurat de prezența a patru echipe de top: Vojvodina Novi Sad, SCMU Craiova, Steaua București și tripla campioană CSM Arcada Galaţi. 

Mai întâi, rezultatele celor trei zile și clasamentul final: Steaua - Vojvodina 3-0, Arcada - Craiova 3-2; Craiova - Steaua 2-3, Arcada - Vojvodina 2-3; Craiova - Vojvodina 1-2 și Arcada - Steaua 1-2 (s-a convenit disputarea doar a câte trei seturi în ultima zi pentru comasarea timpului). Clasamentul final arată astfel: 1. Steaua, 2. Arcada, 3. Vojvodina, 4. SCMU Craiova.  

Competiție utilă

A fost un turneu amical ce și-a atins scopul, acela de a le oferi participantelor posibilitatea de a-și verifica potențialul de joc înaintea sezonului oficial. În afară de numeroasele realizări, au existat și o serie de nereușite, inerente într-o astfel de perioadă a pregătirilor. Obișnuită cu performanțele și trofeele, de data aceasta echipa noastră a trebuit să se mulțumească doar cu locul secund. Până la această dată, Arcada avea doar trei jocuri de verificare, probabil insuficiente pentru sudarea lotului și pentru omogenizarea lui. Au mai fost și unele probleme de integrare, patru dintre jucători neputându-se alătura lotului la timp - cei doi de peste Ocean (Torro și Rangel), plus croații Sestan și Raici, sosiți la Galați în weekendul trecut. În marea lor majoritate, jocurile și-au demonstrat utilitatea. Echipa sârbă a început mai anevoios, cedând la zero, dar și-a găsit cadența în următoarele două zile. Surpriza a constituit-o evoluția echipei bucureștene, victorioasă în toate partidele, succesul celor de la Steaua fiind recunoscut cu fair-play de celelalte competitoare.  În seara zilei a doua a avut loc și tradiționala prezentare a lotului campionilor, făcându-se într-o atmosferă plăcută, iar duminică, la prânz, s-a consemnat festivitatea de premiere. În care, în afară de evidențiații competiției, au fost premiaţi și câțiva foști sportivi ai celor patru competitoare. Managerul clubului, ing. Mirel Zaharescu, ne-a vorbit despre organizarea turneului. "Aprecierile generale au fost favorabile, competiția s-a constituit într-o reușită. Toată lumea s-a simțit bine la Galați, având numai cuvinte de laudă. Ne-am fi așteptat la o audiență mai consistentă, să avem publicul alături, aportul acestuia ar fi putut influența... clasamentul, în condițiile în care toate meciurile au fost extrem de echilibrate. Indiscutabil, cu lotul complet, dar și cu o evoluție superioară din partea noastră, altfel ar fi stat lucrurile".   

Lungul drum al campionilor...

Pe elevii prof. Sergiu Stancu îi așteaptă un parcurs plin de responsabilități: peste zece zile urmează un prim examen oficial - Supercupa României, la Brașov, cu Dinamo Bucureşti, apoi meciurile din Campionat și Cupa României, la care se adaugă participarea în Champions League, care se dorește a fi cât mai lungă. Următoarea perioadă va fi foarte importantă pentru cristalizarea lotului, omogenizarea sa, îmbunătățirea relațiilor de joc și tot ce va rezulta dintr-o pregătire cât mai completă. Arcada dispune de un lot echilibrat, cu jucători experimentați, dar și cu acel elan tineresc din partea celor dornici de înalta performanță.  Lotul care, chiar din această săptămână, va trece serios la treabă se prezintă astfel: Bala, Talpă, Sestan, Rață, Darlaczi, Kantor, Cristudor, plus noutățile: Paul Magdaș, argentinianul Alejandro Torro, mexicanul Pedro Rangel, Răzvan Teleleu, Alexandru Butnaru, Julian Bisette și Ivan Raici - ultimii doi reveniți sub culorile clubului gălățean.

foto 1: Câștigătoarea, Steaua București, foto 2: CSM Galați, situată pe locul secund, foto 5: Dan Andrei Butnaru şi Vasile Talpă, ambii răsplătiţi cu titlul de "cel mai bun trăgător principal" pentru CSM Arcada Galaţi, foto 6,7,8: Paul Tudor Magdaş, Julian Bisette, Alexandru Raţă, de asemenea răsplătiţi cu titlul de "cel mai bun trăgător principal" al CSM Arcada Galaţi, foto 9: Raic Ivan, cel mai bun trăgător universal, foto 10: Marian Iulian Bala, cel mai bun trăgător secund, foto 11: Darlaczi Ovidiu Costin, cel mai bun trăgător secund, foto 12: Filip Sestan, cel mai bun trăgător secund, foto 12: Vlad Alexandru Kantor, cel mai bun libero  

Foto:  Marian Calestru

Citit 1736 ori Ultima modificare Marți, 21 Septembrie 2021 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.