UPDATE Salariații Criomec, puși să aleagă între job și vaccin

UPDATE Salariații Criomec, puși să aleagă între job și vaccin
Evaluaţi acest articol
(83 voturi)

Un document intern al companiei gălățene Criomec și care a "scăpat" în rețelele sociale menționează că, din 15 octombrie, salariații care nu prezintă certificat verde COVID-19 sau adeverință de vaccinare vor avea contractele de muncă suspendate. În contextul în care, conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, nu există niciun act normativ legal care să susțină o astfel de măsură, decizia internă anunțată de conducerea Criomec pare mai degrabă una de impulsionare a vaccinării în rândul salariaților. Și se pare că demersul a avut succes.

"Stimați colegi, în contextul epidemiologic actual, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu COVID-19 la nivelul unității și cu o rată de infectare confirmată mai mare de 6 la mie în rândul angajaților, cu o tendință de creștere accentuată și cu potențial de oprire a anumitor proiecte și chiar a întregii activități, dacă apar focare în rândul angajaților, la nivelul conducerii Criomec SA a fost luată următoarea DECIZIE: Începând cu data de 15.10.2021, se suspendă contractele de muncă ale angajaților care nu prezintă adeverință de vaccinare sau certificat verde COVID-19. Până la data de 01.11.2021 se acceptă derogare pentru angajații care prezintă dovada de vaccinare cu prima doză în cazul vaccinurilor care necesită 2 doze (Moderna, Pfizer). Prezenta decizie nu se aplică angajaților care prezintă de la medic o scrisoare medicală care să ateste faptul că nu le este recomandat vaccinul împotriva COVID-19", se afirmă în documentul citat.

Conform ITM Galați, nu există niciun act normativ care să permită o astfel de decizie. "La momentul actual, nu există niciun act normativ care să reglementeze refuzul primirii la muncă a persoanelor nevaccinate, o astfel de măsură impusă de angajator fiind una excesivă, în afara cadrului legal. Deci nu poate fi condiționată primirea la locul de muncă a unei persoane care să prezinte un test COVID negativ", ne-au spus reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, invitându-i pe cei afectați de o astfel de decizie să se adreseze instituției.

Contactat de "Viața liberă" pentru a comenta această situație, managerul Criomec, Alexandru Șerban, ne-a spus că pericolul care planează asupra activității Criomec în actualul context pandemic este unul real și foarte costisitor: "Uitați-vă pe 18 octombrie în Revisal și o să vedeți dacă decizia rămâne valabilă sau nu. Eu înțeleg să vorbim după ce veți vedea vreun contract de muncă suspendat, până atunci nu știu de ce vorbim despre o hârtie pe care eu am dat-o pe firma mea, intern.

Sunt diverse metode de a face poporul român să se vaccineze. Noi nu lucrăm foarte mult în România și în țările în care lucrăm noi lumea s-a vaccinat 80-90 la sută, iar noi nu putem să fim primiți pe șantierele de acolo dacă nu vaccinăm lumea în același procentaj. Dar vreau să vă anunț că această adresă internă a dat roade, avem peste 60 la sută din angajați vaccinați, față de 40 la sută, câți erau înainte. Vreau să vă spun că nu a apărut pe Facebook tot ce am făcut eu: i-am adunat cu vorba bună, i-am rugat, nu s-au dus decât șase. După aceea am făcut o tombolă cu șase biciclete..., deci astea nu se mai scriu. Dacă eu n-am oameni pe care să-i duc pe șantier, eu închid mustăria, și mustăria asta consumă un milion de euro pe lună. Și dacă nu-i am, înseamnă că a doua lună nu mai pot să greșesc. Și asta este.

Se cheltuie prea multă cerneală pentru nimic. Luni, când vedeți contractele suspendate, atunci să mă puneți la zidul infamiei. Este foarte greu de lucrat cu acest popor și, atât timp cât întreprinderile nu se conduc după reguli democratice, că nu suntem oameni politici aici, noi trebuie să le conducem după regulile economiei de piață, care sunt mult mai dure și unde nu-i loc de democrație", ne-a declarat managerul Criomec.

Aniversând în acest an 27 de ani de activitate și cu aproape 600 de salariați, Criomec SA este unul dintre pilonii economiei locale. Brand sută la sută gălățean, Criomec s-a specializat în livrarea proiectelor industriale "la cheie" inclusiv la nivel european, în țări ca Germania, Franța, Belgia sau Suedia.

UPDATE Criomec nu şi-a suspendat angajaţii nevaccinați

Citit 9356 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:32

35 comentarii

 • postat de Ion
  Miercuri, 20 Octombrie 2021 20:16
  109.166.130.***
  Gălățeni, trebuie doar să reținem caracterul domnului Alexandru Șerban! Mustăria înainte de orice! E dreptul lui, adevărat, să-și gestioneze "via" așa cum dorește și e dreptul nostru, al forței de muncă să alegem unde să lucrăm. Nu uitați: strugurii rămași în vie nu fac vin! Poate el să aibă mii de contracte și cel mai mare renume mondial, fără angajați se va scufunda și via, și mustul și renumele firmei. Succes Criomec!
  1
  2
  Raportează
 • postat de covid 19
  Marți, 19 Octombrie 2021 14:41
  89.137.231.***
  Virusul se transmite de la saliva celui infectat la alt om deci daca purtati masca in apropierea celorlalti e suficient si o minima distanta de 1,5 m. Nu vorbesti langa un om la 30 cm si cu stropi improscandu-l cu covid.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Anca
  Sâmbătă, 16 Octombrie 2021 23:11
  5.13.147.***
  ACTIUNE IN INSTANTA SPECIALIZATA IN DREPTUL MUNCII
  DOMNULE PRESEDINTE,
  Subsemnatul, (a)………………………………, CNP………………………………………………, domiciliat(a) in – cu domiciliul adresa de corespondenta in ……………………………………………………., sau prin reprezentant legal cu adresa de corespondenta (pentru situatia in care petentul ste reprezentat legal este necesara si atasarea imputernicirii ……………………………………………) formulez:
  CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
  Si solicit instantei de judecata:
  a) Obligarea angajatorului la incetarea oricaror acte si fapte de natura sa prejudicieze raportul de munca ce se desfasoara in baza contractului de munca
  b) Incetarea oricarui act de discriminare in desfasurarea raprtului de munca
  c) Obligarea angajatorului la plata de daune material/morale in cunatum de ………………, reprezentand prejudiciul moral/material suferit ca urmare a incalcarii normelor legale in contractul de munca, avand in vedere urmatoarele:
  MOTIVE
  In fapt, la data de ……………………, organul de conducere al institutiei ………………………………………………., unde eu imi desfasor un raport contractual de munca avand functia de …………………………………………, mi-a pus in vedere prin informare verbal/scrisa (sms, email, adresa scrisa) sa efectuez vaccin anticovid 19, in caz contrar am fost amenintat ca nu voi mai fi primit la munca, ca mi se retrage masina de serviciu, mi se interzice deplasarea in interes de serviciu, sunt conditionat in actul muncii.
  Aceste fapte ale angajatorului constituie veritabile acte de disciminare avand in vedere faptul ca la nivel international si national nu exista adoptata nici o lege care sa impuna obligativitatea vaccinarii. Aceste fapte disciminatorii se circumscriu incalcarii flagrante si a normelor legislative interne si internationale si au fost savarsite cu intentie si in vederea discriminarii persoanei mele in raport de urmatoarele argumente:
  1. Contractul de munca reglementeaza sfera drepturilor si a obligatiilor in cee ace priveste strict raportul de munca pe toata durata desfasurarii actului de munca intr-un interval orar dat. Actul vaccinarii presupune o decizie ce depaseste actul limitat al muncii, si interfereaza cu viata privata si drepturile fundamentale ale omului, fapt ce nu este permis ( Art.41, Art.26 si Art.34 din Constitutia Romaniei, Art. 8 CEDO, OG 137/2000, Conventia de la Oviedo, Conventia de la Nurenberg
  2. Revenind la relatia strict contractuala ce defineste clar sfera obligatiilor mele in aceasta unitate, conditionarea raportului meu de munca de efectuarea unui vaccin este inoportuna, discriminatorie si incalca flagrant legislatia muncii. (Art.5 al.1, al.2, al.3 si al.4 Codul Muncii, Art.6, Art.8 al.1 si al.2 Codul Muncii, Art.17 al.1, al.2 si al.4 Codul Muncii, Art.19 Codul Muncii, Art.38, Art.39 pct.d), pct.e), pct.f), pct.h), pct.i) Codul Muncii, art.40 Codul Muncii, Art.41, Art.48 Codul Muncii, Art.171, Art.173, Art.174, Art.180, Art.182, Art.184, Art.224, Art.226, Art.254 Codul Muncii.
  3. Prin impunerea actului de vaccinare in orice mod si conditionarea acestui act medical in actul muncii este o incalcare flagranta si a DREPTULUI MEU LA INFORMARE, prevazut de legislatia internationala, dar si de prevederile interne , in conditiile art. 171, art.173, art. 174, Codul Muncii, Art.16, Art.18, Art.19 Legea 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca. Am dreptul sa cunosc si sa fiu informat de masurile pe care angajatorul le ia pentru protejarea securitatii si sanatatii salariatilor, inclusiv prin activitatile de prevenire a riscurilor profesionale. Desi acesata situatie de risc pandemic este relativ noua in contextul analizei factorilor de risc la locul de munca, ea se cere amplu si judicios analizata si aplicata in conformitate cu respectarea drepturilor salariatului si cu normele legislative in vigoare.
  4. Nu este solicitata si nu mi-ati prezentat o informare a medicului de medicina muncii asupra oportunitatii cerintei de vaccinare, desi este obligatorie consultarea si obtinerea punctului de vedere informat al medicului de medicina muncii, in conditiile Art.182, Art.184, Art.185 Codul Muncii, corroborate cu dispozitiile Legii 418/2004 privind atributiile medicului de medicina muncii si cu prevederile Legii 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca si in conditiile in care cerinta priveste un act medical –vaccinarea- ce excede gradului de pregatire al managerului institutiei. De aceea e necesar un punct de vedere informat al specialistului – medicul de medicina muncii – care are obligatia dar si abilitatea de a se pronunta asupra obligativitatii/oportunitatii efectuarii de catre salariat a unui act medical. Presedinta CESE, doamna Schweng, exprimandu-se cu privire la campaniile de vaccinare initiate de statele europene, isi exprima dubii serioase cu privire la atitudinea angajatorilor europeni in raport cu salariatii lor, si recunoaste faptul ca injectarea NU POATE FI OBLIGATORIE, “deoarece un vaccin este un atac si fiecare trebuie sa decida individual daca il vrea sau nu pentru sine.”
  5. Vaccinurile aflate in distributie pe teritoriul Romaniei sunt in perioada de testare care se incheie, potrivit opiniei specialistilor OMS, in 2024, astfel incat toate aceste tipuri de vaccinuri trebuie sa primeasca aprobarea prealabila din partea Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), cel tarziu pana la finele acestui an. Avand in vedere acest fapt, este justificata manifestarea, de catre salariat, a unui real sentiment de insecuritate in raport cu aceasta procedura, iar refuzul acestei proceduri este unul corect si rational.
  Fata de aceste motive, solicit reconsiderarea atitudinii dumneavoastra in raport cu cerinta impusa mie, si anume aceea a vaccinarii impotriva Covid 19 si incetarea de indata a oricaror acte si fapte de natura sa ma intimideze, sa ma forteze, sa ma umileasca in fata celorlalti salariati, cu scopul de a ma determina sa efectuez un act medical pe care il refuz justificat.
  6. Consider ca prin impunerea actului de vaccinare, conducerea institutiei realizeaza un act de discriminare, impartind salariatii in “vaccinati” si “nevaccinati”, creind la locul de munca un climat de insecuritate a raporturilor de munca, un fals conflict intre salariati, fapt ce incalca flagrant drepturile mele decurgand din contractul de munca, dar si cele garantate de Constitutia Romaniei si CEDO.
  7. In lipsa unor reglementri clare si unitare pornind de la baza obligatorie a existentei unei legi nationale care sa fundamenteze vaccinarea obligatorie, stimularea/incurajarea vaccinarii de catre angajator ramane discriminatorie. Cu alte cuvinte, pentru a exista vaccinare obligatorie, ar trebui ca statul sa emita o legislatie in acest sens, foarte bine motivate. De asemenea, daca renuntam la notiunea de obligativitate si vorbim de “stimulare” si aceasta ar trebui sa fie reglementata, astfel incat angajatorul care ar dori, de pilda, sa ofere niste avantaje angajatilor vaccinati (pe care cei nevaccinati nu le-ar primi) sa fie acoperiti legal.
  8. Art. 53 din Constitutie spune clar ca restrangerea exercitiului unor drepturi sau a unor libertati se poate face doar prin lege si numai daca se impune in situatii definite. Deci intrebarea care se pune este: avem olege care sa permita angajatorilor sa fac adistinctia intre “vaccinat” si “nevaccinat” ? Raspunsul este categoric NU si prin urmare, angajatorul care procedeaza la aceasta distinctie, savarseste, cu intentie, un ACT DE DISCRIMINARE.
  II. Solicit obligarea angajatorului intimat la plata daunelor morale in cunatum de …………lei, reprezentand prejudiciul suferit ca urmare a incalcarii demnitatii mele umane si a drepturilor mele la viata privata, dreptului de a alege liber daca efectuez un act medical sau nu.
  Consider ca prin fapta sa, angajatorul mi-a creat un sentiment de insecuritate la locul de munca, un sentiment al discriminarii un raport cu colegii mei vaccinati, fiind expus unei false judecati “de a nu avea grija de sanatatea celorlalti”.
  Solicit si acordarea prejudiciului material in cuantum de ……………….lei, constand in neefectuarea orelor suplimentare si acordarea sporurilor ce mi se cuvin din activitatea pe care o desfasor, datorita refuzului angajatorului de a-mi permite accesul la munca. Exista dovedite in cauza conditiile angajarii raspunderii intimatei pentru prejudiciul cauzat astfel ca se impune si admiterea capatului de cerere vizand obligarea acesteia la plata daunelor solicitate in baza art. 269, 270 Codul muncii.
  In dovedirea actiunii, intelegem sa ne folosim de proba cu acte, martori si orice alt mijloc de proba admis de lege, inregistrari audio-video, captura de ecran, articole de presa, emisiuni de mass-media, captura pentru continut de pe internet, date statistice – de la caz la caz, cand exista si sunt relevente in cauza.
  Data, Semnatura,
  DOMNULUI PRESEDINTE AL
  TRIBUNALULUI........
  7
  4
  Raportează
 • postat de just m
  Vineri, 15 Octombrie 2021 11:13
  86.124.200.***
  mulți aveți cap doar ca să nu vă plouă în gât ! administratorul societății este forțat să suspende contractele. dacă salariații nu sunt primiți de țările respective fără dovada vaccinării, ce poate să facă ? să plătească nemunca plus penalitățile din contracte ? sunt restricții mari în lume pentru nevaccinati .dacă a explicat situația angajaților, ba chiar a organizat și o tombolă ca stimulent ce mai vreți neganditorilor ! Câțu face și el tombolă, alții au premiat cu 4 mici...eu nu văd rea voință din partea angajatorului.stati să vedeți ce restricții vor mai fi în țara asta !!! sunteți f mulți lamentabili !!!
  7
  9
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 14 Octombrie 2021 21:51
  62.231.94.***
  @Live Galati
  Nu exista baza legala pentru a da omul afara ca nu se vaccineaza. In situatii de astea acel angajat da patronul in judecata si obtine pe langa reincadrare si daune. Procesele de concediere abuziva/ilegala se castiga destul de usor in Romania, din fericire.
  Patronul trebuie sa respecte legea.
  Autoritatile nu au cum sa sustina "acest tip de decizii" pentru ca sunt ilegale.
  Chiar si patronul, precum vedeti, recunoaste ca nu va pune in practica decizia si atunci nu e ridicol?
  Referitor la vaccinare, trebuia sa ii motiveze altfel, nu amenintand cu lucruri pe care nu le poate face.
  Asta arata ca acel patron isi considera angajatii niste idioti (la fel cum reiese si din faptul ca a vrut sa ii motiveze facand o tombola cu...biciclete?! Pe bune? ). Petru ca numai un idiot se sperie ca il dai afara cand tu de fapt nu ai dreptul legal sa il dai afara pe acel motiv. Sau se vaccineaza ca are sanse sa castige o bicicleta...
  Ciudata abordare si gandire a patronului...invarte un milion de euro pe luna zice el, dar nu a gasit alta idee sa-i atraga sa se vaccineze decat momindu-i sa se bata pe 6 biciclete?! Care probabil faceau 2-3000 lei in total? Greu de crezut dispretul cu care isi trateaza el angajatii...si greu de crezut cum un individ cu asa gandire si asa solutii a reusit totusi sa faca sa mearga cu o astfel de afacere destul de productiva. Cred ca doar a stiut sa angajeze la varf pe cine trebuie.
  17
  14
  Raportează
 • postat de GC
  Joi, 14 Octombrie 2021 17:51
  109.166.128.***
  "dezinformati si nehotarati, majoritatea de la tara". De unde stii!? Esti la 8000 de km! Arata-mi statistici, interviuri, dialoguri cu angajatii
  "...dreptul la viata..." tocmai asta face. Asigura dreptul la un loc de munca, respectand legile tarii si codul muncii
  "...prin incitarea la nesupunere si..." Bla bla bla. Repet, respecta legile tarii si codul muncii. Opinia ta e atat valabila precum strabaterea celor 8000 km calare pe cal in doua ore.
  Esti "departe" Katia
  4
  3
  Raportează
 • postat de DAN
  Joi, 14 Octombrie 2021 17:37
  5.13.220.***
  FELICITĂRI DOMNULUI MANAGER!
  ESTE FIRMA LUI, AFACEREA LUI ȘI TREBUIE SĂ ȘI-O ADMINISTREZE CUM CREDE CA ESTE MAI BINE!
  ÎN CE ȚARĂ NEVACCINAȚII CONDUC ECONOMIA ȘI AFACERILE PERSONALE?
  ÎN CE ȚARĂ CIVILIZATĂ NUMAI NEVACCINAȚII AU DREPTURI?
  CETĂȚENII VACCINAȚI NU MAI AU DREPTURI?
  FOARTE BINE A FĂCUT DOMNUL MANAGER CRIOMEC, Alexandru Șerban!
  ȘI EU DACĂ AȘ FI AVUT O FIRMĂ PE CARE AM CONSTRUIT-O CU BANII MEI ȘI CU ȘTIINȚA MEA, AȘ FI FĂCUT LA FEL!
  AVEM DREPTURI ȘI NOI ROMÂNII VACCINAȚI SĂ DECIDEM CU CINE VREM SĂ MUNCIM ȘI SĂ TRĂIM ÎMPREUNĂ!
  EU SUSȚIN VACCINAREA OBLIGATORIE A ACELOR CATEGORII PROFESIONALE DE CARE DEPINDE VIAȚA ALTOR OAMENI ȘI SUSȚINEREA ECONOMIEI NAȚIONALE CARE DĂ POMANĂ LA PUTUROȘI ȘI NEVACCINAȚI!
  SUNTEM CEI DIN URMĂ CETĂȚENI EUROPENI ȘI SIGUR NU SUNTEM ULTIMII DIN EUROPA PENTRU CĂ SUNTEM ILUMINAȚII LUMII!
  ITM SĂ SE AMESTECE LA BUGETARII CARE TAIE FRUNZĂ LA CÂINI ȘI MANÂNCA BANII DE LA BUGETUL STATULUI!
  AM AJUNS MAI COMUNIȘTI DECÂT ERAM ÎN VREMEA COMUNIȘTILOR!
  TOȚI AU NUMAI DREPTURI ȘI NIMENI NU ARE OBLIGAȚII!
  16
  14
  Raportează
 • postat de Mai mulți cititori cu același ip
  Joi, 14 Octombrie 2021 17:22
  23.129.64.***
  Domnule ziarist,de ce postați mai multe comentarii de la un singur cititor? Vedeți ip-ul 185.114.122
  1
  7
  Raportează
 • postat de Cove
  Joi, 14 Octombrie 2021 17:21
  109.166.133.***
  Este ilegal și imoral asa ceva. Chiar dacă ar fi asa angajații trebuie sa plece toți și sa îl lasă singur pe dictator cu firma lui. Orice om alege pt corpul lui . Și vaccinații i-au covid și răspândesc și unii au făcut forme grave chiar dacă au fost vaccinați. Drepturile și libertățile nu se negociază. Se vor vaccina dar nu cu forța.
  8
  11
  Raportează
 • postat de legal
  Joi, 14 Octombrie 2021 16:18
  86.122.130.***
  Ilegalllllll, abuzivvv si neconstitutional
  Este inadmisibila o astfel de masura. Romania este un stat democrat, in care libertatea de exprimare si dreptul de a dispune de tine insuti ca persoana sunt garantate de Constitutia Romaniei. Aceasta masura se numeste santaj. Faceti plangeri penale! Aceasta masura nu este prevazuta in codul muncii. NU POTI OBLIGA O PERSOANA SA SE VACCINEZE CU UN SER EXPERIMENTAL, ACEST LUCRU TINE DE VOINTA FIECAREI PERSOANE IN PARTE. Stimabile, domn patron incalci Pactul de la Oviedo ratificat legea pacientului, Carta drepturilor omului, Codul Muncii, Consitutia Romaniei, te incadrezi perfect in codul penal. Dragi angajati faceti plangeri penale. Stimabile patron sub un astfel de santaj actul de vaccinare fortat al angajatului de a nu-si pierde jobul este lovit de nulitate relativa, pentru ca consimtamantul persoanei vaccinate este viciat prin dol, amenintare, viclenie si inselaciune. Rusine sa va fie! Rusineeee! Sunteti patronul firmei INSA NU SUNTETI PATRONUL ASUPRA CORPURILOR PERSOANELOR ANGAJATE IN FIRMA DVS,. RUSINNEEEE! ANGAJATII CARE DORESC SA ATACE O ASTFEL DE DECIZIE LE OFER SPRIJIN JURIDIC SI ASISTENTA IN INSTANTA GRATUIT (PRO BONO) ASUPRA ACESTUI ABUZ, SANTAJ SI AMENINTARE!
  8
  11
  Raportează
 • postat de Laura
  Joi, 14 Octombrie 2021 16:05
  5.13.220.***
  S-ar putea sa i se inchida mustaria si cu vaccinati. Mai poate pune capul pe perna liniștit omul asta?
  9
  8
  Raportează
 • postat de Razzy
  Joi, 14 Octombrie 2021 15:40
  91.217.203.***
  FELICITARI Patronului ! Bravoooo, nota 20 ! Face ce vrea in curtea lui ! De ce sa riste el afacerea din cauza unor catari ? Cu niste oameni inculti din subordine care au auzit la coada la paine sau la cartofi ca acest vaccin ii sterilizeaza sau le cresc solzi, nu ai cum sa lucrezi decat in acest mod ! In mediul rural mai multe sanse ai sa scapi de virus daca stai la bar cu tuica si tigara in mana decat daca te vaccinezi, harleti care-si merita soarta, votantii PSD ! Vedeti specimenele in varsta de prin spitale cum stau in sectiile ATI cu mastile de oxigen pe fata si regreta ca nu s-au vaccinat mentionand ca s-au luat dupa unul si dupa altul, generatia care a muncit cu muschii nu cu capul din pacate. Ca sa nu mai aduc vorba de generatia Tzanca si Jador care vine din urma si nu stie sa lege o fraza. Revenind la oile noastre, este o vorba pt nevaccinati, fiecare cum isi asterne asa doarme si sa nu mai invoce niste boli preexistente ca sa aiba motiv pt a nu se vaccina sau ca nu gasesc ajutor in spitale cand medicii mai au putin si fac si ei infarct pe acolo de atata stres. De asta ne-am intepat ceilalti, ca sa scapam de masti si nu putem din cauza celor nevaccinati. In strainatate s-a putut reveni la viata normala, la noi restrictii zilnice. Sa nu-i mai lase pe obtuzii astia nici in piete fara dovada vaccinarii, asa ar fi patit pe vremea lui Ceausescu, nu ar mai fi vociferat atat, se conformau si gata !!!
  12
  9
  Raportează
 • postat de Unu….
  Joi, 14 Octombrie 2021 14:46
  5.13.217.***
  Felicitari celor ce procedeaza si gandesc asa, atat timp cat o planeta cu specialistii ei, gandesc si hotarasc ca singura solutie de a trece prin boala, ca printro gripa obisnuita, ESTE VACCINAREA, restul de gica contra, fara nici un argument demonstrat, sa meaga la pascut.
  11
  8
  Raportează
 • postat de Lira
  Joi, 14 Octombrie 2021 14:29
  5.13.239.***
  @Iancu Jianu, daca firma ta da faliment si iti cumpara alta firma activele, inseamna preluare? A cumpara inseamna a si plati. Ce treaba are actionariatul Criomec cu actionariatul menarom pec?
  1
  10
  Raportează
 • postat de Vreau sa trăiesc
  Joi, 14 Octombrie 2021 14:03
  5.14.136.***
  Ar trebui medaliat de președintele tarii. Astfel de oameni știu ce înseamnă progresul, nu "facebookistii" care reprezinta industria medicala și pompele funebre.
  Toată Europa se uita la noi cu mila, ca la copilul mic, prost și de neînțeles. Nu mai contactați ITM și alte astfel de instituții, pentru ca oamenii aceia au minte mult mai multa decât va imaginați și unii dintre ei au trăit clipe groaznice în pandemie. BRAVOOOOOO!!!
  Noi cu "anarhiști" dintr-astia ne facem bine.
  10
  9
  Raportează
 • postat de De ce nu le dă, primă de vaccinare ?
  Joi, 14 Octombrie 2021 13:51
  46.97.176.***
  Și patronii Pfizer își obligă angajații din SUA să se vaccineze, altfel, afară. Singurele EXCEPȚII la vaccinare sunt, din motive medicale și ce nu este la noi, din motive RELIGIOASSE.
  8
  8
  Raportează
 • postat de Jos cu dictatura medicală
  Joi, 14 Octombrie 2021 13:00
  109.70.100.***
  Priviți și așteptați să vă vină și vouă rândul la locul de muncă.Va deveni un precedent. Priviți și dormiți !
  6
  9
  Raportează
 • postat de Nazistule
  Joi, 14 Octombrie 2021 12:38
  195.206.105.***
  #Galateanul #o șansă pentru Galați#live Galati Domnule director,vezi că ți-ai dat singur comentarii pozitive ai același IP 185.114.122.
  2
  10
  Raportează
 • postat de Mishu
  Joi, 14 Octombrie 2021 12:29
  89.136.5.***
  In instanță !
  7
  9
  Raportează
 • postat de relu
  Joi, 14 Octombrie 2021 11:56
  136.255.148.***
  Felicitari. retineti daca nu este lege nu puteti suspenda contractele, dar puteti obliga , ca si regula interna ca in fiecare inceput de saptamana sa prezinte dovada ca nu sunt infctati, pe banii lor. Cat despre lucrul cu poporul roman aveti dreptate , incultura ne-a detasat cu mult de celelalte tari
  9
  7
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Joi, 14 Octombrie 2021 11:34
  86.34.180.***
  Lui @Ion; sa ai si tu o firma, cu cel putin 3 angajati, si apoi sa vorbesti...pana atunci, joc de glezne, bugetare!
  8
  6
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 14 Octombrie 2021 10:03
  5.14.140.***
  Asta se crede stăpân de sclavi cumva? La el pe moșie? I-auzi, e firma lui și face ce vrea. Păi trebuie sa respecte legislația, chiar și în firma lui Cred că merge lejer dat în judecată ptr abuzuri . E un fel de șantaj ce face el, vaccinează-te că te dau afara. Sclavagism modern. Auzi tu, a făcut o tombolă cu biciclete ..de parcă e la grădiniță . Rușinos .
  86
  79
  Raportează
 • postat de Gal
  Joi, 14 Octombrie 2021 09:52
  5.13.169.***
  Cred ca este gandita cu varf si indesat aceasta decizie.
  1. ca sa dai o directiva catre toti angajatii si sa le impui acest lucru nu face decat sa vedem ca suntem la mana unor oameni care ne ingradesc drepturile de a munci cu legea in mana( ambigua ).
  2. cei care nu doresc vacinarea din start renunta nefacand nici un compromis.
  3. cei care nu se vacineaza nu cumva sunt pasibili de a fi dati afara fara a mai beneficia de somaj sau alte drepturi banesti si esti considerat ca ai plecat de bunavoie iar patronului nu ii ramane decat sa se bucure ca nu le mai plateste alte dari catre stat.
  4. dupa parerea mea as fi PROPUS angajatilor mei un mesaj de genul :
  " Stimati angajati ai criomec va aduc la cunostinta ca firma nu mai are asa multe lucrari fie in tara sau strainatate si perioada aceasta care o traversam in pandemie face ca putinele firme la care mai avem contracte sa mi se ceara angajati care au vaccin ( ma refer pentru cei ce fac deplasari in strainatate ) altfel nu pot trimite angajati sa isi desfasoare activitatea si firma are de pierdut.. Eu nu va oblig sa faceti acest vaccin deoarece daca vi se intampla ceva, sa nu va am pe constiinta ( daca exista ) dar pentru cei care doriti sa faceti acest vaccin sunteti liberi ca pasarea cerului.
  28
  62
  Raportează
 • postat de Live Galati
  Joi, 14 Octombrie 2021 09:36
  185.114.122.***
  Felicitari angajatorului!
  Decizia este in interesul salariatilor si al Galatiului.
  Sustin acest tip de decizie.
  Si institutiile statului trebuie sa sustina acest tip de decizii.
  95
  99
  Raportează
 • postat de roberto
  Joi, 14 Octombrie 2021 09:29
  194.105.20.***
  Absolut corecta decizia, felicitari Criomec! Asa ar trebui sa faca toti..
  Antivaccinistii sunt si sinucigasi si criminali in acelasi timp
  88
  100
  Raportează
 • postat de O sansa pentru Galati
  Joi, 14 Octombrie 2021 09:07
  185.114.122.***
  Felicitari Domnule Director!
  Va sustinem!
  85
  95
  Raportează
 • postat de Galateanul
  Joi, 14 Octombrie 2021 09:04
  185.114.122.***
  Felicitari pentru decizia luata! Acest tip de angajatori tin Galatiul in viata.
  Este o masura sociala la nivel de municipiu, care poate foarte usor sa se extinda la nivel national.
  Inspectoratul trebuie sa ii fie aliat in aceste momente.
  85
  93
  Raportează
 • postat de Ipocriti
  Joi, 14 Octombrie 2021 08:58
  5.13.199.***
  În sănătate și învățământ sunt manageri de același tip.... încalcă legea și dau vina pe angajați pentru diverse chestii. Criomecla lui nenea dictatorul trebuie să zboare din peisaj!!!!! Aștept știrea despre arestarea nazistului
  91
  73
  Raportează
 • postat de Grele vremuri
  Joi, 14 Octombrie 2021 08:41
  37.201.7.***
  Ce mai e de spus? Normal nu ar trebui sa se intample asa ceva dar nici cei care refuza vaccinarea nu se pot juca cu locurile de munca ale altora si cu viitorul unei firme care se bucura de succes si care ofera o bucata de paine multor suflete din urbea noastra. Sincer ma intreb cum s-a ajuns in situatia de a fi din nou codasii Europei si a lumii civilizate, de data asta la vaccinare. Solutii "pasnice" nu prea mai sunt, romanii trebuie din nou "civilizati" cu forta. Pacat ca tipam ca vrem o tara de afara dar avem mentalitate de ev mediu. Sper din suflet ca situatia sa se schimbe!!!
  47
  74
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 14 Octombrie 2021 08:21
  5.13.157.***
  Este fosta firma Menarom... pusa pe chituci dupa reteta romaneasca si preluata de acest domn.
  Economic dansul are dreptate, DAR cand lucrezi intr-o tara te supui legilor interne nu externe! Nu poti elibera un act normativ de la sine putere care incalca drepturile salariatilor, pana nu ai baza legala! Inchide mustaria si asta e!... Bate-te cu statul roman, eu am 8 ani... si vorb singur! PS: nu sunt contra vaccinarii!

  Pe de alta parte consiliul local poate emite legi ce nu sunt in alte orase, si nu au nici o noima, ca apa de ploaie, cainii si limitarea spatiului din jurul propietatilor la 1m in concesiune! E ca si cum iti cumperi o casa si ai 0.7M ! Nici loc de parcare nu ai!

  Romanistan! Colonia lasama-s te las!
  23
  50
  Raportează
 • postat de Eugen
  Joi, 14 Octombrie 2021 08:18
  5.14.142.***
  Ar trebui sa dea in judecata firma si sa ceara daune serioase. Asta e discriminare.
  80
  68
  Raportează
 • postat de Masca
  Joi, 14 Octombrie 2021 04:59
  95.76.32.***
  O masura foarte corecta si responsabila!
  Asa ar trebui sa procedeze toti angajatorii
  78
  95
  Raportează
 • postat de E foarte simplu.
  Joi, 14 Octombrie 2021 04:56
  77.111.247.***
  CAI DE ATAC:
  -PLANGERE ADRESATA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA
  -PLANGERE ADRESATA CONSILIULUI NATIONAL DE COMBATERE A DISCRIMINARII
  -ACTIUNE IN INSTANTA DE JUDECATA

  SUGESTIE:
  -CEI AFECTATI SE POT ORGANIZA SI DEPUNE O PLANGERE COMUNA CARE VA AVEA SI MAI MULTA GREUTATE.
  89
  74
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 14 Octombrie 2021 02:29
  5.13.165.***
  Stie ,,omul ,, ce vrea in curtea lui si bine face, decat sa stea cu sectiile inchise si sa piarda bani buni
  66
  82
  Raportează
 • postat de Katia
  Joi, 14 Octombrie 2021 01:16
  95.77.107.***
  Pentru pozitia exprimata de ITM, daca este reala, atunci guvernantii pot decide inchiderea institutiei locale pentru maxim 12 luni. Deci Gheorghita se zbate iar ITM dribleaza! Iar decizia administratiei Criomec (care nu primeste bani de salarii sau dezvoltare de la ITM), este cat se poate de legala si in avantajul salariatilor (dezinformati si nehotarati, majoritatea de la tara), care merg la serviciu de multe ori cu microbuze (unde pot lua sau transmite infectia)! Si apoi ITM nu raspunde pentru insolventa companiei, daca nu are front de lucru asigurat de salariati. De ce domnul reprezentant Criomec nu ne spune si bonificatiile/conditiile acordate angajatilor. Iar in final precizez ca nu am relatii cu zona firmei (sunt la peste 8000 km de Galati), dar a deranjat pozitia unei institutii a statului care nu asigura protectia drepturilor fundamentale ale cetatenilor euromani, respectiv dreptul la viata si la asigurarea sanatatii, prin incitarea la nesupunere si nerespectarea unor normative conexe prevenirii raspandirii bolilor in stare de alerta/urgenta!
  39
  66
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.