Sute de gălățeni se înghesuie la centrele de vaccinare. Schimbare de atitudine şi cozi uriaşe

Sute de gălățeni se înghesuie la centrele de vaccinare. Schimbare de atitudine şi cozi uriaşe
Evaluaţi acest articol
(97 voturi)

Frica de posibilele reacții grave date de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar mai ales teama de reintroducerea restricțiilor de circulație i-au determinat pe mii de gălățeni să vină buluc la vaccinare. Astfel, dacă până mai ieri centrele de vaccinare din municipiul Galați erau mai mult goale, de două-trei zile în fața lor se formează cozi uriașe de oameni, majoritatea aflați la prima doză de vaccin.

Din cauza interesului foarte scăzut manifestat de gălățeni pentru vaccinarea anti-COVID, autoritățile locale au decis mutarea celor două centre care funcționau la Baza Sportivă "Siderurgistul", unde gălățenii se puteau vaccina cu AstraZeneca sau cu Johnson&Johnson, în incinta Sălii Sporturilor, acolo unde funcționează două fluxuri de vaccinare cu Pfizer. În ultimele câteva zile, numărul celor veniți să se vaccineze la Sala Sporturilor a crescut însă considerabil, motiv pentru care, de luni, 25 octombrie, cele două centre de vaccinare se vor muta din nou la "Siderurgistul".

Vineri, la prânz, sute de oameni de toate vârstele așteptau la cozile formate în fața Sălii Sporturilor, cei mai mulți optând pentru vaccinul Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză. În vreme ce persoanele mai în vârstă au spus că au fost convinse de copii sau de nepoți să vină la vaccinare, cei tineri par să fi fost convinși, mai degrabă, de impunerea noilor restricții de circulație pentru nevaccinați.

"Eu, la 35 de ani, am considerat că am organismul suficient de sănătos pentru a face față unei posibile infecții. Sunt sportiv și nu am alte probleme de sănătate. Acum, faza cu vaccinul mă cam încurcă, însă, pentru că nu mai pot merge la sală. Așa că am venit la vaccinare. Nu sunt împotriva vaccinului, doar că am încredere în sistemul meu imunitar", a spus Laurențiu, unul dintre cei aflați la coadă.

"Mă vaccinez abia acum pentru a-mi recâștiga libertatea pe care autoritățile vor să ne-o ia, prin măsurile pe care le-au anunțat. Copiii mei locuiesc în străinătate și ei m-au convins să mă vaccinez, pentru siguranța mea. Sper să fie bine", a spus un alt bărbat, care stătea la coadă de mai bine de două ore.

Aglomeraţie este însă nu doar la Sala Sporturilor, ci și la Patinoar, unde vaccinurile administrate sunt Pfizer şi Moderna.

Ultima raportare făcută vineri de Prefectura Galați arăta că, doar pe 21 octombrie, aproape 2.500 de gălățeni s-au vaccinat cu prima doză. În comparație, în urmă cu exact o lună, pe 21 septembrie, se vaccinaseră doar 301 persoane cu prima doză de vaccin.

Citit 7822 ori Ultima modificare Luni, 25 Octombrie 2021 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.