Undă verde pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de peste cinci ani

Undă verde pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de peste cinci ani
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să facă astăzi recomandarea de autorizare a vaccinului BioNTech/Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Între timp, autoritățile din România pregătesc deja centrele în care cei mici vor putea fi imunizați.

Colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, susţine că autorităţile au identificat deja spaţiile în care se va realiza efectiv inocularea. "Situaţia preliminară legată de numărul de cabinete de vaccinare adresate copiilor cu grupa de vârstă 5-11 ani: sunt identificate circa 45 de cabinete în unităţile sanitare şi alte 135 de cabinete de vaccinare în centrele unde, în momentul de faţă, se foloseşte vaccin de la compania BioNTech/Pfizer. Aceste situaţii vor fi în dinamică şi, pe măsură ce vom avea o finalizare a numărului de cabinete, o vom comunica", a declarat Gheorghiţă, la o conferinţă de presă a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, potrivit adevarul.ro.
Oficialul a precizat că există confirmarea că EMA va face recomandarea de autorizare joi, 24 noiembrie şi, probabil, pe 26 noiembrie Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani. "Dozajul pentru această grupă de vârstă 5-11 ani este de zece micrograme, cu o schemă de administrare a două doze la interval de 21 de zile. După cum am anunţat, cred că la jumătatea lunii decembrie şi vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârstă 6-11 ani", a explicat Gheorghiţă.
În platforma naţională de programare, la fiecare centru de vaccinare, se va menţiona dacă se pot administra şi vaccinuri pentru grupa de vârstă 5-11 ani. "Probabil că vom asocia către fiecare centru, pe hartă, un icon care să identifice această posibilitate, de administrare la copii, şi, de asemenea, centrul în sine va fi redenumit astfel încât pentru populaţie să fie uşor de identificat şi de efectuat programarea", a mai spus Valeriu Gheorghiţă.
Totuşi, nu se ştie cu exactitate momentul în care va fi demarată campania de vaccinare a celor mici. "Depindem de momentul în care vor fi demarate livrările către România, pentru că vorbim de ser special, conceput pentru copii. Încă nu s-a comunicat o dată exactă, dar aşteptăm veşti de la Comisia Europeană", a precizat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Citit 1217 ori Ultima modificare Vineri, 26 Noiembrie 2021 00:38

4 comentarii

 • postat de Norexito
  Joi, 25 Noiembrie 2021 15:35
  5.13.236.***
  Viorel, arata tu o statitstica sa vedem, asta daca stii sa citesti statiticile, toti psihopatii dau lectii azi.
  Daca ai 100 de persoane din ele 80 sunt vacinate 20 nu, ai 4 infectati 2 vaccinati 2 nevacinati, inseamna ca ai 50% din infectati vaccinati, dar rata de infectare in vaccinati este de 2% si la nevaccinati 13%. deci vaccinul functioneaza.
  In realitate rata de infectare la cei vaccinati este sub 2 % marea majoritate sunt cei care au facut doar o doza sau au sistem imunitar compromis din cauza bolilor cronice pe care le au.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Geanina
  Joi, 25 Noiembrie 2021 14:50
  86.127.213.***
  Cum adica copii apartin statului ? Doamne fereste ,nu stiam ca statul naste copii! Cum adica sa-mi vaccineze copilul fara acordul meu, niciodata!Nu statul decide soarta copilului meu! Eu decid pana la anumita varsta si dupa isi va croi el drumul in viata cu ajutorul meu,dar in nici un caz nu las statul sa faca ce vrea din copilul meu! Nu pun viata in pericol copilului meu daca nu-l vaccinez, nu garanteaza cu nimic vacinarea facuta copilului , o sa se ajunga se se depinda de vaccin ca sa poti supravetui, o sa devina ca un drog vacinul asta!
  2
  1
  Raportează
 • postat de George
  Joi, 25 Noiembrie 2021 10:42
  95.76.53.***
  Foarte bine ca s-a aprobat si pentru copii. Dar trebuie sa se dea o lege ca Minorii pana la varsta majoratului apartin statului. Doar astfel pot fi feriti de parintii needucati care nu ii duc la vaccinare si le pun astfel viata in pericol.
  18
  13
  Raportează
 • postat de Viorel
  Joi, 25 Noiembrie 2021 06:57
  5.14.141.***
  Si totusi toate tarile cu procente de peste 80% vaccinare cu 2 si 3 doze au spitalele pline cu vaccinati....
  Daca va uitati pe statisticile infectarilor si deceselor din intreaga lume, veti vedea ca imediat dupa inceperea vaccinarilor, nivelul spitalizarilor si deceselor au inceput sa creasca vertiginos si exponential dupa fiecare rapel.
  12
  18
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro