Aeroport în zona Brăila-Galați, în programul de guvernare
Foto: Cristian Deceanu

Aeroport în zona Brăila-Galați, în programul de guvernare
Evaluaţi acest articol
(54 voturi)

„Studiu de oportunitate privind dezvoltarea în cooperare cu autoritățile locale a unui aeroport în zona Brăila-Galați” este prevăzut în Programul de guvernare al coaliţiei PNL-PSD-UDMR, pentru perioada 2021-2024, depus, marţi, 23 noiembrie 2021, la Parlamentul României. Informația a fost făcută publică de profit.ro, fiind preluată și comentată de presa națională.

"Abordarea în sectorul aviaţiei va porni de la faptul că este unul dintre cele mai afectate de criza generată de răspândirea noului coronavirus, prin reducerea semnificativă, la nivel european, a traficului aerian comparativ cu perioada anterioară crizei sanitare", se arată în document la capitolul dedicat Transportului Aerian.

Între cele cinci principale obiective „pe termen scurt și mediu pentru perioada 2021-2024 aferente sectorului aerian”, aeroportul dorit pentru zona Brăila-Galați este ultimul pe listă, primul fiind „eficientizarea companiei TAROM prin selectarea unui management performant şi implementarea planului de restructurare elaborat pentru perioada 2021–2025”.

Povestea unui aeroport în zona noastră nu este câtuși de puțin nouă. În mai 2019, în campania electorală a alegerilor europarlamentare, în cadrul unui desant ministerial, a fost vizitat amplasamentul pentru un aeroport în județul Galați, în zona Braniștea. Au fost realizate studii de oportunitate și de trafic pentru un aeroport, dar povestea s-a încheiat așa cum a început, în aer. Rămâne de văzut ce se va întâmpla acum.

Citit 13260 ori Ultima modificare Vineri, 26 Noiembrie 2021 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.