Accident de muncă mortal în Combinat

Accident de muncă mortal în Combinat
Platforma Liberty Galați, îndoliată din nou
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

La mai puțin de o săptămână după ce, pe 17 noiembrie, un angajat al Combinatului Siderurgic Liberty s-a spânzurat la locul de muncă, o altă tragedie a lovit platforma siderurgică gălățeană. Un inginer de 49 de ani s-a electrocutat mortal în timp ce lucra la o instalație electrică din Laminorul de Tablă Groasă 1.

„În data de 22.11.2021 ne-a fost comunicat faptul că un angajat de la Liberty Galați a decedat în timpul programului de lucru. Fiind vorba de un incident soldat cu deces la angajator, acesta este cercetat, în conformitate cu prevederile legii sănătății și securității în muncă, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați. Suntem în cercetare. Efectuăm audieri și așteptăm documente de la organele de specialitate pentru a corobora informații. Colaborăm în acest sens cu Serviciul de Medicină Legală, organele de cercetare penală și experți tehnici”, ne-a declarat Laurențiu Asaftei, inspectorul-șef al ITM Galați.

Conform informațiilor noastre, tragicul accident s-a produs în timpul inspecției unei galerii de cabluri electrice care, mai mult ca sigur, ar fi trebuit scoasă mai întâi de sub tensiune. Victima accidentului era un inginer electric foarte experimentat, de aici și șocul tuturor colegilor săi la vestea tragediei.

Un reprezentant al companiei Liberty Galați a declarat: „Un angajat al companiei noastre și-a pierdut viața într-un tragic accident la locul de muncă. În colaborare cu autoritățile locale, compania a deschis o investigație amplă asupra incidentului. Au fost zile foarte dificile pentru întreaga echipă. Colegii noștri sunt foarte afectați de veștile tragice aflate, iar gândurile noastre se îndreaptă către familia și prietenii colegului pe care l-am pierdut. În aceste momente dificile, oferim întregul nostru sprijin familiei și celor afectați. Liberty își asumă responsabilitatea de a oferi un mediu de lucru sigur și deține un set de reguli de securitate a muncii implementat, la nivelul întregului grup. De îndată ce vom primi rezultatele anchetei, vom decide dacă sunt măsuri care trebuie îmbunătățite”.

Citit 17972 ori Ultima modificare Duminică, 28 Noiembrie 2021 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.