Ofițerul piroman din Mazepa, judecat la foc automat. Tribunalul Militar a trimis în instanță răzbunarea jandarmului gălățean

Ofițerul piroman din Mazepa, judecat la foc automat. Tribunalul Militar a trimis în instanță răzbunarea jandarmului gălățean
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Procurorii militari au soluționat rapid cauza care îl are în centru pe un căpitan al Jandarmeriei Galați, acuzat de fapte deosebit de grave, comise în ideea unei răzbunări din dragoste. George Daniel Băcanu, aflat în arestul Poliției Iași la acest moment, a fost trimis oficial în judecată la câteva săptămâni după ce a incendiat o parcare întreagă din centrul Galațiului. Nouă persoane fizice și o firmă de asigurări sunt pe lista celor care îi cer despăgubiri militarului și unității al cărei angajat era.

Dosarul în care căpitanul George Daniel Băcanu de la Jandarmeria Galați este acuzat de distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii și liniștii publice, fals intelectual și abuz de autoritate a ajuns extrem de repede pe masa instanței de judecată. Tribunalul Militar Iași a fost sesizat de procurorii parchetului competent cu judecarea cauzei care a avut ca bază un incident grav, cu numeroase pagube materiale și posibil consecințe pe linie profesională pentru unii subordonați ai ofițerului.
Incendierea mașinilor din parcarea aferentă blocului BR 5 din Mazepa, în noaptea zilei de 12 octombrie, cu scopul de a se răzbuna și de a-i da o lecție unui rival în dragoste, a constituit, pentru Băcanu, prilejul de a pune în aplicare un plan machiavelic, dar care avea să fie ușor destructurat la ancheta care a urmat.
Doi subofițeri din structura de pază a Jandarmeriei, aflați în serviciu la Agenția BNR și respectiv la sediul Prefecturii, au fost atrași de superior pentru a simula în acte niște controale fictive, care ar fi trebuit să îl "acopere" și să îi ofere alibi. Niciunul dintre subordonați nu a știut de mașinațiile lui Băcanu, astfel că ambii au fost scoși de sub orice acuzație de încălcare a sarcinilor de serviciu.
În schimb, Băcanu, ofițer de carieră, aflat în plină ascensiune, a ajuns în arestul Poliției Iași, de unde a încercat să iasă contestând decizia se arestare emisă de Tribunalul Militar Iași. Curtea Militară de Apel de la București i-a respins cererea, astfel că jandarmul gălățean cu origini brăilene așteaptă după gratii primul termen de judecată.
Nouă păgubiți persoane fizice, ale căror mașini au ars în incendiu s-au constituit părți civile în proces, alături de o firmă de asigurări. Conform informațiilor publicate de instanța militară pe portalul public, chemată să suporte în solidar despăgubirile civile este și Jandarmeria Galați, instituție care s-a delimitat, de la bun început, de astfel de comportamente și a cerut soluționarea cazului cu celeritate.

CITIȚI ȘI: Detalii incredibile în cazul mașinilor incendiate în Mazepa

Citit 3939 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 21:46

5 comentarii

 • postat de Un nemultumit
  Vineri, 03 Decembrie 2021 10:51
  5.13.150.***
  Deci se poate domnilor magistrati, cum de tribunalul militar, intro luna a trimis un dosar, cu mult mai complex decat cel ce incerca marirea taxei auto, iar celui in litigiu cu primaria , iau trebuit de douasprezece ori mai mult….
  6
  17
  Raportează
 • postat de vali
  Vineri, 03 Decembrie 2021 09:58
  89.136.3.***
  Doamna Mariana as da foc la tribunal pentru ca nu mia facut dreptate dupa ce era sa fiu omorat
  8
  9
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 03 Decembrie 2021 09:41
  5.2.205.***
  Asta este un film foarte bun: " cum sa iti distrugi cariera si viata implicit din cauza unei femei. "
  S-au termninat femeile si nu stim noi?
  3
  18
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Vineri, 03 Decembrie 2021 09:21
  86.34.180.***
  Sa zica mersi, ca nu l-au incadrat la terorism!
  5
  12
  Raportează
 • postat de r.s.
  Vineri, 03 Decembrie 2021 00:57
  89.137.231.***
  Jandarmeria niciodata nu va plati pagubele pe care le-a facut un angajat de-al lor decat daca vrea iar jandarmul nu are atatia bani sa plateasca pagubele deci va sta la inchisoare. Firmele de asigurari trebuie sa plateasca si mai departe ele sa recupereze de la faptas.
  0
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.