Încă o parcare subterană... pe hârtie. Licitaţie lansată de Primăria Galaţi
Foto: Anca Melinte

Încă o parcare subterană... pe hârtie. Licitaţie lansată de Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

A trecut mai bine de un an de când, prin votul aleşilor locali, parcarea situată pe strada Stadionului, între Sala Sporturilor, esplanada Stadionului "Dunărea" şi McDonald’s, a devenit cu plată. În afară de taxare, suprafaţa de parcare este chiar mai degradată decât anul trecut şi nimic nu s-a schimbat în bine nici pentru esplanada generoasă. Mai nou, autorităţile plănuiesc aici o parcare subterană!

Primăria municipiului Galaţi caută proiectanţi care să realizeze documentaţiile necesare pentru patru parcări. Este vorba despre documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru "Modernizare parc și amenajare parcare subterană - Casa de Cultură a Sindicatelor" şi, respectiv, "Modernizare parc și amenajare parcare subterană - Țiglina I, intersecția străzilor Brăilei - Saturn - Regiment 11 Siret". Pentru "Parcare subterană - Sala Sporturilor" şi, respectiv, "Parcare supraterană strada Oțelarilor (Lisboa)", misiunea proiectanţilor este de a realiza studii de fezabilitate. Ofertele sunt aşteptate până pe 3 ianuarie 2022, iar valoarea totală estimată a contractului este de 1.032.106 lei, fără TVA.
Nu este însă prima oară când scriem despre intenţia Primăriei de a realiza parcări moderne în aceste zone şi nu numai!

Ce s-a realizat până acum

S-au făcut studii de prefezabilitate necesare modernizării zonelor şi amenajării unor parcări subterane la Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" şi cartierul Ţiglina I, zona VIP. Pentru ele a fost atribuit firmei Urban Scope, un contract de 39.000 de lei, fără TVA.

De asemenea, se află în derulare o licitaţie pentru alte servicii de proiectare: studiu de fezabilitate "Parcare subterană strada Eroilor nr. 1", în valoare de 325.000 de lei fără TVA, respectiv, documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan»", unde valoarea estimată a contractului este de 232.000 de lei fără TVA.

Planuri

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", primarul Ionuţ Pucheanu este dispus să demoleze clădirea care găzduieşte organizaţia PSD, pentru că parcarea subterană dorită în zona Eroilor nr. 1 ar urma să se întindă de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" până la clădirea-monument de arhitectură aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, trecând pe sub zona din faţa Teatrului Dramatic "Fani Tardini", pe sub esplanada Monumentului Eroilor Revoluţiei şi pe sub strada Eroilor.

La Spitalul de Copii, parcarea ar urma să coboare pe două etaje sub parcul care va fi refăcut. La Sala Sporturilor, în locul imensei platforme de beton, s-ar dori un parc, iar dedesubt, o parcare subterană. La fel şi în faţa fostului Cinematograf "Ţiglina". Pentru zona Casei de Cultură a Sindicatelor, planul este şi mai ambiţios: parcare subterană cu desfiinţarea parcării de la sol şi amenajarea unui parc tematic generos, în armonie cu Păpădia.
Când se vor materializa toate acestea? Nu se ştie…

Citit 6057 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:10

10 comentarii

 • postat de MM
  Duminică, 05 Decembrie 2021 21:29
  194.105.20.***
  Tiiii nah, ca, de cand au reintrat la fraiele tarii si la cascavalul PNRR, ilustrii politichieni de marca ai stangii, a, aparut in prim-plan UBPSD ( Una Bucata Polonic Social-Democrat ), cu balele lui pe clanta primariei.
  5
  9
  Raportează
 • postat de Dan
  Duminică, 05 Decembrie 2021 19:04
  5.13.210.***
  ..."Paine si Circ" ptr cei creduli as caracteriza per total activitatea administratiei locale galatene...de ce nu putem intelege ca ce se intampla in jurul nostru, in oras, sunt doar COMBINATII ale baietilor destepti&afiliatii...se posteaza "realizari" cu 2 bulevarde(bani europeni desigur)...si adevaratele probleme sunt "sub pres"...bugetul Politiei Locale de milioane de euro in conditiile in care aceasta este absolut INUTILA iar daca intri pe site "transparenta" iti dezvaluie un buget de venituri si cheltuieli...PROPRII... :))))....Parcari?...ei au unde parca...servicii?...da' ce?..ai uitat sa stai la coada?...te-ai boierit?...aparatul administrativ ultradimensionat fara preocupari, evaluari si raspundere?...salarii in primarie?... ... Chiar e asa greu de inteles ca Galati nu e Oradea unde e valabila zicala "omu' sfinteste locul" ?...Treziti-va...in alte orase chiar se poate!
  3
  8
  Raportează
 • postat de L.S.
  Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 18:34
  86.124.204.***
  In primul rand trebuie sa scapam orasul de garaje. Intr-un an maxim doi.
  As mai adauga ca trebuie sa se gaseasca solutii si pentru cetatenii care locuiesc in blocurile Brailei si nu numai si care nu pot parca la strada. In micro 18 este foarte greu sa gasesti un loc de parcare. Poate se gandeste primarul sa faca o parcare si sub terenul din jurul scolii 40.
  In micro 17 cand se curata garajele? Ce interese sunt in primarie sa ramana in picioare?
  0
  22
  Raportează
 • postat de Dani
  Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 16:32
  82.79.132.***
  Poate schimbați și programul la parcările cu plata
  Un 8 - 18 ar fi mult mai bun pt. că în jurul orei 18 mai toți cetățenii ajung acasă
  0
  20
  Raportează
 • postat de Dani
  Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 16:27
  82.79.132.***
  In Micro 21 pe când se dărâmă garajele din spatele magazinului Alvino și Kaufland sa se facă parcari
  0
  19
  Raportează
 • Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 12:16
  78.96.82.***
  Felicitări domnului primar și celorlalți din administrația social-democrată! La cât mai multe proiecte pentru a face din Galați cel mai frumos și dezvoltat municipiu din țărișoara asta de loaze analfabete, mâncătoare de mămăligă și mici cu muștar!

  Nici nu mai este nevoie de sediu pentru PSD, căci Galațiul este cca. 95% PSD! Dacă reușim să scăpăm de lorzii ăia de "driapta" și votanții lor babuini, atunci va fi și mai bine! Totuși, chiar și cu ăștia, Galațiul nu este la fel de poluat / poluant precum capitala mucureștenilor troglodiți!

  PS "Social-democrații" de la centru trebuiau să-i lase pe pnl-iști și usr-iștii mumuiști să facă din nou guwernerul, ca să enerveze populația majoritar sănătoasă la cap, care ulterior să vină să-i arunce pe ăia și pe votanții lor la groapa de gunoi a istoriei!

  #forțaPSD #mândruSăFiuDeStânga #oRomânieFărăPietreDeMoarăDeDreapta
  34
  3
  Raportează
 • postat de Muska
  Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 10:36
  95.77.107.***
  Planuri si promisiuni gogonate in pregatire pentru anticipate. Gratis va pot sugera - construirea unor parcari verticale cu prindere magnetica pentru auto (si desprindere prin cadere libera la inversarea campului magnetic), adaptarea punctelor electronice de informare din statiile transportului in comun, pentru a fi utilizate ca teleportoare (rezultand o economie din renuntarea la autobuzele, tramvaiele si trolee fara aer conditionat si rampa pentru cei cu dizabilitati, inclusiv a hulpavilor mecanici si conducatori auto/vatmani) si nu in ultimul rand, amenajarea cel putin a unui aerodrom spatial international, pentru aterizarea navelor spatiale ale lui Elon Musk - Falcon 9 Space X (ca doritori avem la cati evazionisti si patroni de videochat/bordeluri ambulante avem)!.
  9
  46
  Raportează
 • postat de drumarul vesel
  Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 09:50
  46.97.176.***
  Încă o parcare subterana?? Mai avem vreo 3??
  7
  42
  Raportează
 • postat de Carmen
  Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 08:42
  5.13.212.***
  Daaa, și reni zburatori, și gondole pe Dunăre... hârtia suporta orice.
  9
  48
  Raportează
 • postat de Nicu
  Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 08:09
  5.13.201.***
  Nu mai este profitabil sa detii o firma de constructii ci sa detii o firma care intocmeste (POVESTI/ VISE) studii de fezabilitate care au o viata scurta si trebuiesc refacute. Alti bani, alta distractie. Intentia conteaza. Adica "studii de prefezabilitate necesare modernizării zonelor şi amenajării unor parcări subterane la Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" şi cartierul Ţiglina I, zona VIP. Pentru ele a fost atribuit firmei Urban Scope, un contract de 39.000 de lei, fără TVA si pentru "studiu de fezabilitate "Parcare subterană strada Eroilor nr. 1", în valoare de 325.000 de lei fără TVA, respectiv, documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan»", unde valoarea estimată a contractului este de 232.000 de lei fără TVA" ????? Adica de 8 respectiv 6 ori mai mult ?????
  Oare mai apare CIVILIZAȚIA în Galați ? În multe alte orașe cum se poate și în Galați NU ? Bine înțeles că mai întâi ar trebui să se demoleze toate garajele și în așa fel să se creeze multe alte locuri de parcare. Dar numai să se vrea.
  De ex. în Țiglina 2 DE CE nu se demolează și să se amenajeze o superparcare poate chiar și etajată între blocurile M1, F1, B3, C13, C14, C15, E6 unde sunt aprox. 110 garaje ?
  Sau când se vor demola garajele din Micro 20 din spatele stației peco BKO, între blocurile A12A, A12B si H3 ?
  Și tot în Micro 20 în spatele blocului H3, domeniul public cuprins între garaje și blocul H3 a fost îngrădit și transformat în CURȚI PRIVATE de către unii proprietari cu “inițiativă” și “TRECERE” în Primaria Galați. Pentru că altfel nu se explică cum de rezista de cel putin 25 de ani.
  Sau interesele sunt prea MARI și sunt vizate numai parcări cu suprafață mai mare de teren ? Vezi:
  - Țiglina 1 zona Colegiului Național Mihail Kogălniceanu;
  - Țiglina 2 zonele blocului B2 și Colegiului Național Costache Negri;
  - Micro 18 zona Lidl;
  - M 19 zona Lic. Economic;
  - Mazapa 1 zona Complex Ancora;
  - Mazepa 2 zona Stirex.
  10
  53
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.