Sindicatele din siderurgie au pichetat Ministerul Energiei

Sindicatele din siderurgie au pichetat Ministerul Energiei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sindicatele din industria metalurgică au pichetat, joi, sediul Ministerului Energiei, solicitând intervenţia Guvernului pentru a reglementa preţurile mari la electricitate şi gaze. Din cadrul FSS Metarom face parte inclusiv sindicatul Siderurgistul AMG din cadrul Combinatului Siderurgic Liberty Galați.

La acțiunea de pichetare a Ministerului Energiei au participat aproximativ 100 de persoane, reprezentând unitățile din întreaga țară, zece dintre sindicaliști fiind din Galați.

"Am cerut ministrului Energiei să reglementeze preţurile, pentru că nu putem funcţiona în aceste condiţii. Preţul energiei a crescut de opt ori şi nu mai găsim de unde să cumpărăm. În aceste condiţii, toată industria metalurgică din România se va închide, pentru că nu mai suntem competitivi", a declarat Dănuţ Onică, preşedintele Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom.

El a dat exemplul producătorului de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie electrică din ţară, care şi-a închis deja trei din cinci secţii.

”Colegii de la Alro Slatina sunt, într-adevăr, cei mai afectați, pentru că în procesul de producție folosesc numai energia electrică. Combinatul de la Galați este și el afectat, dar într-o măsură mai mică, dacă e să facem o comparație cu ei”, a precizat Gheorghe Bezman, președintele sindicatului Siderurgistul AMG.

În cadrul acțiunilor de protest, sindicaliştii din siderurgie au cerut autorităţilor o investigaţie cu privire la cauzele care au dus la aceste tarife.

"Aşteptăm să vedem ce prevede noua ordonanţă pe care au promis-o cei din Guvern pentru sprijinirea populaţiei şi a industriei", a spus președintele FSS Metarom.

El a arătat că liderii sindicali au cerut să intre la discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Energiei.

"Nimeni nu ne-a primit. Am depus un material la registratură. Dacă nu vom primi un răspuns, mâine (vineri - n.r.), între orele 11:00 şi 13:00, suntem pregătiţi să pichetăm sediul Guvernului. Nu doar sindicatul de la Alro, ci din toată siderurgia, de la Galaţi, Hunedoara, Zalău, Călăraşi", a arătat liderul sindical.

În funcție de reacția autorităților, liderii sindicali urmează să ia o decizie privind viitoarele măsuri de protest.

Citit 2644 ori Ultima modificare Vineri, 21 Ianuarie 2022 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.