Galaţiul cere să fie atestat ca stațiune turistică de interes național. Condiţii dure impuse de minister

Galaţiul cere să fie atestat ca stațiune turistică de interes național. Condiţii dure impuse de minister
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

În vederea inițierii unei hotărâri a Guvernului României, pentru atestarea municipiului Galați ca stațiune turistică de interes național, aleşii locali vor trebui să fie de acord cu depunerea documentaţiei necesare la Ministerul Turismului. Asta prevede un proiect de hotărâre ajuns la comisiile Consiliului Local, prin care se aprobă "propunerea atestării municipiului Galați ca stațiune turistică de interes național, în vederea promovării turistice a acestuia".

Nu este prima dată când scriem despre intenţia autorităţilor locale de a atesta oraşul ca staţiune turistică de interes naţional. Primăria este convinsă că un asemenea atestat „va permite atât autorităților locale, cât și operatorilor economici să acceseze fonduri europene sau guvernamentale nerambursabile pentru dezvoltarea turistică a zonei”. Şi asta pentru că toate stațiunile de interes național sunt promovate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și sunt cuprinse în toate materialele de promovare.

„Orașul Galați are deja câteva atracţii turistice precum Biserica «Precista», Faleza Dunării, clădiri monumentale - Biblioteca «V.A. Urechia», Catedrala Ortodoxă şi Biserica Catolică, Palatul Administrativ -, spaţii de relaxare precum Parcul «Eminescu» şi Grădina Publică sau muzee, în frunte cu Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. De asemenea, pot fi trecute pe listă şi viitoare puncte de atracţie ca situl arheologic Tirighina-Barboşi, restaurat şi pus în valoare acum, ori Plaja «Dunărea», recent modernizată”, se arată în documentaţia proiectului.

Numai că lucrurile nu par să fie atât de simple.

O adresă primită de Primărie pe 10 februarie, de la Direcţia de Autorizare în Turism, arată că documentaţia înregistrată pentru atestarea Galaţiului ca staţiune turistică trebuie completată. I se cere fişa staţiunii turistice, studii şi documente care să ateste prezenţa şi valoarea factorilor naturali de cură (ape minerale, nămol, lacuri terapeutice, saline, bioclimat), un punct de vedere al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi cu privire la amplasarea localităţii într-un cadru natural, fără factori poluanţi, dar şi dovada existenţei unor materiale de promovare a staţiunii turistice şi a zonei.

Dacă în termen de 30 de zile documentaţia nu este completă, ea se va clasa.

Citit 13632 ori Ultima modificare Joi, 24 Februarie 2022 08:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.