Galaţiul cere să fie atestat ca stațiune turistică de interes național. Condiţii dure impuse de minister

Galaţiul cere să fie atestat ca stațiune turistică de interes național. Condiţii dure impuse de minister
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

În vederea inițierii unei hotărâri a Guvernului României, pentru atestarea municipiului Galați ca stațiune turistică de interes național, aleşii locali vor trebui să fie de acord cu depunerea documentaţiei necesare la Ministerul Turismului. Asta prevede un proiect de hotărâre ajuns la comisiile Consiliului Local, prin care se aprobă "propunerea atestării municipiului Galați ca stațiune turistică de interes național, în vederea promovării turistice a acestuia".

Nu este prima dată când scriem despre intenţia autorităţilor locale de a atesta oraşul ca staţiune turistică de interes naţional. Primăria este convinsă că un asemenea atestat „va permite atât autorităților locale, cât și operatorilor economici să acceseze fonduri europene sau guvernamentale nerambursabile pentru dezvoltarea turistică a zonei”. Şi asta pentru că toate stațiunile de interes național sunt promovate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și sunt cuprinse în toate materialele de promovare.
„Orașul Galați are deja câteva atracţii turistice precum Biserica «Precista», Faleza Dunării, clădiri monumentale - Biblioteca «V.A. Urechia», Catedrala Ortodoxă şi Biserica Catolică, Palatul Administrativ -, spaţii de relaxare precum Parcul «Eminescu» şi Grădina Publică sau muzee, în frunte cu Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. De asemenea, pot fi trecute pe listă şi viitoare puncte de atracţie ca situl arheologic Tirighina-Barboşi, restaurat şi pus în valoare acum, ori Plaja «Dunărea», recent modernizată”, se arată în documentaţia proiectului.
Numai că lucrurile nu par să fie atât de simple.
O adresă primită de Primărie pe 10 februarie, de la Direcţia de Autorizare în Turism, arată că documentaţia înregistrată pentru atestarea Galaţiului ca staţiune turistică trebuie completată. I se cere fişa staţiunii turistice, studii şi documente care să ateste prezenţa şi valoarea factorilor naturali de cură (ape minerale, nămol, lacuri terapeutice, saline, bioclimat), un punct de vedere al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi cu privire la amplasarea localităţii într-un cadru natural, fără factori poluanţi, dar şi dovada existenţei unor materiale de promovare a staţiunii turistice şi a zonei.
Dacă în termen de 30 de zile documentaţia nu este completă, ea se va clasa.

Citit 12886 ori Ultima modificare Joi, 24 Februarie 2022 08:43

Mai multe din această categorie:

14 comentarii

 • postat de corneliu
  Miercuri, 23 Februarie 2022 18:53
  92.85.13.***
  Fraierilor, se vor da bilete in statiune pentru pensionari...la Galati! Ia rezolvat pe toti
  2
  10
  Raportează
 • postat de Furati curent rau de tot .....
  Miercuri, 23 Februarie 2022 18:46
  108.245.201.***
  Ba ..voi ati baut apa de la flori ?? Sau de la caine ????
  2
  15
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 23 Februarie 2022 18:20
  86.124.201.***
  Tâmpenii!!!
  2
  12
  Raportează
 • postat de Andreea Micu
  Miercuri, 23 Februarie 2022 16:12
  5.2.209.***
  Nu ar fi rau deloc pentru Galati! Dar atentie, atata timp cat nu stim noi sa ne promovam orasul, ce pretentii sa avem de la altii.”Biserica Precista ”, este ”Biserica Fortificata Precista” care deja este altceva. Muzee in general, in frunte cu un Muzeu cu un istoric recent nu este deajuns. Ce parere aveti despre Complexul Muzeal de Stiintele Naturii cu Planetariumul cel mai modern din Romania, Muzeul de Arte Vizuale, Muzeul de Istorie ”Paul Paltanea” cu trei sectii in oras si trei in judet, Muzeul satului, etc. Niciodata nu amintim de ele decat la si altele.
  8
  16
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 23 Februarie 2022 15:15
  5.2.205.***
  Terminati cu prostiile, nimeni nu este in stare sa promoveze acest oras din punct de vedere turistic asa cum a facut-o Picu: "sex, drugs and pacanele."
  6
  19
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 23 Februarie 2022 14:41
  5.13.203.***
  Primarul Pucheanu (PSD) acum nu poate sa se mai scuze si sa acuze ca PNL-ul ii blocheza/amana/saboteaza proiectele, pentru ca PSD-ul acum este la guvernare. Cand incepe si finalizeaza lucrarea mult asteptata de toti conducatorii auto “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră” ?
  Tot traficul auto care vine din Valea Orasului si circula in directiile Braila, Tecuci, Slobozia Conachi, Cuca respectiv Oancea, este nevoit sa circule prin oras cand foarte bine daca s-ar dori (in interesul comunitatii) se se devieze traficul pe drumul mult promis prin curtea Politiei de Frontiera. Dar numai sa se vrea. Pana acum nu s-a vazut ca s-ar vrea din timpul mandatelor lui Dumitru Nicolae si pana acum (Pucheanu). Probabil sunt interese imobiliare cu terenul respective ?
  4
  15
  Raportează
 • postat de mirel
  Miercuri, 23 Februarie 2022 13:35
  136.255.134.***
  Orașul Galați are deja câteva atracţii turistice precum Biserica «Precista», Faleza Dunării, clădiri monumentale - Biblioteca «V.A. Urechia», Catedrala Ortodoxă şi Biserica Catolică, Palatul Administrativ
  1.Biserica Precista
  2.Catedrala Ortodoxa
  3.Biserica Catolica
  4.Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos
  Cum s-ar spune biserica este cel mai mare investitor din Galati?
  Palatul Administrativ nu poate fi vizitat, jandarmul de la intrare nu permite accesul , nu exista afisat la intrare program de Vizitare !
  Articol Pamflet ?
  5
  12
  Raportează
 • postat de ubsderminator
  Miercuri, 23 Februarie 2022 12:48
  95.77.107.***
  Mai preferat de turisti poate fi Cernobil, decat Galatii cu ruinele Mehid, Galgros, IVV, Galacta, Fabricile de paine, garaje fara numar! Cineva comenta cu privire la investitii, unde presupun ca a omis sa mentioneze de firmele de pompe funebre si farmacii, cat si acele obiective declarate investitii (reabilitari) care dureaza pe toata perioada mandatului/mandatelor, cu termene prelungite, firme castigatoare de licitatii ce se retrag sau dau faliment (semn clar pentru dna ca nu au avut puterea financiara necesara sa participe /castige), preturi modificate in sensul cresterii pe motiv de ... (poate daca respectau termenul de finalizare, nu cresteau preturile la materiale de constructii)... Cel mai probabil in entitatea administrativa a uat Galati a fost acordat un nou spor constand in pungi cu aurolac , altfel nu se pot explica elucubratiile ce pot fi asemuite cu un concurs organizat de un baron al mincinosilor - Baronul de Münchhausen.
  6
  32
  Raportează
 • postat de Ha,ha,ha,hi,hi,hi,ho,ho,ho,
  Miercuri, 23 Februarie 2022 10:18
  78.31.205.***
  Ha,ha,ha,hi,hi,hi,ho,ho,ho,...Ha,ha,ha,hi,hi,hi,ho,ho,ho,...Ha,ha,ha,hi,hi,hi,ho,ho,ho,...Ha,ha,ha,hi,hi,hi,ho,ho,ho,...Ha,ha,ha,hi,hi,hi,ho,ho,ho,..............................
  7
  35
  Raportează
 • postat de Un curios….
  Miercuri, 23 Februarie 2022 09:52
  5.13.223.***
  De fumat, nu stiu ce fumeaza, cu toate ca nu i greu de dedus, dar sigur, tupeul lor, este de ne contestat, sa vada ce? potentialii turisti.
  O faleza,un dar dat de dunare, lasata in paragina de treizeci de ani, un oras in care singurile ,,investitii,, sunt casele de amanet, cazinourile si casele de pariuri?
  Un oras ce moare, din caretinerii si nu numai, fug pe capete
  6
  47
  Raportează
 • postat de Anisoara Ciocan
  Miercuri, 23 Februarie 2022 09:00
  109.166.132.***
  Articolul este pamflet. ( Autorul a uitat sa menționeze.)
  5
  54
  Raportează
 • postat de Stefan
  Miercuri, 23 Februarie 2022 08:58
  109.98.127.***
  Astia beau pe ascuns in timpul programului??
  7
  55
  Raportează
 • postat de P.
  Miercuri, 23 Februarie 2022 04:45
  135.19.47.***
  Vizitati orasul mort.
  sau
  A fost aici un oras.
  7
  46
  Raportează
 • postat de paloma
  Miercuri, 23 Februarie 2022 00:54
  5.13.142.***
  Ce fumeaza astia la primarie ???
  10
  100
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.