UPDATE Gălăţenii se organizează pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina

UPDATE Gălăţenii se organizează pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

În Ucraina, războiul continuă, refugiaţii continuă şi ei să sosească, iar gălăţenii, la fel ca toţi românii din judeţele de graniţă, încearcă şi ei să ajute, pe măsura posibilităţilor. Este foarte dificil să se facă o centralizare a tuturor acestor eforturi, întrucât majoritatea se popularizează prin intermediul reţelelor de socializare. În acest sens, dacă aveţi informaţii despre asemenea iniţiative, scrieţi-ne pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., iar noi vom completa textul. 

*

Fiecare acțiune de sprijinire a persoanelor sosite din Ucraina, contează!

Pentru ca acest ajutor să ajungă la fiecare beneficiar și, mai mult, să se plieze pe nevoile lui, este nevoie din partea noastră, a tuturor, să lucrăm organizat și integrat, tocmai în ideea de a răspunde rapid și eficient solicitărilor de sprijin venite din partea cetățenilor ucraineni.

Tocmai de aceea, la nivelul județului Galați a fost constituit un grup de lucru, cu program 24/24, care va funcționa la nivelul Prefecturii. Toți cei care vor să ofere sprijin pentru cetățenii veniți din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numerele de telefon 0236.460.055 sau 0790.288.000, sau pot trimite un e-mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

De asemenea, în vederea organizării eficiente și unitare a întregii misiuni umanitare, reprezentanții societății civile care doresc sa sprijine această acțiune umanitară pot trimite intențiile de sprijin și la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Ulterior, în funcție de solicitările primite, autoritățile vor contacta și direcționa, în cel mai scurt timp, persoanele care pot pune la dispoziție diferite tipuri de servicii.

Facem un apel către cetățeni să utilizeze ca mijloc de comunicare numărul unic pentru apeluri de urgență - 112 doar în situații de urgență, nu pentru comunicarea intențiile de sprijin umanitar.

*

0790288000 – acesta este numărul de telefon destinat refugiaților din Ucraina care au nevoie de ajutor, anunță, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. "Este numărul centrului de permanență care funcționează la Prefectura Galați și care este în legătură cu toate instituțiile care gestionează situația refugiaților, inclusiv Primăria Galați", precizează edilul-șef.

"Important! Cei care doriți să faceți donații aveți la dispoziție punctele de colectare ale Crucii Roșii – Banca pentru Alimente, la Carrefour, la centrul comercial Shopping City Galați. Atenție: sunt acceptate doar alimente neperisabile, apă îmbuteliată și articole de îmbrăcăminte noi!

Ajutăm! Suntem solidari!", este mesajul primarului Ionuț Pucheanu.

*

Colegiul Național „Al. I. Cuza Galați”, în colaborare cu Asociația pentru Onestitate și Mobilizare - O.M., colectează donații pentru refugiații din Ucraina: apă plată și minerală, alimente neperisabile, inclusiv conserve, produse de igienă, măști medicale etc., dar nu îmbrăcăminte sau încălțăminte.

Donațiile se colectează începând de luni, 28 februarie 2022, în corpul B, la sala de lectură.

*

Potrivit unei informări primite pe mail de la Sorin Fieraru, 3urgent-CLINIC, societate de asistenţă medicală la domiciliu, asigură servicii medicale gratuite pentru refugiaţii din Galaţi.

*

Potrivit unui anunţ de pe pagina de Facebook a gălăţeanului Andrei Mihăilescu, care spune că pune la dispoziţie un autocar pentru curse către Bucureşti, refugiaţii din Ucraina pot primi o masă caldă, în baza documentelor de identitate, la Restaurant Hazard, The Folly, Hanul Vânătorului, Pizzeria Nr. 1, Pizzeria Calabria, Urban Coffee Bistro&Wine, Gazetto Cafe, Versus PUB.

Pe grupul Ajutăm din Galaţi, care este public şi unde toată lumea se poate înscrie, aflaţi detalii despre cum puteţi ajuta, cine efectuează transporturi de apă şi hrană pentru refugiaţii care vin prin punctul de frontieră Isaccea. Este nevoie de apă plată, pahare de unică folosinţă, ceai cald, biscuiţi, sandiviciuri şi fructe, gen banane şi mere. 

Tot aici, familii de gălăţeni generoşi, precum, de exemplu, Daniela şi Aurelian Ilie (tel.0754816089 sau 0775531892) sau Bogdan Ilie (0755361662), oferă cazare şi masă pentru câte două persoane care au nevoie.

Instituţii de învăţământ, precum, de exemplu, Liceul de Artă "D. Cuclin", au organizat persoanele care doresc să ofere ajutor, realizând un formular cu informaţiile necesare, pe care elevii, părinţii acestora şi profesorii l-au completat, informaţiile urmând să fie transmise Prefecturii, pentru coordonarea efortului de sprijin.

Toți cei care pot da o mână de ajutor sunt așteptați la Căminul C din campusul studențesc gălăţean. Detalii la tel. 0740628085. Este nevoie de consumabile pentru femei şi copii: absorbante, pampers, periuţe de dinţi, săpun, prosoape, medicamente gen Ibuprofen, Paracetamol, Furazolidon, Nospa, spray pt. nas, Decasept, Strepsils, soluţie pentru frecţii, tacâmuri de unică folosinţă, farfurii, căni, caiete şi creioane colorate pentru copii, jocuri, chiloţi, ciorapi. Voluntarii vă aşteaptă la intrarea în cămin.

*

La ArtTherapyCenter există:

- Alimente și mâncare gătită primite ca donații.

- Multe dulciuri de la #ProfiRomania.

- Foarte multe haine, încălțăminte, jucării și tot felul de lucruri pentru refugiați.

Avem nevoie de voluntari pentru sortare și împachetare. Vă rugăm să ne ajutați!

Suntem în Galați, strada Traian 136. Tel 0748678534

Alimentele și donațiile de hăinuțe, încălțăminte, lenjerii de pat și alte lucruri folositoare pentru ei, se pot aduce în continuare la Art Therapy Center.

Centrul este deschis de luni până vineri între orele 8 - 21

Sâmbătă programul este deschis în intervalul orar 8 - 14

Pentru donațiile aduse sâmbăta și duminica, vă rugăm să sunați la tel. 0748678534, pentru a stabili orarul când puteți veni. 

Adresa centrului Art Therapy este:

1. Galați - strada Traian 136, vizavi de Starea Civilă

2. București - strada Corvinilor nr 5 - metrou Grozăvești.

*

Students 4 Ukraine, un grup de liceeni din CNVA, coordonați de dna prof Cătălina Popa, s-a mobilizat de asemenea. Elevii strâng donaţii pentru refugiați ucrainieni de la elevi din CNVA, care au acces în școală, de alimente neperisabile - conserve cu mâncare gata de consumat (pate, pește etc.) -, produse de igienă personală, apă, dezinfectant, Pampers, șervețele umede. Grupul așteaptă donațiile în incinta Colegiului Național “Vasile Alecsandri”, la intrarea principală, în holul nou, începând de luni, 28 februarie 2022.

*

Ucrainieni în Galaţi este un grup de Facebook cu peste 2.500 de membri în care în timp real sunt postate anunțuri din partea celor care au nevoie sau oferă cazare și transport pentru refugiați. De asemenea, sunt persoane dornice să se implice ca traducători.

Gălățenii continuă mobilizarea pentru ajutarea refugiaților din Ucraina. Detalii

Citit 14088 ori Ultima modificare Luni, 28 Februarie 2022 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.