UPDATE Spațiile de cazare din oraș se ocupă în ritm accelerat. Tot mai mulți ucraineni vin la Galați

UPDATE Spațiile de cazare din oraș se ocupă în ritm accelerat. Tot mai mulți ucraineni vin la Galați
Foto: Prefectura Galați
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE. Se mărește capacitatea de cazare a refugiaților în Galați. Două baze sportive, puse la bătaie. Detalii


Circa o mie din cele 1.300 de locuri de cazare puse la dispoziția refugiaților de autoritățile gălățene erau ocupate miercuri, 2 martie, cifra fiind într-o continuă creștere. Peste 2.600 de refugiați trecuseră granița prin cele două puncte de la Galați în ultimele 24 de ore. A fost necesară suplimentarea locurilor de cazare, o sală de sport fiind transformată de jandarmi într-un imens dormitor.

CITIȚI ȘI: Ucraineni răniți, aduși la Spitalul Militar din Galați

Potrivit informațiilor oficiale, în ultimele 24 de ore, în Galați au intrat prin cele două puncte de trecere a frontierei, de la Giurgiulești și Oancea, 2.670 de cetățeni ucraineni, niciunul dintre ei nesolicitând azil. Mulți au mers în spațiile de cazare oferite de autoritățile locale, ceea ce a determinat o ocupare rapidă a locurilor.

Foto: Prefectura Galați

Astfel, 158 de ucraineni figurau în evidențele Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil, unde mai erau libere 65 de locuri. Cei aflați în tranzit au avut ca opțiuni blocul M11, ocupat la capacitate maximă, cu 126 de persoane, căminele studențești, unde s-au ocupat toate cele 560 de locuri, internatele și sălile de sport ale instituțiilor de învățământ, unde se ocupaseră 164 din cele 369 de locuri disponibile, și pensiunile şi ONG-urile, unde, din 277 de locuri, erau ocupate 237. Din cauza fluxului mare de refugiați care și-au exprimat opțiunea de a poposi în Galați, în cursul nopții de marți spre miercuri a fost operaționalizată o sală de sport, unde sunt disponibile 70 de paturi. Cazarmamentul a fost pus la dispoziție de Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați și a fost montat de jandarmi și pompieri.

CITIȚI ȘI: Soluții pentru refugiații fără documente de identitate

Reamintim faptul că la nivelul județului Galați a fost constituit un grup de lucru, cu program 24/24, care funcționează la nivelul Prefecturii. Toți cei care vor să ofere sprijin pentru cetățenii veniți din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numerele de telefon: 0236/460.055 sau 0790.288.000, sau pot trimite un e-mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

CITIȚI ȘI: Fake-news - Galațiul, ”camuflat” în fața aviației militare a Rusiei

Citit 4268 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2022 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.