Doi fotbaliști juniori din Ucraina își continuă activitatea la Galați

Doi fotbaliști juniori din Ucraina își continuă activitatea la Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Războiul din Ucraina, declanşat de armata rusă de mai bine de o lună, a adus la Galați mai mulți refugiați, care încearcă să-şi continue viaţa cât mai aproape de normalitate.

În acest sens, copiii pasionați de fotbal au început să-și găsească noi oportunități de a-și continua activitatea pe care o îndrăgesc - fotbalul. Astfel, doi copii, de 10 si 11 ani, au început săptămâna trecută antrenamentele la ACS Junior Galați. Andrew Rubţov și Mark Boboşko sunt cei doi copii pe care clubul gălățean i-a integrat deja în sesiunile de antrenamente. Cei doi practicau fotbalul în țara natală, la Cernomoreț Odesa, dar din cauza invaziei au fost nevoiți să se refugieze alături de familii la Galați, pentru a fi departe de pericolul invadatorilor.

Ovidiu Lupu, președintele ACS Junior Galați, a precizat că cei doi copii vor beneficia de gratuitate, la fel cum tot din partea clubului au primit, tot gratuit, echipamentul necesar. "Am primit solicitări din partea părinților celor doi copii și bineînțeles că am răspuns afirmativ, fără nicio ezitare. Clubul nostru îi invită pe toți cei aflați în această situație să participe la antrenamente, vrem să ajutăm cât mai mult posibil. Ne bucurăm că putem să sprijinim și că avem doi copii talentați alături de noi".

ACS Junior are grupe începând cu cele de inițiere (copii de 6 ani) până la cea Under 15, participantă în campionatul național la categoria "Elite".

Sprijin comunitar de mai mult timp 

ACS Junior este un club de fotbal implicat în acțiunile civice de mai mult timp. De altfel, clubul gălățean a participat activ la mai multe strângeri de fonduri pentru gălățenii care aveau nevoie de bani pentru a se opera în străinătate. "De fiecare dată când simțim că putem face ceva să ajutăm, cu siguranță că vom acționa. Sportul are această particularitate, de a-i uni pe oameni în momentele grele, iar clubul nostru se ghidează după aceleași principii".

De altfel, un alt club gălățean, FC Universitatea (fotbal feminin), a legitimat două jucătoare din Ucraina, refugiate la Galați din cauza războiului. 

Ucraina ar putea primi un loc la "Mondiale"

Altfel, chiar dacă tragerea la sorți pentru grupele Cupei Mondiale a avut deja loc, reprezentativa Ucrainei ar putea să primească un wild-card, iar una dintre grupe să conțină cinci echipe în loc de patru. Calificată pentru play-off, având de susținut primul baraj cu Scoția, apoi cu Țara Galilor, în caz de calificare, naționala Ucrainei nu s-a putut prezenta la meciurile programate la finalul lunii martie din cauza invaziei teritoriale. Datele pentru baraj sunt pentru luna iunie. În caz de calificare convențională, adică dacă va trece de Scoția și Țara Galilor, Ucraina ar face parte din Grupa B, conform tragerii la sorți, alături de Anglia, SUA și Iran.

Citit 2282 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.