Regulamentul pentru înhumarea refugiaţilor în cimitirele din Galaţi, în dezbatere publică
Foto: Marian Calestru

Regulamentul pentru înhumarea refugiaţilor în cimitirele din Galaţi, în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primăria a lansat în dezbatere publică un proiect de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de administrare a cimitirelor din municipiul Galaţi. "Având în vedere situația generată de conflictul armat din Ucraina și faptul că cetățenii străini sau apatrizi care vin din zona respectivă în municipiul Galați sunt persoane aflate în situații deosebite, fără venituri financiare și necesită sau pot necesita servicii funerare de înhumare, se impune adoptarea de soluţii imediate", explică autorităţile.

Proiectul prevede că "înhumarea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, care provin din zonele de conflict armat și intră în România fără să solicite o formă de protecție potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul, în cimitirele din municipiul Galați, se face pe o perioadă de 7 ani, în gropi simple, fără plata tarifului de concesiune, a tarifului de întreținere și a cheltuielilor de înhumare. Scutirea de la plată se face în baza unei cereri depuse de către cea mai apropiată rudă față de decedat sau, în lipsa acesteia, de către Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați, la registratura operatorului".

Documentația proiectului poate fi consultată pe site-ul instituției, primariagalati.ro, la secțiunea Transparență decizională sau la sediul instituției din strada Domnească nr. 54, biroul Managementul calității, transparență decizională, strategii și politici publice.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare cu privire la proiect se pot depune până pe 27 aprilie 2022, prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituției la secțiunea Transparență decizională, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă, la Registratura Generală a Primăriei.

Citit 2173 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2022 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.