Cum poate să promoveze Oțelul, dacă pierde finala barajului

Cum poate să promoveze Oțelul, dacă pierde finala barajului
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Cu toate că, pentru a fi sigură de accederea în cel de-al doilea eșalon, are nevoie să treacă în dublă manșă de Dante Botoșani, gruparea gălățeană Oţelul ar putea să-și îndeplinească obiectivul și în cazul unui eșec.

Oțelul a început sezonul în Liga a III-a alături de Dorinel Munteanu, numit cu puteri depline la frâiele clubului, cu obiectiv mai clar ca niciodată: promovarea în liga secundă. Până acum, echipa gălățeană s-a achitat bine de ceea ce a avut de parcurs: primul loc în sezonul regulat, primul loc în play-off și 3-0 la general în semifinalele barajului cu Foresta. Acum mai are de făcut un singur pas pentru a promova în liga secundă, prin eliminarea lui Dante Botoșani în finală, cu returul programat la Galați, miercuri, 8 iunie.

Problemele financiare și organizatorice din rândul unor echipe din Liga a II-a au deschis însă posibilitatea ca mai mult de cinci echipe să promoveze din cel de-al treilea eșalon. Astfel, nu doar câștigătoarele celor cinci finale de baraj vor accede în a doua ligă, ci șapte sau chiar opt!

Acest lucru se întâmplă pentru că retrogradatele din Liga I în Liga a II-a sunt mai aproape de faliment decât de participarea în sezonul următor. Gaz Metan și Clinceni sunt ca și falimentate, iar Dinamo n-o duce deloc bine. Dacă până acum aveau întâietate echipele retrogradate, nici cele cinci retrogradate din Liga a II-a din acest sezon nu se simt prea bine: Astra, Dunărea Călărași, Dacia Brăila și Unirea Constanța nu sunt sigure nici ele că își vor mai putea continua activitatea în sezonul următor (indiferent de ligă, cu atât mai puține șanse pentru L2), în vreme ce incertitudinea planează și asupra celor de la Poli Timișoara.

"În situația în care numărul de locuri vacante este mai mare decât cel posibil a fi completat prin aplicarea prevederilor regulamentare anterior menționate (n.r. - imposibilitatea de participare a echipelor de drept) se va realiza un clasament al echipelor care au participat la runda finală a barajului pentru promovarea în Liga a II-a și care nu au obținut promovarea, pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii: numărul de puncte obținute în runda finală a jocurilor de baraj; golaverajul general rezultat din participarea la runda finală a jocurilor de baraj; numărul de goluri marcate în runda finală a jocurilor de baraj; dacă și după aplicarea criteriilor de mai sus, două sau mai multe echipe se află la egalitate, se vor aplica cele trei criterii de mai sus, în aceeași ordine, cu privire la toate jocurile de baraj pentru promovare în Liga a II-a (respectiv, se vor avea în vedere atât jocurile din runda finală, cât și cele din runda semifinală). Dacă după aplicarea tuturor criteriilor menționate la punctele 1-4 de mai sus, două sau mai multe echipe se vor afla la egalitate, departajarea se va efectua prin desfășurarea unui joc de baraj pe teren neutru într-o singură manșă (dacă două echipe se află la egalitate) sau printr-un baraj desfășurat pe teren neutru între toate echipele aflate la egalitate (fiecare echipă va disputa un joc cu fiecare dintre celelalte echipe cu care se află la egalitate). În situația în care va fi necesară aplicarea acestui criteriu de departajare, Departamentul Competiții al FRF va stabili datele și locul de desfășurare. Locurile vacante vor fi ocupate de echipele cel mai bine clasate ca urmare a aplicării criteriilor de departajare de mai sus și care îndeplinesc condițiile de participare în Liga a II-a", se arată în comunicatul FRF.

Intrare gratuită la Galați

Altfel, cei de la SC Oțelul Galați au anunțat că la returul cu Dante Botoșani, programat miercuri, 8 iunie, de la 17:30, accesul publicului spectator se va face în mod gratuit. Această practică a mai fost însușită de către gruparea roș-alb-albastră și la primele meciuri din play-off.

Citit 4954 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2022 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.