UPDATE. Oțelul Galaţi porneşte favorită la promovare

UPDATE. Oțelul Galaţi porneşte favorită la promovare
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

UPDATE. Gruparea roș-alb-albastră mai are de făcut un singur pas până la finalul sezonului, în care are drept obiectiv accederea în liga secundă.

Fotbalul te pedepsește - este o zicală a tribunelor care s-a adeverit pe jumătate în deplasarea Oțelului de la Botoșani cu Dante, scor 1-1. În meciul de sâmbătă seară, manșa tur a finalei barajului de promovare, gălățenii au controlat ostilitățile, dar parcă n-au știut să gestioneze momentele din fața porții adverse.

Pe lângă anvergura numelui pe care îl poartă, bugetul mai mare, antrenor mai experimentat și lot mai valoros, Oțelul a beneficiat în prima manșă și de un teren... neutru. Dante a fost nevoită să joace pe Stadionul "Municipal" din Botoșani, o arenă necunoscută echipei lui Cristi Popovici, întrucât până la finală meciurile de acasă s-au jucat la Bucecea sau la Dorohoi. Fără prea multă îndrăzneală în fața porții, dar cu jocul sub control, Oțelul a ajuns la vestiare după prima repriză cu un gol încasat în ultimele minute de joc, după o eroare a lui Ghiocel (a ieșit accidentat, tot înainte de pauză), speculată de Codău. O serie prelungită de atacuri din partea Oțelului a făcut ca egalitatea să fie restabilită, după golul cu capul al lui Yabre (min. 59), la capătul unui corner. Au mai fost câteva situații de gol ale Oțelului, dar până la urmă a părut că ambele echipe se mulțumesc cu egalul.

Echipa aliniată de gălăţeni: Dur-Bozoancă - Farcaș, Yabre, Ghiocel, Rus - Jardan, Neagu, Cireș - Cisotti, Green, Nica. Au mai intrat: Sîrghi, Savu, Adăscăliței, Cîrjan.

FRF TV = meci filmat cu telefonul

Cu toate că meciurile Oțelului din deplasare beneficiau de condiții bune (cameră video profesională, reluări, comentariu) pentru fanii care urmăreau partidele de la distanță, cei de la Federația Română de Fotbal au decis ca meciul Dante - Oțelul să fie transmis doar de către FRF TV. Deși majoritatea fanilor gălățeni se așteptau la o filmare de calitate superioară (eventual mai multe camere, comentator, reluări etc.), mare a fost mirarea să vadă că meciul e filmat cu un telefon, ceea ce a îngreunat cumplit posibilitatea de a urmări partida în condiții decente.

Probleme de lot pentru retur

Perspectiva meciului retur îi aduce câteva probleme de lot lui Dorinel Munteanu. Ghiocel a ieșit accidentat, iar Țica n-a fost refăcut complet pentru manșa tur, fiind incert și la retur. Gălățenii au revenit de la Botoșani direct la stadion, în cantonament, iar ieri, la ora 11:00, au avut programat primul antrenament de după joc. Ca urmare a rezultatului de egalitate, scor 1-1, în prima manșă a finalei pentru promovare, Oțelul a reușit să mute soarta promovării pe teren propriu. Returul este programat miercuri, 8 iunie, de la ora 17:30, cu intrarea liberă.


UPDATE. Finala promovării se mută la Galați! * Manșa tur a barajului de promovare s-a încheiat cu un rezultat promițător pentru Oțelul, 1-1, în deplasarea de la Botoșani cu Dante.

Deși a dominat partida, Oțelul a plătit la o fază controversată din ultimul minut al primei reprize, când Codău a speculat o eroare a lui Ghiocel și a marcat scăpat singur spre poartă. La aceeași fază, căpitanul Oțelului s-a accidentat și a fost imediat înlocuit cu Sirghi.

Golul egalizator a fost semnat de Yabre, la capătul unuia dintre multele cornere pe care le-a avut echipa lui Dorinel Munteanu.

Totul se va decide la Galați, miercuri, de la ora 17,30, pe stadionul "Oțelul", cu intrarea liberă.


Oțelul, față în față cu șansa promovării * Gruparea gălățeană Oţelul joacă astăzi manșa tur a barajului decisiv pentru accederea în Liga a II-a, la Botoșani, cu echipa locală Dante.

Dante Botoșani - Oțelul Galați e meciul așteptat de un sezon întreg de fanii gălățeni, odată ce gruparea condusă de Dorinel Munteanu a ajuns în finala de promovare. Manșa tur se joacă astăzi, de la ora 18:00, pe terenul din Botoșani (nu la Bucecea, unde juca de obicei Dante), și va putea fi urmărită live video pe canalele FRF TV.

Delegația gălățeană a plecat de joi la prânz către Botoșani, pentru a avea suficient timp de adaptare după drumul de peste șase ore. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a anunțat că a luat 20 de jucători în această deplasare, singura incertitudine fiind în dreptul fundașului stânga Țica, schimbat după o lovitură primită în meciul retur cu Foresta.

"Cum am mai spus, pentru această finală ne-am pregătit tot anul. N-am ascuns niciodată că dorința noastră este de a promova, eforturile au fost în acest sens. Avem în față un adversar care și-a dominat și el seria din care a făcut parte. Suntem pregătiți să facem un joc solid, din care să plecăm cu un rezultat pozitiv. Nu va fi ușor, jucătorii sunt conștienți că vor trebui să investească mult, fizic și mental", a declarat Dorinel Munteanu.

Referitor la punctele forte ale adversarului de astăzi, tehnicianul gălăţean a precizat: "N-am avut nicio preferință pentru adversarul din finală. Este o echipă cu experiență, au doi jucători extrem de rapizi în atac. Sunt foarte periculoși la fazele fixe, au jucători înalți. Vom analiza ceea ce trebuie să facem noi ca să obținem un rezultat pozitiv. E un meci în dublă manșă, dar suntem obligați să avem randament maxim în ambele jocuri. Am făcut eforturi toți din echipă pentru a ajunge până aici, iar acum trebuie să ne îndeplinim obiectivul".

Dorinel n-a fost deranjat de piesa Deliei

Un alt subiect intens dezbătut în jurul Oțelului a fost cel al melodiei OTZL GLTZ, lansată de Delia. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a spus că nu este deranjat de respectiva melodie, însă, în același timp, nu se gândește la o posibilă colaborare, mai ales înaintea returului cu Dante de miercuri, așa cum au cerut unii fani în secțiunea de comentarii.

"Eu cred că a fost în favoarea Oțelului, pentru că a venit chiar în ziua jocului cu Suceava. S-a făcut așa emulație în jurul acestei melodii. Deși imnul a fost cântat și în 2010, acum este sub altă formă și mă bucur că s-a gândit și la noi. Este o melodie care îți dă fiori și îți aduce aminte de vremurile bune. Nu știu dacă o chemăm să cânte la retur, poate după aceea, dacă vom câștiga, dar înaintea meciului sub nicio formă", a spus Munteanu.

Returul finalei Oțelul - Dante se va juca la Galați, miercuri, 8 iunie, ora 17:30, cu intrarea liberă.

Citit 15392 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2022 12:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.