Mehidul s-a vândut pentru șase milioane de euro

Mehidul s-a vândut pentru șase milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Patru firme s-au întrecut în oferte pentru cumpărarea terenului fostei întreprinderi Mehid din Galați, într-o licitație care s-a întins pe durata a 12 pași. La final, prețul cu care a fost adjudecată licitația a fost dublu față de cel de pornire.

Licitația pentru terenul Mehid din bulevardul George Coșbuc nr. 256 a avut loc pe 8 iunie, la sediul din București al lichidatorului Sierra Quadrant SPRL, la pachet cu un teren intravilan din comuna Șendreni. Prețul de pornire total a fost de 14,2 milioane lei, din care terenul Mehid a fost evaluat la aproximativ 14 milioane de lei, adică 79 de euro pe metrul pătrat.

Vânzarea Mehid, anunțată în exclusivitate de „Viața liberă”, a fost confirmată de Ovidiu Neacșu, asociat coordonator al lichidatorului Sierra Quadrant. „Au fost patru ofertanți, trei din Galați și unul din București, iar licitația a avut 12 pași. La final, prețul cu care s-a adjudecat a fost de aproximativ 30 de milioane de lei, echivalent cu 150 euro/mp, dublu față de cel de pornire. Sincer, mă așteptam la mai mult. În următoarele zece zile pot fi depuse eventualele contestații ale procesului-verbal al licitației, iar termenul de plată pentru cumpărător este peste 30 de zile”, a declarat Ovidiu Neacșu în exclusivitate pentru „Viața liberă”.

El a evitat să ne spună numele noului proprietar al activelor Mehid, afirmând că va face acest lucru după semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

Așadar, licitația pentru Mehid a pornit de la circa 2,8 milioane de euro și s-a încheiat la șase milioane de euro. La prețul de cumpărare se vor adăuga și cheltuielile, deloc mici, pentru demolarea clădirilor abandonate și salubrizarea zonei.

„Proprietarii terenului vor fi obligați să respecte obligațiile de mediu, curățenia și demolarea clădirilor. Am prins aceste lucruri în caietul de sarcini”, ne-a spus asociatul coordonator al Sierra Quadrant, care ne-a explicat și de ce firma sa nu a putut să îndeplinească obligațiile de mediu pentru terenul din Coșbuc 256. „Pentru curățenie, creditorii nu au avansat sumele de bani necesare, deși am făcut vreo cinci adunări generale ale creditorilor. Pentru obținerea certificatului de urbanism pentru demolarea construcțiilor, băncile ipotecare nu au vrut să ne dea acordul. Astfel că nu am avut posibilități financiare să facem aceste lucruri”, a încheiat Ovidiu Neacșu.

CITEȘTE ȘI: S-a vândut Mehidul! În sfârşit, putem scăpa de gunoaiele vechi de 11 ani

Citit 20995 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iunie 2022 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.