Programul complet al Oțelului în Liga a II-a. Tragere la sorți favorabilă

Programul complet al Oțelului în Liga a II-a. Tragere la sorți favorabilă
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Gruparea gălățeană și-a aflat parcursul pe care îl va avea în sezonul regulat, ediția 2022-2023, din cel de-al doilea eșalon fotbalistic al ţării.

Norocul a fost de partea Oțelului la tragerea la sorți pentru stabilirea țintarului Ligii a II-a. Gălățenii vor debuta în noul campionat, cu Poli Iași, pe teren propriu, dar sunt multe meciuri așezate foarte bine în calendar.

Iată programul complet al primei etape, care se va disputa în jurul datei de 6 august: CSM Șelimbăr - FC Brașov, Poli Timișoara - Unirea Constanța, Progresul Spartac - Dinamo, Oțelul Galaţi - Poli Iași, Viitorul Tg. Jiu - CSC Dumbrăvița, Unirea Dej - FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna - CSM Slatina, Steaua CSA - Metaloglobus, Gloria Buzău - Ripensia Timişoara, Unirea Slobozia - Minaur Baia Mare.

Parcursul complet al Oțelului va fi următorul: Poli Iași (acasă), Dinamo (deplasare), Unirea Constanța (acasă), Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă), Progresul Spartac (deplasare), FC Brașov (acasă), Viitorul Tg. Jiu (acasă), Unirea Dej (deplasare), Concordia Chiajna (acasă), Steaua CSA (deplasare), Gloria Buzău (acasă), Unirea Slobozia (deplasare), Minaur Baia Mare (acasă), Ripensia Timișoara (deplasare), Metaloglobus (acasă), CSM Slatina (deplasare), Miercurea Ciuc (acasă), CSC Dumbrăvița (deplasare). Ultimele trei partide se vor desfășura în 2023.

La finalul sezonului regulat, primele șase echipe clasate vor juca în play-off, iar următoarele 14 vor fi împărțite în două grupe de câte șapte echipe, în play-out.

Se poate observa că Oțelul are un culoar foarte bun pentru a porni cu dreptul și a strânge puncte care să-i țină de cald în perioadele mai dificile. Totodată, e îmbucurător că deplasările lungi nu sunt foarte apropiate una de cealaltă ca perioadă de timp și astfel poate fi evitată oboseala. În multe privințe, țintarul seamănă cu cel ideal pe care l-am creionat într-una din edițiile precedente ale ziarului nostru.

Cea mai grea perioadă pare a fi în intervalul etapelor 10-13, când sunt întâlnite numai echipe cu pretenții de play-off, Chiajna, Steaua, Buzău și Slobozia. Pe de altă parte, sunt multe meciuri care par accesibile pe teren propriu, acolo unde Oțelul n-a pierdut niciun punct în sezonul precedent.

Revenire în amicale

Jucătorii pregătiți de Dorinel Munteanu au părut, la cel mai recent amical disputat, cel cu FC Brașov (scor 1-1), că și vor să joace, nu doar că trebuie să facă act de prezenţă. Atitudinea a fost una mult mai bună față de cea de la eșecurile cu Gloria Buzău (0-4) și Unirea Slobozia (0-3), iar acest lucru a fost concretizat printr-o prestație mai bună și un rezultat mai bun. Oțelul a condus aproape tot meciul, grație golului înscris de juniorul Maxim, după o fază lucrată de Cisotti.

Următorul meci amical, ultimul din cadrul cantonamentului de la Poiana Brașov, este programat vineri, cu Metaloglobus.

Citit 4117 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.