Când va prelua Primăria fostul sediu BCR
Foto: Andrei Stroe

Când va prelua Primăria fostul sediu BCR
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Potrivit hotărârii Consiliului Local, până la 30 iunie anul acesta, Primăria municipiului Galați ar fi trebuit să preia fostul sediu al BCR de pe strada Brăilei nr. 35. Potrivit datelor furnizate la solicitarea noastră, municipalitatea a plătit deja 35 la sută din preț, adică 455.000 euro, dar termenul pentru intrarea în posesie a fost prelungit la solicitarea vânzătorului. Cel mai probabil, în toamnă imobilul va aparține Primăriei, care a lansat deja o licitație pentru renovarea lui energetică, investiție pe care ar vrea să o realizeze cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare faza documentație de avizare a lucrărilor de intervenții pentru „Renovare energetică imobil strada Brăilei nr. 35” este în desfășurare. Valoarea estimată a contractului este de 100.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire – „cel mai bun raport calitate-preț”, iar singura ofertă a fost depusă de Asocierea Techmedia Electronics - SC Bia Consproiect SRL. Licitația este lansată de Primărie care a depus un proiect de renovare energetică a imobilului spre finanțare cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Imobilul din strada Brăilei nr. 35 este fostul sediu al BCR, a cărui cumpărare a fost aprobată de aleșii locali în ianuarie anul acesta.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, autoritățile au ajuns la concluzia că "spațiile în care își desfășoară activitatea Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale nu asigură condiții adecvate pentru asistența contribuabililor, încasarea impozitelor și a taxelor precum și condiții adecvate pentru completarea de către contribuabili a formularelor necesare și pentru informare". Vorbim despre sediile situate la parterul blocurilor: L de pe strada Domnească nr. 13, E4 de pe Brăilei nr. 232, J5 de pe Henri Coandă nr. 8 şi A16, de pe Basarabiei nr. 55.

Din acest motiv, s-a decis achiziționarea de către municipiul Galați a imobilului de pe strada Brăilei nr. 35, proprietatea BCR. Este vorba despre trei construcții: clădirea principală, cu subsol, parter şi cinci etaje, cu o suprafață construită de 776,70 mp, şi anexele - garajul de 102,80 mp şi centrala termică. Terenul pe care este amplasat imobilul BCR este proprietatea municipiului Galaţi. Preţul total de cumpărare a imobilului este de 1.300.000 de euro, nepurtător de TVA.

La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei ne-a declarat că, așa cum prevede hotărârea Consiliului Local, a fost achitat 35 la sută din preț, respectiv 455.000 de euro. Restul sumei, de 845.000 de euro, se va plăti în termen de 30 de zile lucrătoare de la data predării imobilului către cumpărător. Conform deciziei aleșilor, preluarea imobilului ar fi trebuit realizată până la data de 30 iunie 2022. Numai că vânzătorul a solicitat prelungirea acestui termen, cu o perioadă de maximum patru luni, posibilitate stipulată în hotărârea Consiliului Local.

Cel mai probabil, în luna octombrie municipalitatea va intra în posesia imobilului din strada Brăilei nr. 35. Rămâne de văzut în cât timp se va muta acolo Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale. 

Citit 7196 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.