De ce tolerează Guvernul prețul crescut al carburanților?

De ce tolerează Guvernul prețul crescut al carburanților?
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) solicită Guvernului să explice de ce tolerează menținerea prețului crescut al carburanților, după ce cotația barilului de petrol a scăzut aproape la jumătate față de perioada în care prețurile la pompe au explodat.

„Consiliul Concurenței ar fi trebuit să vadă cartelul benzinarilor, dar va avea nevoie de 15 ani să constate acest fapt evident, la fel ca în alte situații. Ținem să amintim Guvernului României că nu suntem cetățeni de mâna a șaptea, nu suntem analfabeți sau persoane cu retard. Putem citi știrile și putem analiza singuri situația în care ne aflăm. Dorim doar explicații în legătură cu bătaia de joc generalizată care ne afectează pe toți”, se arată într-un comunicat al confederației, citat de Agerpres.

Președintele COTAR, Vasile Ștefănescu, a arătat, în context, că explozia - pe care o consideră nejustificată - a prețurilor benzinei și motorinei a fost explicată prin creșterea prețului barilului de petrol și prin criza mondială anunțată după 24 februarie, când a început conflictul din Ucraina. Pe de altă parte, însă, acesta precizează că prețul barilului a scăzut sub 90 de dolari, de la începutul lunii august, iar prețurile la pompă tot nu s-au modificat.

„Explozia absolut nejustificată a prețurilor benzinei și motorinei ni s-a explicat prin creșterea prețului barilului de petrol și prin criza mondială anunțată după 24 februarie, când a început conflictul din Ucraina. Am acceptat și poveștile ministrului Energiei care ne-a spus că Putin e de vină. Dar a scăzut prețul barilului sub 90 de dolari, de la începutul lunii august, iar la pompă rămân aceleași prețuri umflate în așa-zisă criză. Cum procedăm? Îl chemăm pe Putin să constate că benzinarii își bat joc de noi? În timp ce Guvernul României se laudă cu programul finanțat de UE «Ajutor pentru România», adică 250 de lei la fiecare două luni, pe niște carduri care au costat mai mult decât ajutorul acordat săracilor, același guvern pare că se străduiește să crească numărul persoanelor care vor fi dependente de ajutorul de subzistență, prin lipsa totală a oricărei acțiuni ce ar putea duce la scăderea prețurilor la produse și servicii. Scăderea prețului carburanților la pompă ar fi trebuit deja să fie prima soluție, mai ales pentru că prețul barilului de petrol e în continuă scădere”, a declarat Vasile Ștefănescu, potrivit comunicatului citat.

Citit 2939 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 August 2022 02:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.