A început demolarea garajului de 11.000 de euro
Foto: Anca Melinte

A început demolarea garajului de 11.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Primăria municipiului Galați a făcut plata pentru garajul cumpărat cu tot cu terenul de sub el și a început desființarea construcției. Este vorba, așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", despre una dintre coșmeliile care parazitează regenerarea urbană aflată în derulare în cartierul Micro 19, în vecinătatea Spitalului Județean.

Consilierii locali au fost de acord cu achiziția imobilului situat pe strada Costache Conachi nr. 1A, format din teren în suprafață de 60 mp și construcție (garaj) în suprafață de 28 mp, cu prețul de 11.000 de euro. Din culisele negocierii garajului din Micro 19 vă putem spune că serviciul Primăriei venise cu o ofertă de 9.000 de euro, proprietarul a cerut 12.000 de euro şi în urma discuţiilor s-a ajuns la 11.000, pentru care s-a bătut palma. "Eu zic că a fost o înţelegere profitabilă pentru ambele părţi, pentru că nu se blochează proiectul. Nu mai facem aceleași greşeli care s-au făcut la «Palatul Gheorghiu», când i s-a oferit proprietarului apartamentului 10.000 de euro şi am stat trei ani în procese până când a hotărât instanţa să-i dăm 55.000 de euro. Am ratat două proiecte europene care se mulau exact pe specificul «Palatului Gheorghiu»", a explicat, în ședința din luna aprilie a acestui an, viceprimarul municipiului Galați, Sorin Enache.

Reamintim, garajul a fost proprietate privată, fiind deţinut de un gălăţean care era proprietar şi pe terenul de sub construcţie, obţinut pe baza prevederilor Legii privind retrocedarea. Joi, 18 august, construcția nu mai avea uși, intrarea fiind restricționată cu benzi. În imediata vecinătate, se află o altă construcție parazitară care își așteaptă demolarea. Pentru a fi desființată, aleșii au votat răscumpărarea concesiunii care viza imobilul, spațiu comercial fără teren, pentru suma de 45.232 de lei fără TVA.

Ar mai trebui spus că pentru execuția lucrărilor de "Reparații sistem rutier și regenerare urbană cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21", care vor dura patru ani, Primăria a atribuit un contract de 27.204.085 de lei fără TVA, Asocierii Citadina 98 SA - Cricons SRL - Dreams Riviera SRL. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, în aceste cartiere se vor reface străzile, trotuarele, aleile și se vor amenaja noi locuri de parcare, odată cu desființarea vechilor garaje.

Citit 13736 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2022 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.