Ce-a mai rămas dintr-o mândrețe de tei după "toaletare"

Ce-a mai rămas dintr-o mândrețe de tei după "toaletare"
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

"Veniți să vedeți ce toaletare i s-a făcut unui tei foarte mare și sănătos de pe strada Alba Iulia, în cartierul I.C. Frimu. Ce a rămas dintr-un tei de cel puțin 30 de metri înălțime. Oare l-ar fi ajutat tomograful ăla?", a fost unul dintre numeroasele comentarii pe care le-am primit la articolul "Primăria vrea «tomograf» pentru arbori, pentru a preveni tăierile abuzive", publicat în ziarul "Viaţa liberă".

Mesajul cititorului nostru nu a fost singular. Am mai primit şi alte reacţii cu privire la arborele situat la intersecția străzilor Alba Iulia şi Tuşnad: "Nu am crezut vreodată că un asemenea monument natural viu va fi tăiat cu așa bestialitate. Ceea ce a rămas din el este o sluțenie, o bătaie de joc! Într-o mare de betoane, fără parcuri sau spații verzi, au nenorocit o frumusețe de copac. Păcat că mica noastră fabrică de oxigen plasată între betoane a fost redusă la un ciot asimetric. Dar aşa au gândit specialiștii de la Gospodărire Urbană... La ce le trebuie tomograf, dacă acest copac sănătos a fost făcut surcele?"

Zilele trecute am mers şi noi să vedem cum arată arborele, iar imaginile pe care vi le prezentăm sunt grăitoare.

Prezenţa noastră le-a atras atenţia locuitorilor zonei, iar unul dintre aceştia ne-a transmis la redacţie imagini de la intervenţia asupra copacului: "Din păcate, nu eram acasă atunci când s-au apucat să-l măcelărească, iar când am ajuns era deja prea târziu pentru sărmanul copac. Sunt o sumedenie de uscaturi care rămân în picioare ani de zile, dar aici sunt convins ca acei indivizi au fost plătiți de cineva și cele trei tractoare care au încărcat lemnul au ajuns unde trebuiau să ajungă!".

Nu suntem specialişti în toaletat arbori şi nu putem decât să vă împărtăşim temerile gălăţenilor din zonă că, în urma intervenţiei pe care a suferit-o, teiul ar putea să se usuce. Sperăm, însă, că arborele va găsi puterea să-şi refacă frumuseţea de coroană pe care a avut-o până nu demult.

Citit 5830 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 13:33

7 comentarii

 • postat de Catalin
  Duminică, 09 Octombrie 2022 17:18
  109.166.128.***
  Sincer, nici lui Durbacă sau Dumitru Nicolae nu le-am dorit atâta cău cât îi doresc aceste hiene care a distrus acum Galațiul.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ion
  Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 19:41
  86.124.200.***
  Tot in apropiere, pe str. Nae Leonard, in dreptul bl. S5, au taiat un salcam de circa 5 metri inaltime de la pamant, fara ca cineva sa faca vreo sesizare, acesta fiind perfect sanatos!
  0
  6
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 12:36
  82.76.159.***
  Mausoleul Galati, cam asa arata acum. Niste prosti care habar nu au sa faca toaletari, muncitori neinstruiti si la betonat alei, totul pentru contracte cu statul si bani multi. Suntem la mana unor habarnisti necontrolati de nimeni dar cu salarii mari, burtosi si gusati cu viloaie ce-si fac vacante exotice pt ca au conturi grase in bancile lumii pe spinarea cetatenilor.
  2
  51
  Raportează
 • postat de Din Galați
  Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 07:50
  109.166.138.***
  Specialiștii tovarășului Pucheanu. Urmează bombă bombelor: o mare parte din copacii tineri plantați pe faleză superioara sau uscat; cine ar fi de vina?
  Cei care se laudă că au plantați N copaci și minune ... nu s-au prins.
  Înainte de a ciunți diferiți copaci, arbori plantați cu cap.
  5
  51
  Raportează
 • postat de Alergătorul de pe Faleză
  Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 00:07
  109.166.129.***
  Va sugerez sa mergeți sa faceți câteva fotografii pe aleea de la P-uri. Sa vedeți cum mega modernizarea înseamnă un covor foarte gros de beton turnat pana în rădăcinile copacilor. Rădăcini care oricum au fost tare chinuite de excavatoare și utilajele cu care se lucrează acolo.

  Dezastrul ce se petrece acum la Spicu cu uscarea magnoliilor se va petrece și cu copacii pe aleea de la P-uri.
  8
  93
  Raportează
 • postat de marr
  Vineri, 23 Septembrie 2022 21:34
  86.124.201.***
  Cine stie care-i treaba pe acolo ...e ceva de speriat/suspect la harnicia aia .
  In google maps se vede o casa/vila in constructie/finisaj si un conclav de masini parcate in zona aia . Ma gandesc ca sesizarea(ca doar nu i-a bubuit harnicia asa brusc intr-o dimineata) a facut-o ori proprietarul ori ' masinistii '.
  7
  71
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Vineri, 23 Septembrie 2022 21:32
  5.13.161.***
  DEMISIA in bloc. In frunte cu Dragos Magearu.
  9
  87
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.