Ce-a mai rămas dintr-o mândrețe de tei după "toaletare"

Ce-a mai rămas dintr-o mândrețe de tei după "toaletare"
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

"Veniți să vedeți ce toaletare i s-a făcut unui tei foarte mare și sănătos de pe strada Alba Iulia, în cartierul I.C. Frimu. Ce a rămas dintr-un tei de cel puțin 30 de metri înălțime. Oare l-ar fi ajutat tomograful ăla?", a fost unul dintre numeroasele comentarii pe care le-am primit la articolul "Primăria vrea «tomograf» pentru arbori, pentru a preveni tăierile abuzive", publicat în ziarul "Viaţa liberă".

Mesajul cititorului nostru nu a fost singular. Am mai primit şi alte reacţii cu privire la arborele situat la intersecția străzilor Alba Iulia şi Tuşnad: "Nu am crezut vreodată că un asemenea monument natural viu va fi tăiat cu așa bestialitate. Ceea ce a rămas din el este o sluțenie, o bătaie de joc! Într-o mare de betoane, fără parcuri sau spații verzi, au nenorocit o frumusețe de copac. Păcat că mica noastră fabrică de oxigen plasată între betoane a fost redusă la un ciot asimetric. Dar aşa au gândit specialiștii de la Gospodărire Urbană... La ce le trebuie tomograf, dacă acest copac sănătos a fost făcut surcele?"

Zilele trecute am mers şi noi să vedem cum arată arborele, iar imaginile pe care vi le prezentăm sunt grăitoare.

Prezenţa noastră le-a atras atenţia locuitorilor zonei, iar unul dintre aceştia ne-a transmis la redacţie imagini de la intervenţia asupra copacului: "Din păcate, nu eram acasă atunci când s-au apucat să-l măcelărească, iar când am ajuns era deja prea târziu pentru sărmanul copac. Sunt o sumedenie de uscaturi care rămân în picioare ani de zile, dar aici sunt convins ca acei indivizi au fost plătiți de cineva și cele trei tractoare care au încărcat lemnul au ajuns unde trebuiau să ajungă!".

Nu suntem specialişti în toaletat arbori şi nu putem decât să vă împărtăşim temerile gălăţenilor din zonă că, în urma intervenţiei pe care a suferit-o, teiul ar putea să se usuce. Sperăm, însă, că arborele va găsi puterea să-şi refacă frumuseţea de coroană pe care a avut-o până nu demult.

Citit 6216 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.