Piața Centrală, "capitala" toamnei. Sărbătoarea noii recolte, deliciilor gastronomice și tradițiilor românești

Piața Centrală, "capitala" toamnei. Sărbătoarea noii recolte, deliciilor gastronomice și tradițiilor românești
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Gălățenii au profitat de vremea frumoasă și au venit, parcă mai mulți ca de obicei, vineri dimineață, în Piața Centrală, unde s-a dat startul oficial al Târgului de Toamnă, ajuns la ediția cu numărul 21. Cea mai mare piață a orașului se transformă astfel, până duminică seară, într-o "capitală" a toamnei, a sărbătorilor dedicate noii recolte, deliciilor gastronomice și tradițiilor românești.

Prima zi a Târgului de Toamnă a început pe acorduri muzicale, fanfara trecând printre sutele de gălățeni prezenți, de la intrarea principală și până la scena amplasată de organizatori în zona parcării. Au urmat provocări și demonstrații culinare live, cu farfurii de-a dreptul spectaculoase. Gălățenii prezenți în Piața Centrală au avut parte de o adevărată paradă a toamnei, cu expoziții de legume și fructe și cu preparate tradiționale românești, încununate de un excelent spectacol folcloric susținut de Ovidiu Homorodean din Ardeal și Oana Tomoiagă din Maramureș.

Show-urile gastronomice, muzica și voia bună vor fi la ele acasă pe toată durata Târgului de Toamnă, de dimineață de la 10,00 până seara târziu. Spectacolele culinare și degustările de vinuri îi vor avea ca invitați pe chef Gheorg (George Vitan) și pe somelierul Dănuț Șendrea. Va fi muzică de petrecere și folclor, cu taraf și interpreți renumiți din toate colțurile țării. Sâmbătă, pe scenă vor urca Grigore Gherman (Moldova) și Lavinia Furtună (Oltenia), iar duminică, în ultima zi, Liliana Geapană (Dobrogea). Bonus - Nicu Paleru, care va încinge atmosfera cu cântece de petrecere.

Târgul va avea și evenimente de tipul "cel mai...", "cea mai...". Show-urile culinare vor oferi o "Simfonie a plăcintelor de toamnă" cu sortimente inedite, "Cea mai gustoasă plăcintă de dovleac", "Cel mai mare ceaun cu zacuscă", "Cel mai aromat gem de prune".

Nu sunt uitați nici copiii, care au la dispoziție ateliere de sezon și expoziții cu decoruri de toamnă.

Programul Târgului de Toamnă este, sâmbătă și duminică, de la ora 10,00 dimineața până seara târziu. Vremea se anunță tot mai caldă și însorită, un motiv în plus ca toate drumurile gălățenilor să ducă în acest weekend în Piața Centrală.

Citit 4814 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 10:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.