Oțelul, cea mai în formă echipă de fotbal din România!

Oțelul, cea mai în formă echipă de fotbal din România!
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul este echipa din primele trei ligi ale fotbalului românesc cu cele mai multe partide la rând fără eșec.

Victoria venită în prelungirile partidei cu Viitorul Tg. Jiu a certificat nu doar clasarea pe primul loc după opt etape din liga secundă, ci și faptul că Oțelul este cea mai în formă echipă din toată țara! Mai precis, gălățenii au înregistrat meciul cu numărul 18 consecutiv în care n-au fost învinși. Ultima echipă care a învins-o pe Oțelul este CSM Focșani, pe 30 aprilie, în faza de play-off din Liga a III-a. De atunci, trupa lui Dorinel Munteanu a adunat 13 victorii și cinci rezultate de egalitate, cu un golaveraj excelent: 37-13, după cum urmează: 3-0 și 3-2 cu Metalul Buzău, 4-1 cu Aerostar, 3-0 cu CSM Focșani,1-0 și 2-0 cu Foresta Suceava, 1-1 și 3-0 cu Dante Botoșani, 0-0 cu Poli Iași, 3-1 cu Dinamo, 3-2 cu Unirea Constanța, 1-1 cu CSC Șelimbăr, 1-0 cu Poli Timișoara, 0-0 cu Progresul Spartac Bucureşti, 3-1 cu Viitorul Ianca, 2-1 cu FC Brașov, 2-2 (3-0 la lovituri de departajare) cu Jiul Petroșani și 2-1 cu Viitorul Tg. Jiu.

Acest lucru a fost punctat și de către portarul Oțelului, Cosmin Dur-Bozoancă, acesta evidențiind invincibilitatea ca fiind mai importantă decât clasarea propriu-zisă pe prima poziție.

"Suntem foarte fericiți, a fost un meci nebun, din toate punctele de vedere. Mă bucur și mai mult, pentru că este, cred, abia a doua oară în toată cariera mea când câștigăm un meci în minutul 90. A fost un sentiment foarte frumos. Contează că avem continuitate în rezultate, contează că reușim să ne câștigăm meciurile de pe teren propriu şi, în primul rând, contează că nu pierdem. De la meciul cu Focșani (Liga a III-a), din aprilie, n-am mai pierdut. Sunt aproape 20 de meciuri și nu e deloc ușor", a spus goalkeeperul gălățenilor.

Program din ce în ce mai greu

Pentru Oțelul urmează o serie de cinci meciuri mult mai dificile în campionat, printre care s-au strecurat și meciurile din grupele "Cupei României", cu două formații din Superligă, CS Mioveni și FCSB. Iată programul: Unirea Dej (deplasare), Concordia Chiajna (acasă), CS Mioveni (acasă), Steaua CSA (deplasare), Gloria Buzău (acasă), Unirea Slobozia (deplasare) și FCSB (acasă). Dacă va reuși să iasă cu bine din această serie de meciuri, atunci Oțelul ar putea chiar să se desprindă în clasament față de urmăritoarele pentru primele șase poziții, cele care asigură prezența în faza de play-off.

Revine și Ghiocel

Fundașul central Costin Ghiocel, căpitanul echipei, a avut două accidentări în ultima vreme, dar ar putea reveni în primul "unsprezece" la următoarele partide, după ce a reușit să reintre în angrenajul echipei la antrenamente săptămâna trecută. În lipsa lui Ghiocel, locul său în teren a fost luat de croatul Azinovici, iar banderola de căpitan a fost purtată, în principal, de Ionuț Neagu.

Citit 6069 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.