UPDATE. Spiderman de Galați: Abia eliberat din pușcărie, intra în case pe geamul de la baie (VIDEO)

UPDATE. Spiderman de Galați: Abia eliberat din pușcărie, intra în case pe geamul de la baie (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE: După prezentarea la Judecătoria Galați, instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

------------------------------

Un hoț cu state vechi, recunoscut pentru modul de operare și condamnat pentru numeroase spargeri de locuințe, s-a întors în arest, la câteva luni de la eliberarea din Penitenciar. El este suspectat de mai multe furturi comise în ultima perioadă pe raza municipiului Galați, săvârșite prin escaladarea geamului de la baie, urmată de furtul de obiecte mici și valoroase. 

Câteva săptămâni i-au trebuit individului în vârstă de 43 de ani să-și adauge la tovalul gros de acuzații penale alte furturi semnalate de gălățeni care locuiesc la bloc. Polițiștii au ajuns la el după ce la Municipiu s-au adunat, în lunile august și septembrie, o mulțime de plângeri de la oameni care semnalau faptul că apartamentele le fuseseră călcate de hoți și golite de bani și bunuri de valoare. Modul identic de operare i-a condus pe anchetatori la fostul pușcăriaș, cunoscut pentru această manieră de a acționa, eliberat din Penitenciarul Galați în iunie 2022, unde fusese închis tocmai pentru astfel de fapte. Individul este ”profesionist”, în cazierul lui regăsindu-se furturi comise în perioada 2011-2012, dar și în 2017. L-au prins chiar când pleca de la o spargere, în Micro 17. 

”Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au obținut date și informații despre persoana bănuită de comiterea infracțiunilor menționate, iar în data de 3 noiembrie 2022, în jurul orei 17,30, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au prins în flagrant delict un bărbat de 43 de ani, la scurt timp după ce acesta a părăsit un apartament de la etajul 1, situat într-un bloc de locuințe pe strada Oltului, unde pătrunsese în prealabil, pe geamul de la baie, prin escaladarea tronsonului blocului”, a precizat ag. șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Suspectul a fost reținut și dus în fața unui procuror, acuzat fiind de furt calificat. El urmează să fie propus pentru arestare preventivă, polițiștii continuând cercetările pentru a-i documenta întreaga activitate infracțională. 

 

Citit 8327 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 09:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.