Gălățenii își duc gunoiul cu avioanele de luptă de la Smârdan

Gălățenii își duc gunoiul cu avioanele de luptă de la Smârdan
Această imagine nu mai are nevoie de niciun comentariu
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Asta înseamnă să fii mafiot, să întinzi coarda până la rupere. Câțiva dintre ai noștri n-au mai suportat și au ajuns la mai-marii bazei NATO de pregătire din județul Galați pentru a negocia o năstrușnicie. Dacă le-a ieșit, aflați din text.

N-a mai plouat de mult

Zgomotul de luptă din ultimele săptămâni, disconfort resimțit preponderent pe timp de seară, nu e o invitație la război, așa cum s-a tot speculat, și nici consum nechibzuit de combustibil. Pe lângă orele de antrenament desfășurate deasupra Galațiului, se pare că se mai întâmplă un fenomen absolut bizar. Pagina de Pamflet a "Vieții libere" sapă de ceva vreme, însă nu intră nici hârlețul, darămite condeiul. N-a mai plouat de pe vremea lui Durbacă, ne mulțumim și noi cu ce am reușit să scurmăm pe la suprafață: ca să le arate vecinilor din Brăila cât de influenți sunt, gălățenii au ajuns până la conducerea flotei NATO deplasate în zonă.

Au luat-o pe cont propriu

De câte ori n-ați găsit saci burdușiți de gunoi la intrarea în bloc sau chiar pe casa scării? E ca o tradiție nescrisă în orașul de la Dunăre să renunți ușor și fără scrupule la resturile menajere. Să pretinzi ca altcineva să-ți plimbe gunoiul până la centrul special amenajat. De aceea, câteva asociații de proprietari din cartierele muncitorești ale urbei și-au trimis solii cu jalba-n proțap la Smârdan, acolo unde sunt cantonate forțele NATO trimise în zonă pentru consolidarea frontului de est al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord. "Dacă Primăria nu se implică, o s-o facem noi", și-au spus-o răspicat reprezentanții oamenilor de rând din Galați. Și nu doar ai lor, există și indivizi cu stare care "basculează" la întâmplare papornița de gunoi.

Se vede cât de mult contăm pe hartă

Astfel, curajoșii concitadini au reușit să negocieze o ciudățenie fără precedent. "Poate așa vi se pare dumneavoastră, însă nouă ni se pare că ține de firesc. Dacă tot ne este utilizat spațiul de deasupra capului, trebuie să avem și noi un beneficiu. Prin urmare, am ajuns la o înțelegere și, de multe ori, când auziți zgomote la ceas de seară, nu se trage și nu se fac alte antrenamente, ci ne sunt duși sacii de gunoi la container cu aparate Boeing F18 Hornet. Abia așa arătăm cât de importanți suntem pe hartă. Această afacere e mai importantă decât prezența domnului Mircea Geoană la NATO, ca secretar sau ce este domnia sa", ne-a declarat președintele Asociațiilor de Proprietari din Galați.

NATO bună că ți-am dres-o

ACTUALITĂȚI de Submarin Cosorescu

Puşlamale şi Scârbavnici/ - suflet Zero, minte Flască -

se întrec în Sclifoseală,/ cer şi fac Arababură,

nu-i poţi ostoi din iureş/ nici cu Legi, nici cu Bromură,

toţi vor Circ şi Nebuneală,/ admiraţi de Gură-cască!

Crai sfrijiţi, de Curte nouă/ - copleşiţi de marghioleală,

dedicaţi, până la oase,/ unor Cauze stupide -

dau Efecte urâcioase,/ de apucături Hibride,

n-au nimic din Etichetă,/ din Bun Simţ, din Verticală!

Pun pariu cu tanti Lenea,/ nu câştigă Nici o Dată,

însă nu se pierd cu firea,/ nu-şi fac Scrupule, nu-i doare

decât la celebra Bască,/ hohotesc şi fac prinsoare

chiar cu Naiba - Naiba pierde/ şi rămâne bosumflată!

Doamne, câte Bâzdâganii/ forfotesc, n-au nici o Treabă,

nici măcar o Remuşcare/ nu-i cuprinde, n-au Regrete,

zici că-s o Adunătură/ de produse Incomplete:

alde Pank - Obraznici veseli,/ Scuipători fără Supapă!

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

"Brăila nu este în NATO"

* Nimeni nu poate glumi spunând că zborurile efectuate pe timp de seară le-ar aparține rușilor, de aceea ne și permitem să brodăm pe această temă. Și cinismul are limitele sale, iar noi, realizatorii paginii de Pamflet, avem frică de Dumnezeu. Și de cititori.

* Neștiind care e sursa zgomotului din ultimele săptămâni, unii gălățeni s-au întrebat dacă a fost cumva reluată circulația curselor de tip maxi-taxi din municipiu: "Huruiala asta era prezentă numai în perioada aia în care străzile erau pline de diverse dughene pe roți, tot felul de mașini aduse de prin Occident". E cam răutăcioasă presupunerea lor, trebuie să recunoaștem.

* Unii dintre gălățenii care au izbutit să negocieze transportul sacilor de resturi menajere cu avioanele Boeing F18 Hornet le-au spus zâmbind americanilor de la baza militară că Brăila nu este în NATO. "Brăila niciodată n-a dorit să fie considerată parte a Moldovei, parcă și din Muntenia e doar pe jumătate, nu știm de ce, de aceea le-am spus sergenților de la Smârdan că nici la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord n-a aderat", s-au distrat aceștia, puțin afumați la recepția cu pricina.

Car cu Boeing

Pista care se va transforma în bulevard

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat zilele trecute că a obținut finanțare pentru amenajarea unei piste de biciclete în vecinătatea municipiului-reședință. Pista se va întinde între Lacul Vânători și localitățile componente ale comunei, de unde cicliștii pot continua fie pe ruta către Pădurea Gârboavele, fie către Smârdan. "Mai întâi, ne vom bucura de pistă, însă apoi o vom transforma în bulevard. De biciclete, dar tot bulevard se va numi, la cât de mult se vor scumpi carburanții. Cine va mai circula cu mașina?", a comentat șeful CJ Galați.

Pista porcină

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 2000 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 09:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.