Roboți pentru dezinfecție în școli din comunele gălățene

Roboți pentru dezinfecție în școli din comunele gălățene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În ultima perioadă, comunele din județ au atribuit o serie de alte proceduri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), necesare pentru continuarea investițiilor locale, valoarea totală a acestora fiind de circa 7,5 milioane lei.

Dacă vorbim despre infrastructura comunală, cel mai consistent proiect este cel de amenajare a unei piețe agroalimentare la Cudalbi, cu o valoare de aproximativ 2,75 milioane lei. Acesta prevede o suprafață desfășurată de peste 780 de metri pătrați, cu spații închise pentru desfacerea produselor animale și vegetale, dar și grupuri sanitare și birouri, precum și opt locuri de parcare, accesul în piață urmând a avea loc din zona DJ 253. Ca urmare a procedurii electronice, lucrările au revenit unei asocieri de șase firme, conduse de ofertantul lider All Business Directory AD SRL, alături de Amenajări Ivcons SRL, de subcontractanții Kazinst Grup SRL, buzoienii de la Lex Protect și Lex Protect Tehnic și de terțul Drupo Grup SRL. La Costache Negri, podul de peste pârâul Gologanu a revenit asocierii dintre Massimo Alex Edil SRL Tecuci și ieșenii de la TQM Management SRL. Lucrarea edilitară are o structură de oțel ondulat, cu deschiderea de 10,9 metri și înălțimea de 2,36 metri, fiind evaluată la puțin peste un milion de lei. În Movileni, reabilitarea a șase străzi din localitate, cu o valoare de 1,12 milioane lei va fi efectuată de o altă companie tecuceană, compania Construcția SA, în aceeași localitate din nordul județului fiind contractată și o autoutilitară pentru stingerea incendiilor de la asocierea Grădinariu Import-Export SRL – Neste Automotive SRL, în valoare de 270.000 lei.

Rămânând la același capitol, în Ivești, cu fonduri europene prin AFIR vor fi achiziționate utilaje necesare dotării Serviciului de Gospodărire Locală, valoarea acestora fiind de 692.000 lei. Livrarea va fi asigurată de Terra România Utilaje de Construcții SRL, în timp ce la Oancea urmează livrarea unei autobasculante pentru Serviciul Voluntar de Situații de Urgență. Contra a 395.000 de lei, contractul a revenit companiei AIC Trucks SRL din Chiajna.

Poate cele mai interesante achiziții ale ultimei perioade sunt cele de la Măstăcani și Poiana, preocuparea fiind asigurarea dezinfectării constante a unităților școlare, cu ajutorul unor roboți special concepuți în acest sens. Asocierea bucureșteană de firme Axioma Medical – Soul Medical va livra opt, respectiv, trei astfel de echipamente în cele două comune de mai sus, împreună cu soluțiile necesare pentru purificare și dezinfecție. Cele două contracte au o valoare totală de aproape 1,2 milioane lei. În fine, la Umbrărești, aceeași preocupare pentru depășirea cu bine a pandemiei a adus cu sine achiziționarea de materiale sanitare pentru școli, în valoare de circa 46.000 lei, livrarea fiind în sarcina firmelor ATS For Health SRL și Signal Spectrum SRL-D. 

N.R. Fotografiile folosite sunt cu titlu informativ

Citit 1487 ori Ultima modificare Marți, 07 Martie 2023 07:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.