Policlinică nouă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Galați (VIDEO)

Policlinică nouă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Galați (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

După doi ani de așteptare, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați se bucură de un sediu nou destinat Ambulatoriului unității spitalicești. Acest lucru era necesar atât pentru a degreva unitatea spitalicească de numărul mare de bolnavi, cât și pentru ca bolnavii să beneficieze de aparatură medicală de ultimă generație. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul Consiliului Județean Galați, care s-a implicat în obținerea de fonduri, alegerea constructorului, supravegherea respectării termenului de finalizare și, nu în ultimul rând, de în buna desfășurare a lucrărilor de construcție.

Ieri (n.r. luni, 28.11.2022 ), în cadru festiv, personalități ale CJ, medici, asistente și profesori universitari au asistat la ceremonia de tăiere a panglicii noului sediu. „Este o zi de sărbătoare pentru noi. Este un moment mult așteptat, pentru că era nevoie de un sediu nou, având în vedere numărul mare de pacienți cu care ne confruntăm”, ne-a declarat una dintre asistentele prezente la ceremonie. 

Așa cum era de așteptat, maestrul de ceremonie a fost Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. Acesta a explicat de ce era necesară o asemenea investiție pentru Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați, a mulțumit tuturor celor care l-au susținut și și-a exprimat regretul pentru lucrurile pe care nu a apucat să le facă din cauza unor constructori neserioși care i-au dat planurile peste cap. „Unitatea pe care am inaugurat-o astăzi are o întindere de peste 1.500 metri pătrați suprafață desfășurată și va deservi peste 13 cabinete medicale pentru secțiile de neurologie, oftalmologie, oncologie și diabet. Acest lucru a fost posibil în cadrul unui proiect finanțat printr-un proiect regional în valoare de 14 milioane lei, adică aproximativ 3 milioane euro.

În afară de construcția propriu-zisă, a fost nevoie să modificăm rețelele de canalizare, ceea ce a necesitat o finanțare suplimentară pe partea de rețele de apă și electricitate. Era nevoie de aparatură medicală de ultimă generație, pentru că, din luna ianuarie până în septembrie, 72.000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în ambulatoriul de specialitate. În opt luni, în ambulatoriul de specialitate, din totalul persoanelor, 22.000 sunt din mediul rural. În următoarele două săptămâni, personalul medical se va muta în noile spații și vor fi instalate și echipamentele medicale. Mulțumesc pe această cale managerului spitalului, directorului DSP, al Casei de Asigurări de Sănătate, Facultății de Medicină și tuturor celor care ne-au susținut”, a declarat Fotea.

Directorul unității spitalicești, Alina Dobrea, a declarat că, la nivelul unității pe care o conduce, se efectuează anual 100.000 de consultații, iar pacienţii vor avea acces la cabinete medicale de specialitate, dotate la standarde occidentale. Întrebată dacă dotarea de astăzi va aduce și medici care să poată folosi aparatura medicală performantă, aceasta a declarat că momentan concursurile de angajare sunt suspendate la nivelul întregii țări, însă, cu siguranță, la momentul la care se vor debloca posturi, Spitalul Județean va reuși să aducă medici pentru specializările unde există deficit de personal.

Printre cele mai importante echipamente medicale achiziționate se află un sistem complet de video-endoscopie flexibilă, mai multe ecografe, un topograf cornean și un electroencefalograf computerizat. Valoarea investiției a fost de 13.899.789 de lei, fondurile provenind din Programul Operațional Regional 2014-2020.

Citit 10732 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.