Zece ani de la o crimă care a îngrozit Galațiul

Zece ani de la o crimă care a îngrozit Galațiul
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Sâmbătă, 26 noiembrie, s-au împlinit zece ani de la o crimă care a îngrozit Galațiul și care a umplut de furie, indignare și neputință comunitatea taximetriștilor gălățeni.

În acea noapte din toamna anului 2012, taximetristul Valentin Andrieș a fost omorât cu sânge rece de doi (ne)oameni, Costache Guzgă și Gelu Chiriac. Hotărâți să-i fure mașina, cei doi l-au sunat pe taximetrist motivând o cursă în afara oraşului. Sub un pretext oarecare, l-au făcut să coboare din mașină, după care l-au legau de mâini şi de picioare cu o sârmă şi l-au băgat în portbagaj. Fără a avea permis au condus maşina până într-un loc în care să nu-i audă şi să nu-i vadă nimeni. Au coborât, l-au scos din portbagaj pe taximetrist, l-au dezlegat, i-au dat o ţigară, creându-i impresia că-l vor lăsa în pace. Apoi l-au luat de braţe şi l-au dus spre o fântână, unde l-au aruncat. Au stat pe loc până când strigătele lui Andrieş nu s-au mai auzit. „Când l-au descoperit polițiștii și au scos cadavrul din fântână, nu mai avea piele pe degete, de cât încercase, fără succes, să iasă”, ne-a spus unul dintre colegii lui Valentin.

Ucigașii au luat maşina, pe care au încercat să o vândă, dar fără succes, pentru că toţi cei care ar fi fost interesaţi au înţeles că ceva nu este în regulă cu maşina, bănuind că este furată. Aşa au ajuns să o distrugă, moment în care au fost descoperiţi de poliţişti.

În cele din urmă, în aprilie 2014, la un an și jumătate după comiterea crimei, Guzgă și Chiriac au fost condamnați la închisoare pe viață, printr-o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Unii spun că tot e prea mică pedeapsa. „Muncea ca să mai facă un ban ca să-și ajute fata. Și a ajuns în mormânt, băgat de doi nemernici”, ne-au spus colegii.

Din Valentin Andrieș a mai rămas doar amintirea, în sufletele familiei și ale celor care l-au cunoscut. Și, din când în când, câte o postare, „îmbrăcată” cu multe lacrimi-emoticon, din partea foștilor colegi.

Citit 24467 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2022 17:16

2 comentarii

 • postat de comunismul
  Marți, 29 Noiembrie 2022 01:28
  5.13.172.***
  la cate crime au fost in orasul asta! in 1980 a fost prima! si aia a fost cea mai nasoala! doua babe au fost asasinate atunci! de aia ii si zice spune locului acela doua babe! babele se numeau aneta vasiliu si elisabeta vasiliu! cel care le gasise se numea marin grigoriu! cate a riscat si omul asta pe vremea aia! dar e bine ca nu a fost el acuzat! era unul george moise de doar 26 de ani! cel arestat atunci pentru fapta! dar putini isi mai amintesc povestea aia! multi ani mai tarziu in 1996 la o casierie nasty change! o fata tanara de doar 20 ani! laura eftimie era impuscata! fata asta saraca nu a mai apucat sa se marite! a facut-o doar in ceruri! la doamne doamne! ucigasii erau puiu panait de doar 36 ani si robert stefan malaxa insa nu era vinovat de aceea crima! dar a mai fost si unul valeriu curin de 23 ani! care a fost gasit vinovat pentru fapta! dar tot incerca el sa evadeze! cate nu a facut! a vrut sa injunghie un gardian pe nicu cranganu mai exact! etc!
  7
  33
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 28 Noiembrie 2022 23:30
  89.137.232.***
  Problema e ca pe viata nu inseamna chiar pe viata. Dupa 30 ani o sa fie eliberati si o sa o comita din nou
  0
  55
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.