Un gălăţean, campionul României la lupte libere

Un gălăţean, campionul României la lupte libere
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Constantin Neagu s-a înscris pe lista galeriei de sportivi gălățeni cu performanțe de apreciat, după ce a câștigat titlul de campion al României la lupte libere, categoria 57 kg.

Nu sunt vorbe în vânt, ci un lucru cât se poate de real. Cu circa 12 ani în urmă, pășea în sala de lupte din Tg. Bujor un copil ce dorea să practice această disciplină de mare tradiție. A fost întâmpinat de regretatul antrenor Dumitru Berbeci și între ei s-a înfiripat o relație antrenor - elev ce s-a dovedit a fi benefică. Tânărul Constantin Neagu a deprins tainele luptelor, făcând pași importanți în carieră, continuând să învețe și să se pregătească în cadrul Clubului Dunărea, sub îndrumarea antrenorilor Dumitru Buleandră și Octavian Berbeci (fiul descoperitorului). Constantin a cucerit un titlu de vicecampion în ”Cupa României”, a fost component al lotului național de tineret la ”Europenele” din Polonia, dar nu atinsese cu adevărat marea performanță dorită de orice sportiv. Aceasta a venit, iată, cu câteva zile în urmă, la ”Naționalele” de la Reșița - unde s-au confruntat sportivii de la libere, greco-romane și lupte feminin. Într-o astfel de participare record, de peste 350 de sportivi, s-a aflat și bujoreanul-gălățeanul nostru, ajuns la 28 de ani. Constantin Neagu a luptat cum a știut el mai bine, a trecut de toți adversarii întâlniți și, la final, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după deciziile arbitrilor de superioritate tehnică evidentă. Un vis a devenit realitate, iar Neagu a fost încununat campion național la lupte libere - cat. 57 kg. Un trofeu care, cu siguranță, conform perspectivelor sale, nu va rămâne singular.

Clubul Dunărea, mândru de reuşită

Constantin Neagu este legitimat la CSM Dunărea, gruparea condusă de interimarul Cristi Munteanu. Clubul gălățean a ținut să transmită felicitările de rigoare pentru performanța pe care Neagu a obținut-o în cadrul Campionatului Național de la Reșița.

”Suntem mândri de Constantin și de antrenori. Îi felicităm și așteptăm cu nerăbdare noi victorii! Constantin este și câștigător al «Cupei României», vicecampion național de juniori, component al Centrului Naţional de Pregătire Olimpică de la București și medaliat cu argint la Campionatele Internaționale ale Slovaciei”, se arată în comunicatul emis de clubul gălățean.

Clubul Dunărea a prezentat în competiție trei sportivi, dintre care unul a devenit campion. Iată o performanță care merită orice efort. Felicitări tuturor celor care au contribuit ca visul unui sportiv să se împlinească!

 

Citit 1905 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Decembrie 2022 13:49

2 comentarii

 • postat de Marian, un fost admirator….
  Joi, 01 Decembrie 2022 18:24
  212.93.144.***
  A cum , 60 de ani, un alt tanar galatean, tot la lupte libere, Petrica Poalelungi, aducea galatiulul in atentia tarii si a europei, cucerind titlul la nationale si europene.
  Acest minunat sportiv, distins om, care a scos ca antrenor zeci de sportivi de valoare, se chinue intro garsoniera , CU CHIRIE, la Auri, intrun anonimat total, uitat de autoritati, uitat de cei ce ar trebui sa i respete meritele.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Frumos, felicitări.
  Miercuri, 30 Noiembrie 2022 23:05
  37.251.223.***
  Bravo tată, bravo pentru ambiție și muncă grea la antrenamente și nu în ultimul rând, bravo pentru antrenor, pentru susținere.
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.