O gălăţeancă, producătoarea filmului „PHOENIX- povestea”, proiectat la Galaţi în prezenţa lui Nicu Covaci

O gălăţeancă, producătoarea filmului „PHOENIX- povestea”, proiectat la Galaţi în prezenţa lui Nicu Covaci
Radu Cristian Nema, Bianca Beatrice Michi, Nicu Covaci şi regizorul Mimis Ravanis, la premiera de gală de la Sala Palatului din Capitală, octombrie 2022
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Aşa cum "Viaţa liberă" a anunţat deja, filmul „PHOENIX – Povestea” vine la Galaţi în cadrul unui turneu național care are loc, potrivit realizatorilor, în luna decembrie, în prezența  membrilor emblematici ai trupei și a echipei filmului.

Ca urmare a succesului premierei de gală, care a avut loc la Sala Palatului în data de 16 octombrie și care a reunit întreaga familie Phoenix, filmul „PHOENIX – Povestea” va fi prezentat în opt proiecții speciale, în cadrul unui turneu național organizat în luna decembrie.

Turneul a fost lansat la Alba Iulia, la Casa de Cultură a Studenților, de Ziua Națională a României și va mai include proiecții în Cluj-Napoca, București, Timișoara, Brașov, Iași, Constanța și Galați. Proiecţia de la Galaţi va avea loc pe 11 decembrie, la Cinema "Prof. Ioan Manole", de la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând de la ora 19,00. Proiecţia se va desfăşura în prezenţa lui Nicu Covaci şi a unor membri ai echipei care a realizat filmul. 

Potrivit comunicatului remis redacţiei, filmul, regizat de cineastul Cristian Radu Nema și produs de gălăţeanca Bianca Beatrice Michi, spune povestea trupei, așa cum am trăit-o cu toții și transpune cinematografic, la aniversarea a 60 de ani, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video. Evenimentul este susținut de Uniunea Cineaștilor din România.

Turneul național “PHOENIX – Povestea” 2022 mai cuprinde următoarele proiecţii : 5 decembrie, ora 20,30: Cluj-Napoca – Cinema „Florin Piersic”, în prezența lui Nicu Covaci; 6 decembrie, ora 19,00: București – Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în prezența lui Nicu Covaci și a lui Ovidiu Lipan Țăndărică; 7 decembrie, ora 18,30: Timișoara – Cinema Victoria, în prezența lui Nicu Covaci și a lui Ovidiu Lipan Țăndărică; 8 decembrie, ora 19,00: Brașov – Cinema One Laserplex, în prezența lui Nicu Covaci și a lui Ovidiu Lipan Țăndărică; 9 decembrie, ora 19,00: Iași – Cinema Ateneu, cu participarea lui Nicu Covaci și în prezența lui Ovidiu Lipan Țăndărică; 10 decembrie, ora 20,00: Constanța – Centrul „Jean Constantin”, în prezența lui Nicu Covaci. 

Aşa cum am spus, turneul naţional se încheie, pe 11 decembrie, în oraşul nostru. Biletele pot fi găsite pe https://eventbook.ro/film/bilete-phoenix-povestea

Trailerul oficial al filmului poate fi vizionat aici: https://youtu.be/rouz1tzqnqI

Pe site-ul ziarului, puteţi vedea şi un mesaj video transmis de realizatori gălăţenilor.

foto Teodor Ștefan

Citit 2934 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2023 07:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.