Derbiul campionatului de futsal se joacă joi la Galați

Derbiul campionatului de futsal se joacă joi la Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Campionatul Ligii I de futsal a devenit tot mai aprins, după ce campionii de la United au pierdut meciul din etapa trecută cu Autobergamo Deva, iar lupta la vârf s-a relansat.

United Galați este echipa care a dominat futsalul românesc pe parcursul anului 2022, prin câștigarea celor trei competiții interne: campionat, Cupă, Supercupă, plus clasarea pe primul loc înaintea pauzei de iarnă, dar și prin minunatul parcurs european din Liga Campionilor, unde s-a calificat până în grupele Elite Round.

Cu toate acestea, 2023 n-a debutat favorabil, iar eșecul de la primul meci oficial din acest an a deschis o rană ce poate fi speculată de urmăritoare. A fost 2-4 la Deva, cu Autobergamo, iar distanța dintre United și cele două contracandidate s-a diminuat considerabil, mai ales după etapa liberă pe care gălăţenii au avut-o în debutul turului suplimentar al Ligii I.

Joi, 2 februarie, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor "Dunărea", cei de la United au șansa să revină pe primul loc, după meciul cu FK Odorheiu Secuiesc, formație urcată în fotoliul de lider după etapa liberă din weekend a gălățenilor.

Clasamentul se prezintă astfel: 1. FK Odorheiu Secuiesc 30 puncte (13 meciuri), 2. United 29 p (12 meciuri), 3. Autobergamo Deva 28 p (13 m), 4. Timișoara 24 p, 5. West Deva 15 p, 6. Buzău 6 p, 7. Cluj-Napoca 0 puncte.

Miză pentru semifinale

Este clar că locul primelor patru clasate nu mai poate fi luat de cele din coada clasamentului, iar acum se dă bătălia pentru o poziție cât mai bună, care să asigure mai multe meciuri de disputat pe teren propriu. În acest sens, antrenorul-jucător Florin Ignat nu-și face griji de moment pentru locul în clasament, ci speră să aibă toți jucătorii apți la meciurile care contează. Nou-venitul Kristici poate să joace cu FK Odorheiu, dar brazilianul Pele încă n-a reușit să obțină viza pentru a reveni în România.

"Sperăm, în primul rând, să fim cu toții sănătoși, să fim apți la toate meciurile. Și, nu în ultimul rând, așteptăm alături de noi cât mai mulți spectatori. După cum bine știți, anul trecut am încheiat sezonul pe locul doi. Contează cel mai mult meciurile din semifinale și, dacă într-adevăr vrei să fii campion, trebuie să câștigi un meci sau două pe terenul adversarului. Sunt bucuros că am reușit să-l transferăm pe Kristici, e un jucător care, cu siguranță, ne va ajuta. Pele depinde acum de Ambasada din Brazilia, care trebuie să îi acorde dreptul de a reveni în România", a spus Florin Ignat.

Până la trecerea în faza semifinalelor Ligii I, gălățenii de la United mai au de disputat, în afară de meciul de joi, alte cinci partide.

Citit 1410 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2023 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.