Nu toate căile de acces pe Faleză au fost deszăpezite

Nu toate căile de acces pe Faleză au fost deszăpezite
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Plimbările pe Faleza Dunării reprezintă o adevărată relaxare pentru mulţi gălățeni, pentru unii fiind chiar o rutină să admire peisajul, indiferent de anotimp. Deși e frig, Faleza rămâne locul în care, în fiecare dimineață, oamenii își plimbă câinii, aleargă sau pur şi simplu se plimbă pentru a admira nămeții care s-au așternut peste noapte.

Am vrut să vedem care este situația pe malul Dunării, după ninsorile care au dat peste cap traficul în tot județul. Am vizitat atât drumurile pietonale, cât și căile de acces pe care gălățenii pot ajunge de pe Faleza Superioară pe Faleza Inferioară. Am putut astfel descoperi că varianta cea mai bună de a ajunge pe Faleza Inferioară este cea de la Elice, cale de acces care a fost deszăpezită și pe unde se poate ajunge pe malul Dunării în deplină siguranță. O variantă la fel de accesibilă, însă ceva mai îngustă, este coborârea scărilor de la Parcul "Viva", scări care, de asemenea, au fost curățate de zăpadă, astfel încât coborârea este posibilă în condiții sigure.

Surpriza vine însă la scările din dreptul Restaurantului "Blue Aqua", unde treptele au fost doar parțial deszăpezite, multe dintre ele fiind încă acoperite de un strat gros de gheață, care-i pune în pericol pe gălățenii care doresc să ajungă la malul Dunării.

În ceea ce privește traficul pietonal, oamenii se pot plimba în tihnă, atât Faleza Superioară, cât şi cea Inferioară fiind deszăpezite și pregătite să-i primească pe cei care doresc să vadă cum arată Dunărea în luna februarie.

Citit 1967 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2023 18:35

4 comentarii

  • postat de Elena
    Sâmbătă, 04 Februarie 2023 19:13
    5.13.215.***
    Ma bucur ca toate caile de acces din oras,atat cele principale cat si cele secundare ,au fost dezapezite.Se poate circula decent pe trotuare, statiile ce apartin de Transurb sunt curatate de zapada si usor accesibile,nu exista munti de zapada inghetata ce blocheaza caile de acces, salvarile si pompierii au drum liber in tot orasul,nu au fost persoane ce s-au prezentat la UPU cu probleme cauzare de starea vremii.
    Totul e bine si frumos la noi in oras mai putin accesul in zonele de promenada.Asteptam vesti despre dezapezirea din padurea Garboavele.Bravos stiristi ! Cred ca stirea se incadreaza la pamflet.
    0
    0
  • postat de ss
    Sâmbătă, 04 Februarie 2023 12:03
    5.13.148.***
    Parca sunt gramezi de noroi, chiar nu se mai spala niciodata strazile din tristul oras Galati? Adevarul ca se asorteaza cu fatadele blocurilor care strajuiesc strazile principale, un adevarat aspect de mahala.....asta in timp ce exista, razlet, cateva fatade decente la blocuri din interiorul cartierelor, halal administratie locala!
    0
    0
  • postat de dan
    Sâmbătă, 04 Februarie 2023 07:42
    89.136.186.***
    nimic nou!tot orasul arata asa,si nu vorbim de trotuarele din fata blocurilor ,unde de bine de rau cei mai multi din locatari au pus mana pe lopata,vorbim de locurile unde primaria si "specialistii"din primarie in frunte cu primarul,au obligatia de a se organiza ,ca orasul in cel mai scurt timp dupa o ninsoare sa fie practicabil!uitati-va la o saptamana de la ninsoare sa vedeti cam cum arata orasul dovada "harniciei", "maiestriei örganizatorice"si "harniciei"primarului si angajatilor lui!si a nins doar doua zile!e clar,nu ne meritam primarul!un neinteles,iar noi, niste nerecunoscatori!
    0
    0
  • postat de comunismul
    Vineri, 03 Februarie 2023 18:07
    5.13.227.***
    pai da! si vina cine credeti ca o poarta! ionut pucheanu! ala e platit degeaba la primarie! ca doar are oameni! dar nah muietii is posmagii!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.