Încă o distincție fotografică pentru Cornel Gingărașu

Încă o distincție fotografică pentru Cornel Gingărașu
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Pool-ul (n. red. asociația) de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a organizat recent cea de-a doua ediţie a "ReExpoziţia", competiţie fotografică pe tema dezastrelor naturale care afectează locuinţele.

Vernisajul a avut loc săptămâna trecută la Casa ”Ion Mincu” din Bucureşti, exponatele fiind disponibile pentru vizitare până pe data de 4 martie, la împlinirea a 46 de ani de la cutremurul care a devastat România. Expoziţia face parte dintr-o amplă campanie de conştientizare şi de sensibilizare a publicului în ceea ce priveşte caracterul repetitiv al dezastrelor naturale şi importanţa asigurării locuinţelor împotriva acestora.

Din totalul de 57 de fotografii înscrise de profesionişti şi amatori, peste 30 au obţinut punctaje mari, fiind eligibile pentru unul dintre cele patru premii oferite în concurs.

În acest context, medicul gălățean Cornel Gingărașu a câștigat secțiunea dedicată amatorilor, cu o fotografie ocazionată de inundațiile produse în octombrie 2016, în zona Pechea. ”Mă consider fotograf amator, pentru că, vorba unui prieten, profesionist este cel care își câștigă existența din fotografie”, ne-a declarat Cornel Gingărașu. Acesta își amintește momentele din urmă cu șapte ani, demnitatea oamenilor afectați de inundații și reacția promptă a acestora, cu preocupare pe salvarea tuturor animalelor din gospodării.

Selecţia şi jurizarea fotografiilor expuse în cadrul ”ReExpoziția” au fost realizate de jurnalistul Lucian Mîndruţă, actriţa Ioana Ginghină, respectiv, fotograful şi arhitectul Vlad Eftenie.

Citit 2503 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Martie 2023 07:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.