Inspectorii de muncă, în control la benzinăriile din Galați

Inspectorii de muncă, în control la benzinăriile din Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Galați continuă și în acest an, până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru, seria de controale la toți angajatorii care desfășoară activități de producție, depozitare și comercializare a carburanților auto. Acțiunea se înscrie într-o campanie similară la nivel național, motivată de faptul că, așa cum s-a constatat la controalele de anul trecut, nu toți angajatorii din aceste domenii respectă prevederile legale privind cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor.

„Hidrocarburile procesate în rafinării sunt foarte inflamabile și, în funcție de punctul lor de inflamabilitate, pot da naștere atmosferelor explozive la temperatura ambiantă sau amestecurilor explozive, la temperaturi ridicate specifice procesului tehnologic. În stațiile de distribuție a carburanților auto sunt comercializate diferite sortimente de benzină, motorină și gaz petrolier lichefiat (GPL) auto, precum și recipiente – butelii de 26 litri cu gaz petrolier lichefiat (aragaz), pentru utilizare casnică. Toți carburanții sus amintiți sunt produse petroliere obținute din prelucrarea țițeiului, extrem de inflamabile și care formează cu aerul amestecuri explozive. În contact cu surse potențiale de aprindere pot genera explozii cu consecințe grave, atât pentru lucrători cât și pentru clienții prezenți în stațiile de distribuție carburanți. Întrucât exploziile și incendiile pot provoca pierderi umane, daune materiale și au un impact deosebit de grav asupra mediului înconjurător, evaluarea riscului de explozie și incendiu, precum și stabilirea măsurilor adecvate de reducere a acestora la nivele acceptabile capătă o importanță deosebită pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor”, se arată într-un comunicat remis de ITM Galați, sub semnătura inspectorului-șef Bogdan-Marius Trandafir.

Inspectorii de muncă vor verifica deținerea de către toții utilizatorii a certificatului „in situ”, pentru instalațiile care funcționează în mediu potențial exploziv (inclusiv reexaminările acestuia), asigurarea purtării de către toți lucrătorii expuși la atmosfere explozive a echipamentelor individuale de protecție adecvate, respectarea de către toți angajatorii a instrucțiunilor scrise privind folosirea surselor de foc deschis și fumatul la locurile de muncă, precum și deținerea de către toți angajatorii a fișelor cu date de securitate actualizate pentru toți agenții chimici periculoși prezenți la locurile de muncă (inclusiv carburanți auto) și punerea la dispoziția lucrătorilor.

Acțiunile de control se vor desfășura, inclusiv în trimestrul III, la toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii și mari, cu capital de stat, privat și mixt), la angajatori din următoarele domenii de activitate: 1920 – fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului, 5210 – depozitări, 4671 – comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate, 4730 – comerț cu amănuntul al carburanților auto pentru autovehicule în magazine specializate.

Citit 2077 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 10:43

4 comentarii

  • postat de un observator
    Joi, 08 Iunie 2023 15:42
    193.230.156.***
    Au venit dupa benzina? Este mai ieftina la cei controlati?
    0
    0
  • postat de 70L
    Joi, 08 Iunie 2023 08:22
    5.2.209.***
    Daaaa, asa control trebuie facut atat iarna cat si vara inainte de plecarea in concediu ! AD-BLUE nu aveti?
    0
    0
  • postat de cristi
    Joi, 08 Iunie 2023 08:02
    89.136.5.***
    verificati pompele c as smenuite la toate benzinariile din oras...la un rezevor de 30 de litri, tu faci full cu 33 de litri....sau de aici se dau spagile consistente in full-uri de benzina mocca??
    0
    0
  • postat de paloma
    Joi, 08 Iunie 2023 00:30
    5.13.138.***
    Praf in ochi !!! Mai bine sa vina cineva sa verifice preturile incepand de la benzina/motorina/butelii pana la o simpla sticla cu apa minerala !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.