Feeria de la Inelul de Rocadă va trebui demontată și reinstalată
Foto: Anca Melinte

Feeria de la Inelul de Rocadă va trebui demontată și reinstalată
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Ghirlandele luminoase care împodobesc spațiul verde de la Inelul de Rocadă vor trebui să fie demontate și reinstalate de către echipele de intervenție. Potrivit autorităților, aceasta ar fi cea mai eficientă soluție pentru ca feeria de lumini să funcționeze. Situația ar trebui să fie remediată cel târziu până vineri, când ar trebui ca 99 la sută din iluminatul festiv să fie funcțional.

Publicat în ediția de luni a ziarului "Viața liberă", articolul "Cufundat în beznă, bradul de la Inelul de Rocadă contrastează cu baia de lumină din jur" a stârnit numeroase comentarii critice din partea cititorilor. Dar, cel mai important, a generat și o reacție din partea autorităților, care ne-au explicat ce anume s-a întâmplat și cum se va interveni. Și că nu a fost vorba despre o necunoaștere a situației ori de nepăsare, ci de urmarea codurilor portocaliu și roșu de vreme rea care au lovit Galațiul.

Din start, reprezentanții administrației locale ne-au asigurat că, odată cu montarea instalațiilor de iluminat festiv s-au făcut și toate probele necesare pentru a se asigura că decorațiunile și ghirlandele funcționează. Numai că vântul care a suflat cu putere acum două weekenduri, când Galațiul a avut parte de un episod de iarnă dezlănțuită a afectat serios șiragurile luminoase.

După cum ni s-a explicat, la Inelul de Rocadă, sutele de șirurile lungi, de câte 40 de metri, care creează o adevărată cupolă deasupra bradului, au fost smulse, răsucite și încurcate între ele. Pentru a le descurca, ar fi fost necesară o operațiune migăloasă de cel puțin două zile. Intervenția necesita un utilaj de ridicare la înălțime a oamenilor și uneltelor (PRB nacelă) și ar fi fost îngreunată de faptul că pământul de pe insulă este moale și ud.

Pentru a nu pierde timp prețios, autoritățile au preferat ca echipele de intervenție să se concentreze pe remedierea problemelor de iluminat public și pe reconectarea instalațiilor festive decuplate, astfel încât să fie respectată ziua de 30 noiembrie pentru aprinderea luminițelor de sărbători.

"A trebuit să ținem cont și de faptul că am avut stâlpi de iluminat rupți de furtună și a trebuit să intervenim cu macaraua ca să-i dăm jos. Acestea au fost consecințele furtunii extrem de puternice. Și a mai trebuit să ținem seama și de faptul că sunt aceeași oameni care intervin și pentru funcționarea iluminatului public și a celui festiv. Nu avem ce să le reproșăm, au intervenit și continuă să o facă, dar cu natura nu te poți pune. La Inelul de Rocadă, dăm jos totul și remontăm. Până vineri ar trebui să ajungem la 99 la sută funcționare a instalațiilor", ne-au declarat autoritățile.

Oficialii ne-au asigurat că vor răspunde tuturor sesizărilor privind iluminatul public sau festiv și că vor interveni cât se poate de repede. Numai că sunt zeci de situații în care crengi sau copaci au afectat rețeaua, rupând sau smulgând firele, iar fiecare intervenție cere timp.

Citit 7557 ori Ultima modificare Luni, 04 Decembrie 2023 17:33

11 comentarii

  • postat de Galatean
    Joi, 07 Decembrie 2023 04:59
    89.137.226.***
    Au promis ca repun in functiune lampile pitice la nivelul ierbii in parcurile de la Potcoava catre Trei Star dar nu se tin de cuvant.
    Tot ce se poate constata este nivelul profesional scazut al personalului care fac aceste lucrari de mantuiala, imtrucat in Mazepa au montat candva lampi, se vad..Huo
    0
    2
  • postat de Terente ...din Galati
    Miercuri, 06 Decembrie 2023 20:24
    89.137.229.***
    Are drepatate @Iancu Jianu: mare rusine pt galateni , pt urbea noasta. Hidoșenia de la parterul blocului ce strajuie "rondoul" provoaca scarba si dezgust!
    0
    1
  • postat de maurice
    Marți, 05 Decembrie 2023 19:11
    86.124.201.***
    Asta e, buleală, nu a ieșit din prima. Nu s-o face gaură'n cer...
    0
    1
  • postat de mirel
    Marți, 05 Decembrie 2023 09:45
    136.255.134.***
    si uite asa iar blocam circulatia in Galati zona Inel de rocada cu toate aterele care converg aici TIG1/SIDERUGISTILOR/TIG3/BRAILEI SPRE M19!
    DE CE? pentru ca banda 3 va fi blocata de PRB-urile firmei care lucreaza ....doar la ore de varf !
    6
    9
  • postat de nu conteaza
    Marți, 05 Decembrie 2023 08:45
    5.13.215.***
    Mereu nemultumiti. Daca a facut aia de ce nu a facut cealalta si tot asa. Bucurati-va dragilor, vin sarbatorile si avem atatea motive de multumire. Bucurati-va ca inca este pace, ca avem luminite si alte facilitati pe care parintii nostri nici nu le-au visat. Sa vedem si partea plina a paharului .
    17
    6
  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 04 Decembrie 2023 23:26
    5.13.170.***
    GAURILE in care salasluiesc boschetii aia de la Kaufland, CE CAUTA IN ACEA REMINISCENTA DE RONDOU DE CARTIERE! IMI ESTE SCARBA DE ASA SPECIE CE SUNTEM! Cred ca-mi doresc sa RADA CINEVA ACEST BOBOR... cu altul CULT... si sa fie CE TREBUIE AICI! DOARE? PACAT CA NU PROSTIA!
    30
    9
  • postat de Ivascu
    Luni, 04 Decembrie 2023 21:55
    128.127.117.***
    In general "luminitele" incanta copiii si nu oamenii maturi sau in varsta. Cum in Galati copiii au ajuns sa fie o minoritate, nu vad ca cei maturi, cu scaun la cap, sa ceara luminite.
    Nea Nicu nu dadea nici "lumina" si acum stambati din nas ca-s prea putine LED-ri. Unii nici nu stiu ce inseamna LE
    37
    13
  • postat de Iulian
    Luni, 04 Decembrie 2023 21:27
    5.13.136.***
    Iluminatul festiv din acest an este destul de modest, mult sub asteptări. Orașul e trist, cartiere intregi, cu oameni care iși platesc la zi taxe si impozite, sunt fară nici o lumină de Crăciun. Bine ca sunt bani pentru firmele care organizează concerte. Vai de concertele care au fost zilele astea.
    14
    89
  • postat de Von Bergovicz
    Luni, 04 Decembrie 2023 20:39
    109.166.133.***
    Voi vă dați seama câtă considerație are Pucheanu pentru gălățeni daca în ajun de campanie electorala ne a tratat pe toți cu atâta desconsiderație? Treabă de mântuială pe bani multi și parandărătul consistent
    13
    67
  • postat de Akbar
    Luni, 04 Decembrie 2023 20:20
    5.13.217.***
    Codurile alea rosii sau portocalii au fost maxim 1 zi jumatate, De atunci a trecut mai bine de 1 saptamana. Inainte de '89, codurile astea minune de acum tineau 3 luni. De tot rasul !
    12
    66
  • postat de Nicusor
    Luni, 04 Decembrie 2023 20:19
    5.13.151.***
    SCUZE SCUZE si iar SCUZE. Acarul Paun exista tot timpul.
    12
    60

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.