Gândaci, mizerie și produse neconforme, în zona de food de la Shopping City (FOTO și VIDEO)

Gândaci, mizerie și produse neconforme, în zona de food de la Shopping City (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

În data de 17 ianuarie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfășurat acțiuni de control la zona food din mallul Shopping City, ca urmare a unei reclamații, a anunțat, vineri, instituția gălățeană.

Comisarii CJPC au constatat mai multe nereguli, pentru care au aplicat cinci amenzi contravenționale în valoare de 65.000 de lei. Produsele alimentare neconforme au fost oprite definitiv de la utilizare. De asemenea, s-a decis oprirea temporară a serviciilor în cazul a trei unități de fast-food. „Măsura a fost deja ridicată la două dintre acestea, în urma verificării aducerii la conformitate a condițiilor de lucru. La restaurantul Chopsticks, însă, măsura a fost menținută, dat fiind că deficiențele nu erau remediate”, se afirmă în comunicatul de astăzi al CJPC Galați.

În timpul controalelor, au fost găsiți gândaci, vii și morți, în zona tehnică aferentă restaurantelor, aparținând Shopping City. Comisarii au constatat condiții de păstrare neconforme a produselor alimentare, cu frigidere murdare, ventilatoare cu praf, rafturi cu zone ruginite. Probleme depistate au mai fost privind neasigurarea temperaturii de depozitare înscrise de producător pe etichetele materiilor prime, precum și utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare sau cu schimbarea stării termice.

Au fost verificate următoarele fast-food-uri: Cartofisseria SA,  Esushi Team SRL, Ari Food Estate SRL (Salad Box), MDS  Invest Trading (Chopsticks), US Food Network SA (KFC), Rex Concepts BK Romania SRL (Burger King) și Mesopotamia.

Pentru patru dintre acestea, verificările documentelor sunt încă în curs, se mai afirmă în comunicatul CJPC Galați.

„Toate restaurantele au avut abateri, motiv pentru care toate vor avea sancțiuni. Luni se vor finaliza toate documentele”, declară Carmen Tudor, comisar-șef al CJPC Galați.

Media

Citit 7083 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2024 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.