Cătălina Aron vrea să pună Galaţiul pe harta frumuseţii. Concurs naţional dedicat machiajului (FOTO)

Cătălina Aron vrea să pună Galaţiul pe harta frumuseţii. Concurs naţional dedicat machiajului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Jonglând cu abilitate rolurile de mamă a doi copii, soţie şi femeie de afaceri, Cătălina Aron din Galaţi vrea să împartă frumosul pe care îl are în suflet şi pe care îl creează în fiecare zi cu cât mai multe persoane care simt la fel.

O gălăţeancă îndrăgostită de arta machiajului îşi propune să pună Galaţiul pe hartă ca nume important în industria înfrumuseţării. Scopul Cătălinei Aron este ambiţios, dar cartea de vizită şi experienţa acumulată în cei zece ani ca practiciană în domeniul make-up-ului sunt premisele unei reuşite de care ne-am bucura cu toţii.

Şcoala de machiaj "Cătălina Aron Make-up Academy" oferă cursuri, acreditate de Ministerul Învățământului, de Absolvire şi de Calificare, iar fondatoarea sa spune că, până în prezent, instituţia este singura din regiunea noastră care poate oferi diplomele de calificare. Cătălina este şi preşedinta sucursalei judeţene Galaţi a Patronatului Antreprenorilor din Industria Înfrumuseţării din România, calitate din care lucrează pentru protejarea intereselor multor profesionişti din domeniu, ştiut fiind că în mare parte persoanele care lucrează în această industrie sunt propriii patroni.

Dragostea Cătălinei faţă de machiaj a pornit în anii liceului, când folosea produsele cosmetice ale mamei, testa tot ce se putea testa, îi plăcea foarte mult să încerce măşti, creme, produse de gomaj pe care le făcea acasă din ingredientele pe care le găsea în comerţ sau din alimente. "Am început de la 15 ani, iar de atunci nu m-am mai oprit!", îşi aminteşte Cătălina, pe care nici uriaşa încercare de a fi mamă a doi copii nu a oprit-o, beneficiind şi de sprijinul soţului, care este fotograf şi îi înţelege pasiunea pentru frumos.

A studiat iniţial la Academia de Studii Economice, la insistenţele familiei, dar şi-a transformat pasiunea în profesie şi nu regretă decizia. Ulterior, a absolvit Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galați, specializarea Resurse Umane, iar acum se gândeşte să se înscrie la Facultatea de Medicină și Farmacie, pentru a acumula cunoștințele necesare spre a-și crea propria linie de rujuri. Cătălina a absolvit şi un curs de psihopedagogie pentru a înțelege mai bine ce nevoi au femeile care vin la machiaj.

Faţă de începuturi, când şi-a primit primele cliente la machiaj în balconul unui apartament închiriat, Cătălina a reuşit să realizeze foarte multe. "Ştiam de atunci că voi avea şcoala mea de cursuri de machiaj! Spuneam tuturor că aşa va fi şi făceam paşi în direcţia visată! Până acum, am urmat peste 35 de cursuri de bază, de perfecţionare, individuale sau masterclassuri, care m-au ajutat în dezvoltarea mea ca make-up artist", ne spune Cătălina.

Şcoala de machiaj "Cătălina Aron Make-up Academy" este în plină dezvoltare, iar fondatoarea sa îşi doreşte să o transforme, în timp, într-o academie în adevăratul sens al cuvântului, unde se vor găsi traineri pregătiţi în toate domeniile de înfrumuseţare, fiecare specializat pe domeniul lui.

Roadele muncii deja se văd, fiindcă şcoala de machiaj a fost implicată în foarte multe proiecte în oraş şi nu numai, fiind prezentă la evenimentul "Flori de ie" organizat de Consiliul Judeţean Galaţi, unde a venit cu o echipă de 14 make-up artişti. "Mă bucur că suntem prezenţi în aceste zone, de eveniment şi de spectacole. Colaborăm deja de ceva timp cu Teatrul pentru Copii şi Tineret «Gulliver» pentru care asigurăm make-up de spectacol. Am făcut parte din echipa de make-up artişti la Spectacolul aniversar 20 de ani Ştefan Bănică jr., din Bucureşti. Monica Anghel şi Luminiţa Anghel mi-au apreciat machiajul, lucru de care sunt foarte mândră. Am colaborat cu artişti în cadrul prezentărilor de modă, cu fotografi din afara ţării, mi s-au publicat fotografii cu machiajele realizate de mine, am organizat evenimente dedicate frumuseţii, masterclassuri cu traineri naţionali şi internaţionali şi multe alte proiecte frumoase!" ne-a mai povestit Cătălina, care acum se află în faţa unei noi provocări.

Anul acesta, pe 26 aprilie, organizează primul concurs naţional dedicat artei machiajului din Galaţi. Vor exista secţiuni pentru începători şi avansaţi, expoziții de produse, prezentare de modă, momente artistice, iar câştigătorii vor fi decişi de cinci juraţi din toată țara. Concursul se va desfăşura la Muller Hotel Boutique & Spa din Galaţi, un spaţiu absolut fabulos, potrivit pentru un asemenea eveniment, iar înscrierile încep pe 1 martie 2024.

"Ne dorim să le oferim participanţilor experienţa unică ce se câştigă în cadrul concursului, emoţiile pregătirilor, emoțiile momentului de execuţie a tehnicilor în timp real şi multe alte sentimente care ajută artistul să se dezvolte mai mult în cariera sa!", a încheiat Cătălina Aron invitaţia de participare.

Citit 4837 ori Ultima modificare Joi, 29 Februarie 2024 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.