Câți migranți vor să se integreze printre gălățeni

Câți migranți vor să se integreze printre gălățeni
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Potrivit Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați, structură care are în subordine șapte județe, instituția a procesat nu mai puțin de 1.644 de cereri de azil în anul 2023, majoritatea provenind de la cetățeni din țări asiatice.

Anul trecut a fost unul plin pentru Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil, structură în gestionarea căreia au ajuns cazurile refugiaților veniți pe de o parte din țări asiatice, iar pe de alta, din Ucraina. Conform informațiilor centralizate de instituția care gestionează problema străinilor ce solicită protecție din partea statului român, în 2023 au fost înregistrate 1.644 de cereri de azil. În doar 122 de cazuri a fost acordată o formă de protecție din partea statului român, 117 dintre beneficiarii acestei măsuri optând să fie incluși în programele de integrare. Nici nu este de mirare, atâta vreme cât majoritatea migranților care au venit la noi solicitând protecție, cazare și sprijin sunt din țări cu un nivel de trai scăzut, precum Siria, Irak, India sau Bangladesh. Cei mai mulți dintre aceștia, 1.185, au fost cazați în Centrul de Refugiați de la Galați, 21 dintre ei formulând expres cereri pentru reîntregirea familiei. Numărul asiaticilor care au venit în România cu speranța unui trai mai bun este însă incomparabil cu cel al ucrainenilor care au ajuns aici din cauza războiului. Numai anul trecut, peste 4.000 de cetățeni din țara aflată în conflict militar au solicitat și primit, la Galați, permise de protecție temporară.

S-a mărit capacitatea de cazare

Din cauza numărului mare de migranți, dar și a creșterii volumului de muncă, necesară procesării solicitărilor de azil, Centrul de Refugiați a fost extins.

"La nivelul structurii a fost demarat obiectivul de investiții "Extinderea capacității de cazare și asistență a solicitanților de azil Galați, prin construcții pe structură metalică și modernizarea/ realizarea împrejmuirii existente", astfel încât la nivelul centrului capacitatea de cazare a fost mărită cu încă 300 de locuri. Totodată, au fost create și noi spații de lucru pentru polițiștii care își desfășoară activitatea la această structură", au anunțat reprezentanții Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil (C.R.P.C.S.A.) Galați, în bilanțul pentru 2023 făcut public de Inspectoratul General pentru Imigrări, joi, 29 februarie 2024. Un alt obiectiv care vizează creșterea capacității s-a concretizat în construirea a trei grupuri modulare pentru birouri și spații de cazare.

Citit 2943 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2024 16:57

4 comentarii

  • postat de Sa vina toți că noi oricum ne dezintegram
    Sâmbătă, 02 Martie 2024 09:56
    51.179.117.***
    De ce sa ne fie frică de ăștia? De sute de ani avem o categorie de cetățeni veniți de undeva care si-a făcut case cu turnulețe și au mercedesuri. Ce are dacă vin cei islamici? Ne facem musulmani. Și care e problema? Avem boierime bugetară care ne subjuga cu taxe multe și aberante fără să avem
    8
    26
  • postat de Ion
    Sâmbătă, 02 Martie 2024 06:39
    5.13.134.***
    Sunt integrati si prin munca sau numai prin beneficii/ajutoare? Cati au ramas efectiv in Galati ?
    2
    29
  • postat de Terminati-va incet si sigur ....
    Sâmbătă, 02 Martie 2024 04:36
    108.245.201.***
    Fiti corect politic cum va dicteaza URSS/UE si veti disparea ca natie confrom directivelor .....Soarta va asteapta cu flori .
    10
    19
  • postat de Das
    Vineri, 01 Martie 2024 19:16
    89.137.137.***
    Se amesteca rasele si va rezulta o islamizare masiva a Europei care va duce in final la atacuri teroriste, violuri, crime, talharii , furturi, jafuri. Vrem in tara doar japonezi pt ca e un popor educat si serios !
    22
    62

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.