Iată care sunt cele mai indicate alimente în Postul Crăciunlui!

Iată care sunt cele mai indicate alimente în Postul Crăciunlui!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de 40 de zile, creştinii care vor să ţină postul Crăciunului vor tăia de pe lista meniurilor alimentele „de dulce” precum carnea, laptele si ouăle. Pentru ei există însă multe dezlegări la peşte, ulei şi vin, ceea ce face mult mai uşor de parcurs această perioadă de purificare spirituală şi fizică. Cu toate acestea, chiar daca e post, organismul are nevoie de alimente energizante şi diverse, bogate în vitamine şi minerale, atât de necesare perioadei în care ne aflăm, când răcelile sunt frecvente şi afectează, mai ales, copiii şi persoanele în vârstă.
Persoanele care vor ţine tot postul trebuie să consume alimente bogate în proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale de care este nevoie atât pentru sănătatea organismului cât şi pentru randament în activitatea de zi cu zi.

Nu exageraţi cu pâinea, pastele făinoase şi cartofii!
Deoarece majoritatea dintre noi avem tendinţa să adoptăm o dietă predominant glucidică (bogată în cartofi, pâine, orez, paste etc.), ce depăşeşte necesarul zilnic, există riscul să ne îngrăşam în această perioadă. În acest sens, ar trebui să ne axăm pe legume, crude sau gătite, şi fructe, în defavoarea făinoaselor sau a dulciurilor. Pe de altă parte, restricţiile alimentare ar putea pune siluetele şi-aşa silfide ale unora în pericol, slăbind mai mult decât e necesar. Ce e de făcut în acest caz? Pentru persoanele subponderale se recomandă un regim echilibrat şi săţios, care să nu priveze corpul de principiile sale de bază. Se poate mânca bine şi fără să restricţionăm porţiile de mâncare, sunt de părere specialiştii, sfătuindu-ne să ocolim regimul auster (post negru) sau pe cel hipocaloric dacă nu vrem să pierdem în greutate. Se recomandă ca pâinea albă să fie înlocuită cu pâinea integrală sau cea cu tărâţe.

Soia e bună, dar nu în exces!
Unele persoane au tendinţa de a mânca zilnic aceleaşi produse pentru că "oferta de produse vegetale suficient de hrănitoare nu este foarte mare". Astfel, ele descoperă că le place un anumit aliment şi îl consumă zilnic, pentru a nu-şi mai bate capul căutând alternative. Solutia este simplă, dar ne poate afecta sănătatea. Laptele de soia este un produs la care apelăm frecvent în post, însă folosit o perioadă îndelungată nu ne aduce un beneficiu real: nu conţine deloc calciu şi are un conţinut bogat în fitoestrogeni care, deşi au acţiune anticancerigenă, sunt şi responsabili de acumularea şi depozitarea grăsimilor.

Miere, cereale, fructe şi spanac pentru sportivi
Persoanele care fac sport zilnic au nevoie de un plus de energie, iar perioada postului ii poate slei de puteri. Ei bine, aici apare o problemă, întrucât ele au nevoie de o bază largă de proteine, superioare fiind cele de origine animală care sunt interzise în post. Pentru a compensa lipsa cărnii, ouălor şi a produselor lactate, sportivii ar trebui să consume seminţe, cereale, legume precum sparanghelul şi spanacul şi multe fructe.
Iată câteva alimente sănătoase, pe care este bine să le consumaţi în Postul Crăciunului:

1. Fasolea
Are în compoziţia sa fier şi proteine, înlătură riscul de astenie şi anemie. Atât verde cât şi boabe, fasolea poate fi gătită în diverse feluri.
2. Ciupercile
Conţin multe proteine, aşa că pot înlocui, cu succes, carnea şi aportul ei nutritiv. Din ciuperci se pot face sarmale, ardei umpluţi, piftele, tocăniţă ori se pot adăuga la alte mâncăruri, supe, ciorbe, pilaf.
3. Peştele
Se poate găti în foarte multe feluri, se poate mânca în această perioadă în toate zilele de sâmbătă şi duminică, dar şi pe 21 noiembrie, de sărbătoarea intrării în biserică a Maicii Domnului, pe 30 noiembrie, de Sfântul Apostol Andrei ori pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.
4. Mierea de albine
Este o inegalabilă sursă de energie pentru toate vârstele, poate înlocui produsele de patiserie şi cofetărie cu care ne-am tot răsfăţat. Mierea poate fi consumată ca atare, în ceai, cafea şi sucuri naturale.
5. Varza
În afară de faptul că are vitamine şi minerale, varza conţine fibre alimentare, atât de necesare unei digestii sănătoase. Faceţi zilnic salată de varză crudă sau murată. Merge foarte bine lângă o mâncare de cartofi sau fasole.
6. Fructele şi sucurile de fructe
Nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al persoanelor care postesc. Conţin vitamine şi minerale, fibre alimentare şi, cu dulceaţa lor, satisfac şi potolesc foamea de dulce, simţită acut mai ales de persoanele care depun zilnic efort fizic sau intelectual.

Citit 7449 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2012 12:38

1 comentariu

 • postat de Donciu Maria
  Duminică, 17 Februarie 2013 14:54
  Regulile corecte de viaţă şi de alimentaţie pentru vindecarea miraculoasă a oricărui necaz de sănătate şi pentru viaţă lungă ,pentru ca sa nu ajungem in infern dupa deces şi pentru ca să evoluam spiritual repede ca să ajutăm să nu dispară în totalitate viaţa pe Pământ.(Precizez ca eu sunt de religie crestin ortodoxa)
  1.Atentionam că Biblia ne-a dat aceste reguli de viaţă şi alimentaţie corecte încă de la scrierea ei, astfel în capitolul Facerea, versetul 1-29, din Biblie, Dumnezeu ne anunţă: ,,Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră’’ şi în Biblie au fost transmise si cele 10 Porunci şi celelalte reguli corecte de viaţă.
  2.Precizam faptul ca si Cercetatorii dieteticieni si un grup de medici din USA,Franta si din Marea Britanie dupa cercetari pe o durata lunga de ani pe un lot de 100.000 de persoane care sunt vegetarieni si vegetalieni, au constatat ca persoanele respective s-au vindecat de cancer,de boli cronice grave si au constatat ca durata de viata a persoanelor care nu consuma proteine animale este cu mult mai lunga decit a celor care consuma carne,oua,lapte,produse lactate si alimente trec ute prin foc.(rugam sa consultati literatura de specialitate care a publicat rezultatul pozitiv al acestor cercetari in limba franceza si engleza)
  Aceste reguli de viaţă şi alimentaţie corecte sunt ,,Un dar imens de viata” de la Tatăl Ceresc pentru tinereţe fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte
  Acest document este un document sfânt de la Tatăl Ceresc. Tatăl Ceresc mi-a transmis prin iluminare divină acest document şi mi-a cerut să vi-l transmit şi dumneavoastră ca să vă însănătoşiţti repede fără medicamente de orice necaz de sănătate, ca să nu vă mai îmbolnăviţi niciodată, ca să trăiţi foarte mulţi ani pe Pământ, ca să nu ajungeţi în infern după deces şi prin evoluţia noastră spirituală rapidă să ajutăm cu totii ca infernul să fie desfiinţat pentru totdeauna şi prin evoluţia noastră spirituală superioară să ajutăm ca să nu dispară niciodată viaţa în totalitate pe Pământ prin naştere de copii fără inteligenţă care să fie dotaţi numai cu instincte aşa cum sunt animalele, pedeapsă care a fost hotărâtă de catre Dumnezeu să se aplice in curind oamenilor ,dacă refuzăm să evoluam spiritual repede.Începând cu Mileniul 3 (începând cu anul 2000) Dumnezeu hrăneşte oamenii numai cu Energie Benefică de viaţă, aşa cum sunt hrăniţi şi toţi Sfinţii din Cer, nu mai avem nevoie de alimente. Trebuie să renunţăm cu totul la alimente. Prin Energie Benefică de viaţă suntem hrăniţi de către Dumnezeu cu toate elementele de care are nevoie corpul nostru şi prin Energia Benefică de viaţă se elimină celulele uzate şi bolnave şi corpul se regenerează si întinereşte, oamenii în vârstă vor întineri până la vârsta maturităţii de 25-30 de ani şi astfel vom trăi sute şi mii de ani şi vom deveni şi nemuritori pe Pământ dacă vor fi distruse armele interzise de distrugere în masă tip calculator cod 200L12XD care, începând cu sfârşitul anului 2011 au fost distruse pe Pământ, dar mai există în afara Universului nostru şi sunt folosite distructiv de către entitătile malefice care au format demonii şi au înfiinţat infernul şi care mai atacă oamenii şi pe locuitorii celorlalte planete prin aceste arme tip calculator prin provocare de catastrofe si cataclisme si prin provocare de deviante sociale si individuale grave numite de catre preoti pacate.
  Regulile de viata si alimentatie corecte pentru vindecare miraculoasa de orice necaz de sanatate (sacroterapie)
  Ca să nu ne îmbolnavim, ca să ne vindecăm miraculos de orice necaz de sănătate şi ca să trăim mulţi ani pe Pământ ,pentru ca toţi oamenii să fie sănătoşi şi să nu se îmbolnavească niciodată şi cei bolnavi să se vindece repede fără medicamente de orice necaz de sănătate oricât de grav este, de astăzi înainte trebuie ca toţi oamenii, indiferent de vârsta, să renunţăm cu totul la alimentele de natură animală, respectiv să renunţăm pentru totdeauna la carne, peste, ouă, brânză, lapte, să renunţăm la toate celelalte produse lactate, să renunţăm la toate grasimile, trebuie să renunţăm la alimente trecute prin foc şi la cele conservate prin alte procedee, să renunţăm la alcool, la tutun şi la alte droguri şi trebuie să consumăm numai fructe şi legume proaspete netrecute prin foc şi acestea numai după ora 12 până la ora 18, să le consumăm în cantitate mică, numai din plăcere, nu pentru că ar fi necesare corpului, pentru că omul începând cu anul 2000 nu mai are nevoie de alimente, pentru că Dumnezeu ne hrăneşte încontinuu prin Energia Benefică de viaţă cu toate elementele necesare corpului aşa cum sunt hrăniţi toţi Sfinţii de pe planeta Venus şi ceilaţi locuitori din celelalte 23 de planete din Universul nostru, trebuie să ţinem post total în zilele de miercuri şi vineri ca apoi sau încă de la început să renunţăm cu totul la alimente, trebuie să ne rugăm zilnic sa ne rugam cu faţa îndreptată la răsărit în poziţia stând în picioare, să ne rugăm dimineaţa, la prânz şi seara cu rugăciunea Tatăl nostru şi la sfârşit cu rugăciuni de mulţumire pentru Dumnezeu şi Sfânta Treime pentru că ne dăruiesc viaţa, si cu rugăciunile cu cererile personale,trebuie sa participam in fiecare duminica la liturghie şi trebuie să ne trezim zilnic la ora 5 şi să ne culcăm la ora 22, nu trebuie să dormim în timpul zilei, trebuie tot timpul să fim activi fizic şi intelectual, trebuie să nu lăsăm corpul să lenevească, trebuie să ne educam şi să ne reeducăm ca să eliminăm toate greşelile de conduită şi faptele grave pe care le comit încă unii dintre noi, să ne educăm prin respectarea celor 10 Porunci şi prin respectarea tuturor regulilor de viaţă corectă conform moralei creştine şi prin respectarea legilor sociale care sunt corecte în majoritatea ţărilor, respectiv trebuie ca tinerii, adulţii şi vârstnicii să se educe ca să nu aibă legături trupeşti înainte de căsătorie, să se căsătorească o singură dată, dacă din întâmplări nefericite rămân singuri fără soţ sau soţie să nu se mai căsătorească niciodată şi trebuie să nu aibă legături trupeşti cu alte persoane decât cu soţul sau soţia în timpul căsătoriei, toată viaţa trebuie să aibă un singur partener şi acesta să fie soţul sau soţia.
  Precizăm că din cauza acestor greşeli de apropieri trupeşti care au luat amploare şi în România, majoritatea oamenilor care au dispărut din viaţă au ajuns în iad, pentru că aceste greşeli se consideră preacurvie de către Dumnezeu chiar dacă omul respectiv s-a recăsătorit legal.Aceste greşeli ale trupului sunt iertate foarte greu de către Dumnezeu, si de aceea majoritatea oamenilor care au gresit trupeste au ajuns in iad.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.