Suflet de artist neînţeles

Suflet de artist neînţeles
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Huiduielile pe care le-a încasat primarul de la pensionari la sfârşitul săptămânii trecute nu cred că l-au marcat prea mult. Cu siguranţă şi-a spus în sinea sa că ce face nu e rău, ci doar poporul e prea îngust la minte să-l priceapă. Şi a trecut mai departe ca un artist încrezător în muza, ba poate şi în... miza lui!

Mulţi fotbalişti, după ce s-au lăsat de sport, au cochetat cu arta. Şi-ar fi suficient să-i amintim aici pe spaniolul Julio glesias sau al nostru Mihai "Miţă" Georgescu de la Bere Gratis. Fiindcă ce se întâmplă cu administrarea oraşului te poate duce la gândul că Marius Stan are suflet de artist, e drept, cu gusturi îndoielnice, dar nicidecum spirit de gospodar.

Bordurile găsite pe stoc la preluarea mandatului nu le-a direcţionat către numeroasele străzi uitate de toate mandatele. Le-a schimbat cu cele de pe marginea scuarului străzii Brăilei, fiind mai uşor de înlocuit: se dă cu picamerul doar pe o parte. Apoi le-a colorat roşu cu alb, probabil în cinstea lui Moş Crăciun.

Dându-şi seama că zăpada iernii îi va acoperi opera, primarul nostru cu suflet de copil s-a apucat de petreceri şi focuri de artificii cât l-a ţinut bugetul, nu cumva să-l rateze Moşul pe traseu.

Nerăbdător de venirea primăverii, a dezgheţat patinoarul cu joc de glezne şi lovituri grele date bugetului. Acesta, leşinat, n-a mai făcut faţă restanţelor trimestriale datorate profesorilor...

Le-a venit rândul şi pensionarilor, că sufletul de arist cu cheltuială se ţine. Iar anul e tînăr şi primarul vioi, deci fiesta abia începe.

Poezia numerelor fatidice

Acum serios, cum aţi vrea voi să se înţeleagă primarul nostru artist cu pensionarii ăştia hârşiţi prin viaţă şi tăbăciţi de nevoi? El are viziuni grandioase, fântâni arteziene multicolor luminate, alegătorii vor trotuare fără gropi şi curăţenie printre blocuri.

Mai nou, până şi-n Primărie se produc opere de artă. Literatura înfloreşte chiar şi din pixul contabililor, precum cei de la PWC angajaţi să facă un audit ca la carte. Când vine vorba de rezultate concrete... ei bine, nu se poate! Fiindcă sunt la mijloc drepturi de autor. Cum vă spuneam, ca la carte!

Şi, ca să-şi demonstreze veleităţile artistice, Marius Stan va elabora el o sinteză, un fel de poezie ce va suna frumos din coadă, numai bună de recitat în faţa fanilor de tip proStan.

E de înţeles astfel că primarul nostru e un neînţeles când soarta îl scoate în faţa celor ce l-au votat. Noi strigăm să dea cu var, iar el înţelege să picteze cai verzi în vremuri străvezii de foame.

Carul cu noi

Citit 15042 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 00:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.