De ce nu găsesc investitorii Galaţiul? Site-ul de PROMOVARE, uite-l, nu-i!

De ce nu găsesc investitorii Galaţiul? Site-ul de PROMOVARE, uite-l, nu-i!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La finele anului trecut, aflam, dintr-un interviu acordat de Ionuţ Mocanu, directorul executiv al Asociaţiei Tehnopol, că oraşul nostru are un site menit să-i atragă investitori din toată lumea: www.invest-in-galati.ro. Curioşi, am încercat să aflăm totul despre acest site, mai ales că trăim într-o lume în care promovarea on-line este esenţială.

Doar opt mii de accesări

După cum am aflat, ideea realizării site-ului invest-in-galati.ro s-a născut odată cu preluarea conducerii Asociaţiei Tehnopol de către Ionuţ Mocanu, aceasta fiind una dintre direcţiile de dezvoltare avute în vedere de Tehnopol: „Site-ul invest-in-galati.ro a fost lansat în luna februarie 2014. A fost realizat in-house, de către personalul Tehnopol, în cadrul obligaţiilor de serviciu curente. Nu a existat alt cost decât cel de rezervare şi înregistrare a domeniului. Administrarea şi actualizarea informaţiilor sunt făcute de către personalul Tehnopol. De la lansare şi până în prezent, site-ul www.invest-in-galati.ro a înregistrat 8.610 de accesări”, ni s-a comunicat pe 8 decembrie 2015. Pe înţelesul tuturor, site-ul cu pricina a fost accesat, în aproape doi ani, cam cât viata-libera.ro într-o jumătate de zi!

Cum un asemenea trafic este mai mult decât modest, am încercat să aflăm cum s-a realizat promovarea paginii. „Site-ul este prezent în toate materialele de prezentare ale Tehnopol. A fost promovat în cadrul acţiunilor şi evenimentelor pe care Tehnopol le-a organizat şi/sau participat, precum şi la evenimentele organizate sub egida municipalităţii Galaţi alături de Parcul Industrial Galaţi, Zona Liberă Galaţi, Parcul de Soft”, au explicat reprezentanţii Tehnopol.

La alţii funcţionează

"Ideea site-ului a fost de creare a încă unui instrument de promovare şi încurajare a potenţialilor investitori şi totodată de prezentare a oraşului nostru. În Europa si SUA, există multe oraşe sau ţări care şi-a creat un astfel de site, de exemplu: www.invest-in-bavaria.com, www.bayern-international.de, www.investinfinland.fi, www.investinmaine.net, www.nantes-just-imagine.com.

Site-ul www.invest-in-galati.ro le oferă potenţialilor investitori, informaţii despre: situaţia actuală a economiei Galaţi, înfiinţarea unei afaceri, mediul de afaceri, legislaţie, oportunităţi de afaceri (Parcul Industrial Galaţi, Zona Liberă Galaţi, Parcul de Tehnologia Informaţiei, Centre Comerciale), infrastructura rutieră, feroviară şi porturi", ne-au spus reprezentanţii Tehnopol.

Ultima noastră curiozitate a fost legată de eficienţa şi reprezentativitatea site-ului: dacă măcar autorii sunt mulţumiti de el şi de rezultatele obţinute: "Nu ne-am aşteptat la rezultate imediate, deşi acesta este unul din scopurile şi una din motivaţiile noastre. Totodată, referitor la eficienţa şi reprezentativitatea site-ului, putem doar observa relativitatea unor lucruri de acest gen, dar în acelaşi timp necesitatea şi obligativitatea ca oraşul Galaţi să aibă un site de promovare”, ne-au declarat reprezentanţii Tehnopol.

Deşi am fi vrut să vă arătăm cât de ofertant şi de atrăgător este site-ul menit să atragă investitori în Galaţi, şi, eventual, să cerem şi o opinie avizată de la profesioniştii mediului on-line, din păcate, în momentul de faţă, site-ul nu funcţionează...

Citit 2947 ori Ultima modificare Luni, 11 Ianuarie 2016 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.