”Furia” PENSIILOR SPECIALE a lăsat FĂRĂ ȘEFI trei instituţii din Galaţi

”Furia” PENSIILOR SPECIALE a lăsat FĂRĂ ȘEFI trei instituţii din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Valul de pensionări din rândul militarilor şi poliţiştilor a „decapitat” trei structuri importante din Galaţi, care vor prinde alegerile din iunie sub zodia mandatelor interimare


Începutul de an a fost unul furtunos printre poliţiştii şi militarii din Galaţi, care s-au aliniat trendului de retragere din activitate, motivat de o lege a pensiilor mai favorabilă. Cei care au avut destui ani vechime în rândul structurilor speciale au lăsat scaunele pe care le-au ocupat în ultimii ani ca şefi „plini” şi au ales să se retragă din activitate. În locul lor, au fost desemnaţi foşti subalterni, care, pentru cel puţin următoarele şase luni, vor asigura conducerea cu titlu de interimat.

"Veteranul" s-a pensionat de la Permise


Cel mai vârstnic dintre comandanţii care au părăsit funcţia prin pensionare la finele lunii martie a fost şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Galaţi, comisarul-şef Gheorghe Căpătan.

Aflat în funcţie vreme de aproape patru ani, din 2012, Căpătan a împlinit 57 de ani pe 27 februarie, înscriindu-se din punct de vedere al vârstei, dar şi al vechimii, în standardele de pensionare. Locul său, unul deloc uşor de gestionat, a fost ocupat, cu împuternicire, de comisarul-şef Cristinel Baciu, care se va afla în fruntea serviciului cel puţin în următoarele şase luni. Cine va conduce structura cu titlu definitiv este o chestiune ce se va lămuri abia după organizarea unui concurs.

"Adio", după un an de comandă


De fapt, doar nouă luni a durat mandatul fostului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, colonelul Ionel Burlacu, retras oficial din activitate, la începutul acestei luni.

Pensionarea ofiţerului cu 26 de ani vechime, care va împlini 53 de ani în luna octombrie, i-a lăsat loc liber adjunctului său, locotenent-colonelul Vasile Onu (42 ani). Acesta va gestiona Situaţiile de Urgenţă de la Galaţi tot pentru următoarele şase luni, până când Inspectoratul General va organiza concursul pentru ocuparea funcţiei.

Şi "refugiaţii" au rămas fără şef


În plină criză a refugiaţilor şi după cinci ani de mandat, directorul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil de la Galaţi a plecat din funcţie, dar şi din sistem.

Comisarul-şef Dorinel Geru a pus punct unei cariere de peste 20 de ani, la începutul acestei primăveri, instituţia care a preluat deja prima tranşă de refugiaţi alocaţi de Uniunea Europeană României fiind în prezent condusă cu împuternicire de comisarul-şef Lorin Dudceac, provenit din Centru, unde a deţinut o funcţie în cadrul Compartimentului Juridic.

Poliţia a deschis balul interimatelor


Deşi conducerea sub împuternicire nu a fost efectul unei pensionări, şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie se înscrie în şirul instituţiilor unde comanda se efectuează, în prezent, prin interimat. Cea mai puternică structură teritorială de siguranţă publică va prinde alegerile din iunie sub şefia comisarului-şef Cornel Mototolea, desemnat să conducă, după ce titularul funcţiei, comisarul-şef Dănuţ Lefter, a fost trimis la Brăila, ca adjunct împuternicit la IPJ. Plasarea lui Cornel Mototolea la cârma Poliţiei gălăţene pentru cel puţin şase luni (mandatul a început în februarie şi va fi valabil până în august) a tulburat apele şi la vârful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galaţi, structură pe care acesta o conducea cu drepturi depline. Provizoriu, conducerea Brigăzii i-a fost predată comisarului-şef Robertino Alexandru.

Citit 6541 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 00:11

5 comentarii

 • postat de @lacatusilor si tracoristilor care au condus
  Marți, 19 Aprilie 2016 21:06
  5.13.198.***
  Cred ca s-au pensionat din simplul motiv ,ca fiind numiti politic cu examene trucate si formale , decat sa fie destituiti si pusi la munca de jos , au preferat sa se pensioneze .
  1
  1
  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă
  Marți, 19 Aprilie 2016 17:16
  92.80.173.***
  ... e treaba lor, au pus botu la pensionare ... le vine mai repede scadenta, care ingropat crestinește, care incinerat, care dat disparut de familie!
  1
  7
  Raportează
 • postat de vader
  Marți, 19 Aprilie 2016 10:28
  193.230.156.***
  nu va suparati, dar asteptati cumva compasiune din partea mea, pentru situatia expusa? mai aveti de asteptat mult....
  2
  10
  Raportează
 • postat de Ionela
  Marți, 19 Aprilie 2016 07:00
  82.78.12.***
  Dezbina si conduce. Deviza electorala de anul acesta!
  0
  19
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 19 Aprilie 2016 06:43
  5.13.133.***
  Pensionare la 53 ..57 de ani ,vechime de 20...26 ani , pensii speciale ,oare pe ce front au luptat ? Aiuritoare tara mai este si Romania asta ..... restul pensionarilor sunt prostii care au muncit ,35-45 de ani ,ca sclavii si au pensii de nimic ,oare cat vor mai rabda atata nedreptate ?
  4
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.