PROGRAMUL FESTIVALULUI SCRUMBIEI
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

PROGRAMUL FESTIVALULUI SCRUMBIEI
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

La Galaţi se anunţă o sărbătoare cu muzică, grătare, invitaţi de seamă, expoziţii şi concursuri inedite. Toate acestea vor avea loc duminică, 24 aprilie, de Florii, în cadrul tradiţionalului Festival al Scrumbiei, ajuns la a XV-a ediţie. Sărbătoarea va debuta dis-de-dimineaţă, pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona Foişor.

Gălăţenii vor avea parte de distracţie începând cu ora 9,30, când va începe concursul pentru pescarii împătimiţi. Datorită perioadei de prohibiţie, pescuitul va fi înlocuit cu o competiţie de îndemânare pescărească.

Începând cu ora 10,00, până la ora 14,00, tot în zona Foişor, vor fi deschise expoziţii de bărci, scule pescăreşti tradiţionale, lansete şi trofee pescăreşti.

De la ora 10,30, se dă startul concursului gastronomic. Se va găti peşte şi preparate tradiţionale din peşte, urmând ca bucătarii cei mai buni să fie premiaţi.

Partea artistică va fi asigurată, în intervalul orar 10,30 - 11,00, de fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi,  „Valurile Dunării”, dirijată de Marin Boroghină.

Începând cu ora 11,00 şi până la ora 13,00, ansamblurile participante la Festivalul Internaţional de Folclor pentru copii „Ca la noi în Covurlui”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, vor susţine un spectacol. Este vorba despre artişti din Polonia, Macedonia, Bulgaria, Republica Moldova şi România (Ialomiţa şi Galaţi).

În acelaşi interval orar, va avea loc festivitatea de premiere şi gala laureaţilor festivalului.

Între orele 13,00 - 14,00, câţiva copii talentaţi de la Corul „Allegria”, dirijat de profesoara Silvia Niţă, dar şi de la CrissMusic Canto School, şcoala de muzică a soţilor Cristina şi Valentin Vasopol, vor încânta publicul cu vocile şi voioşia lor, la Foişor Amfiteatru.

Distracţia va continua până la ora 17,00, cu muzică şi delicii culinare.

Vă reamintim: FALEZA Superioară se ÎNCHIDE în fiecare weekend, până la toamnă. CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 14335 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:20

4 comentarii

 • postat de Aschiuta
  Duminică, 24 Aprilie 2016 15:57
  92.80.138.***
  Eu as fi facut Festivalul la fantasticul muzeu pescaresc de la Garboavele. Acolo se putea pescui fara interdictie (sic!)
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ct
  Duminică, 24 Aprilie 2016 10:25
  5.13.184.***
  Niciodata Festivalul Scrumbiei nu s-a facut in parcare la Mall! Dar pt unii concetateni e mai frumos sa se organizeze aceste sarbatori in mijlocul orasului, eventual sa se inchida circulatia, chiar daca unii trebuie sa mearga la munca etc! Toate acestea pentru ca unora le place tiganeala!
  3
  3
  Raportează
 • postat de Marius
  Duminică, 24 Aprilie 2016 09:18
  5.13.203.***
  Ca in fiecare an, pe faleza, vei putea cumpara o scrumbie la gratar dintr-un singur loc. Coada imensa si nervi intinsi la maxim te fac deseori sa renunti. Timpii de prelucrare foarte mari! Asta e minunata organizare de la noi din batatura! Politicienii ajunsi si ei la fata locului, pentru voturi, nu mai stau la coada ca dee, ei nu au timpul disponibil decat pentru a face magarii financiare pe banul public.De fapt sunt si organizatorii asa numitului Festival al scrumbiei ca banii spun ei vin de la CJ Galati, cu alte cuvinte tot din buzunarul nostru. Intr-un an chiar au facut Festivalul pe fonduri europene dar cheltuiala de pe Faleza a fost net inferioara sumelor incasate din proiect. Deci intrebarea este: Unde s-au dus restul de banuti!?
  1
  5
  Raportează
 • postat de Nea Caisa
  Sâmbătă, 23 Aprilie 2016 21:57
  78.96.255.***
  Cum domle' , nu se mai face in parcare la Mall ????!!!
  5
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.