PROGRAMUL FESTIVALULUI SCRUMBIEI
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

PROGRAMUL FESTIVALULUI SCRUMBIEI
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

La Galaţi se anunţă o sărbătoare cu muzică, grătare, invitaţi de seamă, expoziţii şi concursuri inedite. Toate acestea vor avea loc duminică, 24 aprilie, de Florii, în cadrul tradiţionalului Festival al Scrumbiei, ajuns la a XV-a ediţie. Sărbătoarea va debuta dis-de-dimineaţă, pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona Foişor.

Gălăţenii vor avea parte de distracţie începând cu ora 9,30, când va începe concursul pentru pescarii împătimiţi. Datorită perioadei de prohibiţie, pescuitul va fi înlocuit cu o competiţie de îndemânare pescărească.

Începând cu ora 10,00, până la ora 14,00, tot în zona Foişor, vor fi deschise expoziţii de bărci, scule pescăreşti tradiţionale, lansete şi trofee pescăreşti.

De la ora 10,30, se dă startul concursului gastronomic. Se va găti peşte şi preparate tradiţionale din peşte, urmând ca bucătarii cei mai buni să fie premiaţi.

Partea artistică va fi asigurată, în intervalul orar 10,30 - 11,00, de fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi,  „Valurile Dunării”, dirijată de Marin Boroghină.

Începând cu ora 11,00 şi până la ora 13,00, ansamblurile participante la Festivalul Internaţional de Folclor pentru copii „Ca la noi în Covurlui”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, vor susţine un spectacol. Este vorba despre artişti din Polonia, Macedonia, Bulgaria, Republica Moldova şi România (Ialomiţa şi Galaţi).

În acelaşi interval orar, va avea loc festivitatea de premiere şi gala laureaţilor festivalului.

Între orele 13,00 - 14,00, câţiva copii talentaţi de la Corul „Allegria”, dirijat de profesoara Silvia Niţă, dar şi de la CrissMusic Canto School, şcoala de muzică a soţilor Cristina şi Valentin Vasopol, vor încânta publicul cu vocile şi voioşia lor, la Foişor Amfiteatru.

Distracţia va continua până la ora 17,00, cu muzică şi delicii culinare.

Vă reamintim: FALEZA Superioară se ÎNCHIDE în fiecare weekend, până la toamnă. CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 17398 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.