INCREDIBIL de Tecuci: Un medic a refuzat să consulte un COPIL venit la URGENȚE (VIDEO)
Foto: În foto, Ştefan Negoiţă şi tatăl său, Daniel Negoiţă (Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic)

INCREDIBIL de Tecuci: Un medic a refuzat să consulte un COPIL venit la URGENȚE (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un incident greu de imaginat într-un spital al zilelor noastre s-a petrecut la Tecuci, chiar în prima zi de Paşte. Părinţii unui copil de opt ani acuză faptul că băiatul lor nu a fost consultat la Spitalul Municipal "Anton Cincu" de către medicul de gardă, deşi merseseră la urgenţe. Chiar dacă toată întâmplarea a fost filmată cu telefonul mobil şi postată pe internet, conducerea unităţii medicale tecucene susţine că presa este cea care urmăreşte să denigreze actul medical, prin prezentarea unor astfel de situaţii.

"Ni s-a spus să mergem să ni-l consulte cine l-a mai consultat"

Tatăl copilului povesteşte că băiatul, Ştefan Negoiţă, avea dureri de stomac, dureri de cap şi vărsături. Îngrijoraţi, părinţii au mers la camera de gardă a singurului spital din localitate. După ce au spus ce simptome are copilul, părinţilor li s-a spus că medicul de gardă nu vrea să îl consulte.

În foto, Spitalul Municipal "Anton Cincu"

"Ajunşi la spital, ni s-a spus să mergem să ni-l consulte cine l-a mai consultat. Doamna doctor Adriana Movileanu era de gardă în acea zi. Dumneaei a căutat să găsească varii motive pentru a nu îl consulta. Însă pentru asta o plătim. Fiind prima zi de Paşte, am mers la o farmacie şi am cumpărat nişte medicamente, pe care soţia i le-a administrat copilului, după cum a crezut de cuviinţă. Mai sunt şi alţi părinţi din oraşul ăsta care nu au curajul să spună ce se întâmplă acolo. Şi asistenta a fost foarte obraznică. Mi-a spus că nevasta mea este o nesimţită. Din păcate, pe asistentă nu am reuşit să o filmăm”, a spus tatăl, Daniel Negoiţă.

Act medical condiţionat de cheful medicului

Mama băiatului, Elena Negoiţă, povesteşte că medicul Adriana Movileanu are ceva personal cu ei. "Într-o perioadă de timp mergeam cu copilul la dumneaei, iar un tratament pe care i l-a dat nu i-a făcut bine şi am ajuns cu copilul la urgenţe. Atunci am hotărât să merg la un alt medic, iar dumneaei a prins probabil ură pe mine. Este a doua oară când refuză să îmi consulte copilul. Acum spune că ne-a făcut o favoare pentru că ne-a dat reţete compensate şi gratuite. Dar ăsta este un drept al copilului, nu o favoare. Doar de asta plătim asigurarea către sănătate. Eu am reuşit să-mi pun copilul pe picioare, dar putea să fie şi mult mai grav", a spus şi Elena Negoiţă.

"Nu vreau să-l mai văd"

Din filmul postat pe Youtube reiese clar că medicul refuză să îl consulte pe copil:

"- Vă cunosc foarte bine. Am văzut de la naştere copilul ăsta (exprimarea îi aparţine - n.r.). Şi nu vreau să-l mai văd.

- De ce? Care e motivul?

- Motivul este pentru că nu vreau să-l mai văd.

- Pentru că ne-am dus la alt doctor?

- Şi pentru că v-aţi dus la alt doctor, şi pentru că vă faceţi că nu mă cunoaşteţi pe stradă şi multe multe alte chestiuni".

Conducerea spitalului a aflat de pe Facebook

Directorul interimar al Spitalului din Tecuci, Mihaela Ginghină (foto), spune că a aflat despre toată situaţia de pe pagina de Facebook a Primăriei.

În foto, Dr. Mihaela Ginghină, directorul interimar al Spitalului Tecuci

"Vom demara o anchetă internă şi, în urma rezultatelor la care vom ajunge, vom înainta la Colegiul Medicilor, urmând să luăm măsuri. Nu am vorbit personal cu doamna doctor despre acest lucru. Dumneaei este la pensie şi am rugat-o foarte mult, pentru a ne putea desfăşura activitatea medicală, să ne ajute în continuare să ne întocmim graficul de gărzi. Este un medic care a lucrat foarte mulţi ani aici, este foarte echilibrată, foarte calmă, un om deosebit. Nu am de unde să ştiu încă dacă nu cumva această situaţie particulară nu este cumva scoasă din context. Ea nu mi-a spus nimic despre această problemă”, a precizat Mihaela Ginghină.

Părinţii nu vor să depună plângeri

Întrebată de reporteri dacă se poate vorbi direct cu medicul acuzat, Mihaela Ginghină a spus că trebuie să vorbească ea întâi cu dr. Adriana Movileanu. După câteva minute s-a întors şi a spus că medicul în cauză şi-a făcut cerere de retragere din activitate şi a plecat.

"Nu mai este angajata noastră de astăzi. Acum nu mai avem cu ce să ne facem graficul de gărzi. Prin acest gest, doamna doctor nu arată că îşi recunoaşte vina, ci mai mult denotă că presa se ocupă cu denigrarea activităţii medicale. Şi întotdeauna caută să mânjească activitatea medicilor” a mai ţinut să precizeze Mihaela Ginghină.

În ciuda acestui incident, părinţii băiatului spun că nu intenţionează să meargă mai departe împotriva medicului pe care îl acuză că a refuzat să le consulte copilul.

Citit 8388 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.