Fostul manager al CFR Marfă - Regionala Galaţi, 30 de zile după gratii

Fostul manager al CFR Marfă - Regionala Galaţi, 30 de zile după gratii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Săndel Dumitru, fostul şef al SNTF CFR Marfă SA - Regionala Galaţi, şi complicele său, Ionel Cristian Dăscăliuc, au primit mandate de arestare preventivă


Decizia, luată la Tribunalul Bacău, după ce Dumitru şi Dăscăliuc au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, nu este definitivă, cei doi inculpaţi având posibilitatea de a face contestaţie.

Săndel Dumitru este acuzat de trafic de influenţă, iar Dăscăliuc - de trafic de influenţă şi complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni.

Cei doi au ajuns în faţa judecătorilor după ce Dăscăliuc a fost prins în flagrant primind  75.000 de lei de la un om de afaceri, denunţător în cauză. Banii erau un rest de plată pe care omul de afaceri trebuia să îl achite pentru că a avut sprijinul lui Dumitru la semnarea unui contract avantajos între firma sa şi SC Rofersped SA, care reprezintă casa de expediţii a SNTF CFR Marfă SA Regionala Galaţi, contract ce privea transportul de cereale.

Mită primită în tranşe

Procurorii DNA susţin că cei doi inculpaţi au primit, într-o primă tranşă, în perioada iulie 2014 - mai 2015, 22.500 de euro şi 220.000 de lei. „Inculpatul Dumitru Săndel a primit efectiv de la omul de afaceri, prin intermediul celuilalt inculpat, suma de 22.500 de euro, iar inculpatul Dăscăliuc Ionel Cristian suma de aproximativ 220.000 de lei”, susţin procurorii DNA, care explică faptul că din cei 75.000 de lei primiţi în ziua flagrantului, 40.000 de lei erau pentru Dăscăliuc şi 35.000 de lei pentru Dumitru.

Tot procurorii afirmă faptul că, la discuţiile despre semnarea contractului de transport cereale, Ionel Cristian Dăscăliuc a cerut un procent de 20 la sută din afacere, raportat la valoarea facturilor emise de SC Rofersped SA către firma omului de afaceri. În aceste condiţii, procentul solicitat a fost estimat, la momentul respectiv, la aproximativ 260.000 de lei (aproximativ 60.000 de euro), Dăscăliuc afirmând că această sumă i se cuvine ca urmare a contribuţiei sale la încheierea contractului, prin prisma relaţiei lui privilegiate cu Săndel Dumitru, care a cerut doar 30.000 de euro pentru a facilita semnarea documentului.

AFLĂ cine este Săndel Dumitru

Citit 3249 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2015 09:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.