ZIUA ASTRONOMIEI/ Observator Astronomic - Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

ZIUA ASTRONOMIEI/ Observator Astronomic - Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi  organizează Ziua Astronomiei (Astronomy Day) sâmbătă,14 mai 2016, pe terasa de observaţii astronomice a instituţiei. În fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei. Este un eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor.

Începând cu orele 19.30, în Sala Polivalentă a Observatorului Astronomic, va avea loc o conferinţă dedicată acestui eveniment, după care se vor face observaţii astronomice până la miezul nopţii, între orele 19.30 – 23.30 intrarea fiind gratuită. Vizitatorii vor putea participa la observaţii care vor viza munţii şi craterele de pe Lună, planetele Venus, Marte şi Saturn, precum şi roiurile de stele sau stelele duble. La observaţiile astronomice vor fi folosite mai multe instrumente, inclusiv cel mai mare telescop destinat publicului din România, având diametrul oglinzii principale de 400 mm. De asemenea, publicul va putea descoperi în acestă seară specială principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară.

Trebuie menţionat faptul că, în cazul în care vremea nu va fi favorabilă observaţiilor astronomice (nori sau ploaie), organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula activităţile anunţate mai sus.

Citit 6776 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.